Новини

Поправка Вознюка все таки не прийнята

Поправка Вознюка все таки не прийнята

З сайту Верховної Ради зникла інформація про те, що парламент підтримав скандальну поправку Юрія Вознюка до Податкового кодексу. Проте, чи з’явиться вона у тексті закону, буде відомо після його підписання Президентом та оприлюднення.

З веб-сайту Верховної Ради прибрали згадку про те, що парламент підтримав скандальну поправку до Податкового кодексу. Мова йде поправку №8 народного депутата з фракції «Народний фронт» Юрія Вознюка до проекту Закону про внесення змін до статей 165 та 166 Податкового кодексу України (№8295), який стосується захисту прав дітей.

Відповідною поправкою пропонувалося тимчасово, до 1 січня 2020 року, звільнити від оподаткування ПДВ операції з ввезення на митну територію України у митному режимі імпорту обладнання, що призначені для виробництва енергії з відновлюваних джерел енергії.

Під час голосування, дана поправка не була підтримана. «За» проголосувало 155 народних обранців, при 226 необхідних.

18 07 2018 popravka Voznuka golosuvannia

І здавалося питання зняте, але напередодні, 17 липня, журналісти bihus.info оприлюднили скріншот новини з порталу Верховної Ради, яка містила опис ухваленого законопроекту №8295 і поправка №8 Вознюка зазначалася як підтримана.

18 07 2018 popravka Voznuka staryi skrinshot

Проте, вже на наступний день, після розголосу у ЗМІ, інформація про ухвалення скандальної поправки зникла з новини на сайті парламенту. Абзац який її стосувався був видалений.

18 07 2018 popravka Voznuka novyi skrinshot

Згодом Інформаційне управління Апарату Верховної Ради спростувало інформацію про те, що правка №8 була ухвалена, адже вона не була підтримана парламентом.

18 07 2018 popravka Voznuka sprostuvannia

На думку ОПОРИ, питання, чи умисно ця поправка в новині на сайті Верховної Ради була зазначена як ухвалена залишається відкритим. Могла мати місце помилка працівника, який готував публікацію про ухвалений законопроект. Проте, чи з’явиться вона у тексті закону, буде відомо після його підписання Президентом та оприлюднення.

ОПОРА слідкуватиме за цим процесом і сподівається, що норми, які не були підтримані парламентом, не з’явиться з тексті жодного підписаного закону.