Новини

Як народні депутати відвідували засідання комітетів у травні

Як народні депутати відвідували засідання комітетів у травні

Протягом травня 2018 року в стінах комітетів Верховної Ради України було проведено 51 засідання. Це на два зібрання більше, ніж у квітні. Найчастіше цього місяця збирались представники Комітету в закордонних справах – п’ять разів.  У свою чергу члени Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин цього місяця не засідали жодного разу.

У травні середній показник відвідуваності народними депутатами засідань профільних комітетів становив 68,2%.

У розрізі фракцій найстараннішими виявилися представники Об’єднання “Самопоміч”, які відвідали 83,7% засідань профільних комітетів. На другому місці народні обранці від “Народного фронту” – 81,2%. У свою чергу парламентарі від “Блоку Петра Порошенка” відвідали 79,5% засідань, члени Радикальної партії Олега Ляшка – 75,6%, а представники ВО “Батьківщина” – 68,6%. Набагато менш дисциплінованими були позафракційні нардепи – 49,5% та члени “Опозиційного блоку” – 47%. Найгірше ж протягом травня в комітетах працювали нардепи із групи “Воля народу” – 44,1% та представники групи “Партія “Відродження” – 40%.

14 06 2018 vidviduvanist komitetiv traven

Також у травні, уже традиційно, жінки більш старанно відвідували засідання профільних комітетів, ніж чоловіки, – 74,5% проти 67,2%.

У розрізі областей найбільш дисциплінованими вчергове виявилися мажоритарники із Рівненщини. Представники цього регіону не пропустили жодного засідання свого профільного комітету. У свою чергу середній відсоток відвідуваності засідань депутатами-списочниками становив 73,2%, у той час як мажоритарники “можуть похизуватися” показником лише у 62%.

Матеріал підготовлено в рамках Програми USAID “РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво”, що виконується Фондом Східна Європа та партнерами.

За коментарями звертайтеся:

Андрій Савчук, аналітик Громадянської мережі ОПОРА

тел.: 066 29 28 784

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.