Новини

Чи відвідують чернівецькі депутати-мажоритарники засідання комітетів Верховної Ради

Одним із найважливіших аспектів діяльності народних депутатів України є робота в профільних комітетах Верховної Ради. Саме там народжуються законопроекти, відбувається їхнє обговорення та вноситься найбільше правок. Але й досі робота депутатів у комітетах не настільки помітна, як робота під час пленарних засідань. Тож ми вирішили дослідити, наскільки активно чернівецькі депутати-мажоритарники відвідують засідання своїх комітетів.

Микола Федорук («Народний фронт») є головою підкомітету з питань місцевих органів виконавчої влади та територіального устрою Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування. Від початку роботи Верховної Ради 8-го скликання його комітет засідав 74 рази. Микола Федорук пропустив тільки одне засідання, тож він відвідав 98,6% засідань комітету.

Іван Рибак (Блок Петра Порошенка) являється головою підкомітету з питань державного моніторингу навколишнього природного середовища Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи. Його комітет засідав 60 разів. Іван Рибак відвідав 57 засідань, тож він був присутній на 95% засідань свого комітету.

Григорій Тіміш (Блок Петра Порошенка) входить до комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції. З 72 засідань комітету Григорій Тіміш відвідав 60, пропустивши 12 засідань. Таким чином, відвідуваність депутатом засідань комітету становить 83,3%.

Максим Бурбак («Народний фронт») є першим заступником голови Комітету Верховної Ради України у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників антитерористичної операції та людей з інвалідністю. Протягом роботи Верховної Ради VIII скликання його комітет засідав 59 разів. Максим Бурбак пропустив 5 засідань, тож загальний результат його відвідуваності комітету становить 91,5%.

17 10 2017 vidviduvannia komitetiv Chernivtsi

Отож, чернівецькі депутати-мажоритарники досить справно відвідують засідання своїх профільних комітетів. Серед них найкраща відвідуваність у Миколи Федорука, який пропустив тільки одне засідання. Найбільше ж засідань серед чернівецьких депутатів-мажоритарників пропустив Григорій Тіміш, який був відсутній на 12 засіданнях комітету. Досить непогана відвідуваність у Івана Рибака, який пропустив тільки 3 засідання, а також у Максима Бурбака, який був відсутній на 5 засіданнях.

Моніторинг здійснюється Громадянською мережею ОПОРА в рамках Програми USAID «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво», що виконується Фондом Східна Європа та партнерами.

За коментарями звертайтеся:

Тарас Прокоп, громадський консультант ОПОРИ в Чернівецькій області

тел.: +38095 490 0504

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Моніторинг парламенту | Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#рада8; #rada8; #opora; #опора)

Довідково: У 2017 році в 13 областях України Громадянська мережа ОПОРА реалізує інформаційно-просвітницький та моніторинговий проект, який здійснюється у рамках Програми USAID «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво», що виконується Фондом Східна Європа та партнерами. Проект спрямований на залучення громадян до парламентського процесу, підвищення їх поінформованості про діяльність Верховної Ради України, парламентських партій та народних депутатів України. Відбір депутатів для моніторингу відбувався за критеріями пропорційного представництва всіх парламентських сил, гендерного аспекту, попередніх показників активності в окрузі.