Новини

Rada4you: Хто у парламенті не підтримує законодавчі ініціативи волинських нардепів

Народні депутати Сергій Льовочкін та Вадим Рабінович ніколи не голосують за законодавчі ініціативи, авторами чи співавторами яких є представники Волинської області у парламенті Ігор Гузь, Сергій Мартиняк, Степан Івахів, Ігор Лапін та Ірина Констанкевич. Переконатись у цьому можна завдяки інструменту rada4you.org Громадянської мережі ОПОРА.

На веб-платформі «Вони голосують для тебе» усі голосування депутатів-мажоритарників з Волині були об’єднані у відповідні політики «За законопроекти народного депутата Ігоря Гузя», «За законопроекти народного депутата Сергія Мартиняка», «За законопроекти народного депутата Степана Івахіва», «За законопроекти народного депутата Ігоря Лапіна» та «За законопроекти народного депутата Ірини Констанкевич». Завдяки утворенню цих політик  кожен користувач сайту може оперативно отримати відповідь на питання, хто з парламентарів найчастіше підтримує ініціативи волинських мажоритарників, а хто, навпаки, ніколи за них не голосує. Так, очевидним виявився факт, що народні депутати Сергій Льовочкін та Вадим Рабінович ніколи не голосують за законодавчі ініціативи, авторами чи співавторами яких є волинські депутати-мажоритарники.

Загалом інструмент Rada4you дозволяє простежити, хто з народних депутатів «Максимально голосує» за законопроекти, об’єднані в одну з політик, хто з них «Послідовно голосує» чи «Переважно голосує», або ж, навпаки, «Переважно не голосує», «Послідовно не голосує» чи «Ніколи не голосує». Є також категорія голосувань «Суміш за та проти», коли у 50% випадків народний депутат підтримує відповідну політику, а у інших 50% випадків - не підтримує. Детальніше про те, як визначаються ці категорії, можна прочитати на тому ж сайті у розділі «Про проект».

Таким чином, скориставшись інструментом «Вони голосують для тебе», можна побачити що двоє народних депутатів з Волині навіть самі не потрапили у категорію «Максимально голосують» під час голосувань за власні законопроекти. Це представник 20-го виборчого округу Сергій Мартиняк та представник ОВО №21 Степан Івахів.

27 11 2017 zakonoproekty Martyniak

27 11 2017 zakonoproekty Ivakhiv

Разом з тим, веб-платформа Rada4you дозволяє простежити рівень підтримки обраних політик у регіональному розрізі. Зокрема, якщо скористатись додатковим інструментом «Візуалізатор даних», який так само міститься на сайті «Вони голосують для тебе», можна побачити, мажоритарники з яких областей найчастіше підтримують/не підтримують законопроекти волинських мажоритарників.

Так, за законодавчі ініціативи народного депутата Ігоря Гузя найчастіше голосують мажоритарники Рівненщини, а найрідше голосують - мажоритарники Харківщини.

27 11 2017 za zakonoproekty Guzia

Законопроекти нардепа Сергія Мартиняка найбільше підтримують народні депутати з Чернівецької області, найменше - з Донецької.

27 11 2017 za zakonoproekty Martyniaka

Представники Чернівецької області також найчастіше голосують за ініціативи нардепа Степана Івахіва, а представники Луганської та Харківської областей, навпаки, найменше за них голосують.

27 11 2017 za zakonoproekty Ivakhiva

Чернівецькі мажоритарники, разом з тим, підтримують максимально законодавчі ініціативи нардепа Ігоря Лапіна, а Харківські мажоритарники найменше за них голосують.

27 11 2017 za zakonoproekty Lapina

Щодо законодавчих ініціатив народного депутата Ірини Констанкевич, то найвищий рівень підтримки вони отримують у Хмельницьких представників у Раді, а найнижчий рівень підтримки - у  Одеських мажоритарників.

27 11 2017 za zakonoproekty Konstankevych

Моніторинг здійснюється Громадянською мережею ОПОРА в рамках Програми USAID «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво», що виконується Фондом Східна Європа та партнерами.

За коментарями звертайтеся:

Катерина Шарпата, громадська консультантка ОПОРИ у Волинській області

тел.: 098 278 82 90

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Моніторинг парламенту | Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#рада8; #rada8; #opora; #опора)

Довідково: У 2017 році у 13 областях України Громадянська мережа ОПОРА реалізує інформаційно-просвітницький та моніторинговий проект, який здійснюється у рамках Програми USAID «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво», що виконується Фондом Східна Європа та партнерами. Проект спрямований на залучення громадян до парламентського процесу, підвищення їх поінформованості про діяльність Верховної Ради України, парламентських партій на народних депутатів України. Відбір депутатів для моніторингу відбувався за критеріями пропорційного представництва всіх парламентських сил, гендерного аспекту, попередніх показників активності в окрузі.