Новини

Як народні депутати відвідували засідання профільних комітетів у жовтні

Як народні депутати відвідували засідання профільних комітетів у жовтні

 

Протягом жовтня 2017 року в комітетах Верховної Ради України було проведено 48 засідань. Така ж сама кількість відбулась і у вересні. Найчастіше у жовтні збирались представники бюджетного комітету, а також Комітету з питань національної безпеки і оборони – по п’ять разів.

У свою чергу, члени Комітету з питань європейської інтеграції цього місяця не засідали жодного разу, оскільки, за інформацією, що містилася у відповіді на інформаційний запит, вони займалися підготовкою та проведенням засідання VI сесії Парламентської асамблеї ЄВРОНЕСТ.

У жовтні середній показник відвідуваності народними депутатами засідань профільних комітетів становив 68,7%. Це приблизно на 2,6% нижче, ніж середній показник відвідуваності у вересні.

У розрізі фракцій найстараннішими виявилися представники “Народного фронту”, які відвідали 84% засідань профільних комітетів. На другому місці народні обранці від “Блоку Петра Порошенка” – 82,8%. У свою чергу, парламентарі від ВО “Батьківщина” відвідали 78,9% засідань, а представники Радикальної партії Олега Ляшка – 72,2%. Набагато менш дисциплінованими виявилися обранці від “Об`єднання “Самопоміч” – 65,3%. Найгірше ж протягом вересня працювали у комітетах позафракційні народні обранці – 47% відвіданих засідань, члени депутатської групи “Партія “Відродження” – 41,5%, нардепи “Опозиційного блоку” – 41% та представники депутатської групи “Воля народу” – лише 38,9%.

Також у жовтні, уже традиційно, жінки більш старанно відвідували засідання профільних комітетів, ніж чоловіки – 75,3% проти 68%.

У розрізі областей найдисциплінованішими виявилися депутати-мажоритарники з Рівненської області. Представники цього регіону не пропустили жодного засідання свого профільного комітету.

У свою чергу, середній відсоток відвідуваності засідань депутатами-списочниками становить 75,1%, у той час як депутати-мажоритарники “можуть похизуватися” показником лише у 61,5%.

Моніторинг здійснюється Громадянською мережею ОПОРА  в рамках Програми USAID «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво», що виконується Фондом Східна Європа та партнерами.

За коментарями звертайтеся:

Андрій Савчук, аналітик щодо роботи парламентських комітетів Громадянської мережі ОПОРА

тел: 066 29 28 784

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Моніторинг парламенту | Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#рада8; #rada8; #opora; #опора)

Довідково: У 2017 році у 13 областях України Громадянська мережа ОПОРА реалізує інформаційно-просвітницький та моніторинговий проект, який здійснюється у рамках Програми USAID «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво», що виконується Фондом Східна Європа та партнерами. Проект спрямований на залучення громадян до парламентського процесу, підвищення їх поінформованості про діяльність Верховної Ради України, парламентських партій та народних депутатів України. Відбір депутатів для моніторингу відбувався за критеріями пропорційного представництва всіх парламентських сил, гендерного аспекту, попередніх показників активності в окрузі.