Новини

Депутати збираються розслідувати факт нападу на журналістів

Депутати збираються розслідувати факт нападу на журналістів

Опозиція зареєструвала проект Постанови про утворення Тимчасової слідчої комісії ВРУ з питань розслідування фактів нападу на представників ЗМІ 18 травня 2013 року у Києві, а також проект Постанови про заслуховування інформації Генерального прокурора України Пшонки В.П. щодо стану дотримання законодавства України та розслідування фактів порушення прав і свобод громадян, жорстокого побиття працівників ЗМІ та бездіяльності працівників правоохоронних органів під час проведення акції «Вставай, Україно!».

Проекти зареєстрували народні депутати України Арсеній Яценюк, Віталій Кличко та Олег Тягнибок.

Окрім того, на засіданні ВРУ, 21 травня, Арсеній Яценюк виголосив з трибуни заяву опозиційних фракцій, у якій йшлося про зазначені вимоги, а також заклик до Партії регіонів надати список «фашистських» організацій: «Що стосується фашистських організацій, проти яких бореться Партія регіонів, ми хочемо, щоб ПР назвала чіткий перелік сил, з якими вона бореться. Задля цього ми звернулись із вимогою про запрошення до парламенту голови СБУ».

Ці вимоги опозиції прозвучали після виступу міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка, який основну увагу зосередив на факті появи БРДМ у центрі Києва та бійки біля нього. Питання нападу на журналістів залишилось, по-суті, без уваги.

Нагадаємо, група молодих людей спортивної зовнішності улаштувала бійку з націоналістами на вулиці Велика Житомирська в суботу під час мітингів. При цьому міліція не втручалася, як пише Українська Правда. Бійку почали знімати кореспондент «5 каналу» Ольга Сніцарчук і фотокореспондент Владислав Содель. Це не сподобалося молодикам, і вони побили журналістів до крові.

Репортажі з Верховної Ради можна читати на сторінці ОПОРИ у Facebook і Twitter.