Новини

Зміст та адресати запитів депутатів-мажоритарників від Чернігівщини

Депутатські запити від народних депутатів Чернігівщини за період з 1 лютого по 20 жовтня 2016 року (далі – моніторинговий період) були направлені до Кабінету Міністрів України (23), керівникам міністерств і відомств України (27), Генеральному прокурору України (4), місцевим органам влади і управління, які розташовані на території Чернігівської області (3). Коло питань, які порушувались у депутатських запитах, різноманітні.

Нагадаємл, що статтею 6 Закону України "Про статус народного депутата України" та Регламентом Верховної Ради України передбачено право депутатів на подачу запитів та звернень. 

Протягом моніторингового періоду найбільше депутатських запитів до різних органів влади серед чернігівських депутатів подав член депутатської фракції політичної партії "Народний Фронт" Олександр Кодола. Загальна кількість склала - 38. У своїх депутатських запитах, обраний по 209 виборчому окрузі нардеп перед Кабінетом Міністрів України піднімав такі питання як: фінансування освітньої галузі Чернігівської області, в тому числі завершення будівництва Носівської загальноосвітньої школи №5 в Чернігівській області, фінансування систем водопостачання та газопроводів, забезпечення інформаційної безпеки в північних районах Чернігівської області. Всього до Кабінету Міністрів України направлено 14 запитів, всі запити подані одноособно. З них 12 запитів розглянуто, у стадії розгляду – 2 . Більшу кількість запитів було надіслано керівникам міністерств і відомств України – 20, з них 19  запитів розглянуто, у стадії розгляду – 1. Тематика  запитів стосувалась  сфери обороноздатності країни (Міністерства оборони України, Служби безпеки України, Ради національної безпеки і оборони України). Всі запити були надіслані депутатом індивідуально. Запитів до Генерального прокурора України представником громади було надіслано 3 (8,8 %), та на всі отримані відповіді. До Чернігівської обласної державної адміністрації надіслано один запит. Питання, що піднімалось перед головою облдержадміністрації – це відчуження приміщення Ніжинської дитячої школи мистецтв. Всі запити було надіслано індивідуально Олександром Кодолою. Детальніше ознайомитись  з запитами поданими депутатом протягом моніторингового періоду можна  тут.

Член депутатської фракції партії "Блок Петра Порошенка", обраний по виборчому округу №207, Анатолій Євлахов, із депутатським запитом до Кабінету Міністрів України звертався 4 рази, відповідь на 1 запит не отримав. Два запити були подані особисто депутатом, два запити колективні. До керівників міністерств і відомств було подано 3 індивідуальних запити протягом 2016 року. У своїх депутатських запитах до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, Анатолій Євлахов піднімав питання щодо зловживання монопольним становищем та порушення ліцензійних умов провадження господарської діяльності з розподілу природного газу компанією ПАТ "Чернігівгаз". Переглянути детальну інформацію щодо поданих запитів можна в профайлі депутата за посиланням.

Одночасно до Кабінету Міністрів України та керівників міністерств і відомств України надавались запити членом депутатської фракції партії "Блок Петра Порошенка"  Валерієм Давиденком, обраним по виборчому округу №208. До Кабінету міністрів було подано особисто депутатом 3 запити. Два індивідуальних запити було надіслано депутатом до керівників міністерств та відомств України. Запити стосувались підрахунку, обліку пасажирів пільгових категорій, яких перевозить громадський транспорт на маршрутах (Міністерство інфраструктури України) та нагальної потреби у здійсненні ремонту автомобільної дороги Ольшана-Качанівка Чернігівської області (Державне агентство автомобільних доріг України). Один запит було надіслано місцевим органам влади і управління. Ознайомитись з інформацією про запити можна на сторінці.

Всього Анатолієм Євлаховим та Валерієм Давиденком було подано по 7 депутатських запитів до різних інстанцій.

Менш помітна діяльність членів депутатської фракції партії "Блок Петра Порошенка" Олега Дмитренка, обраного по виборчому округу №210, та Сергія Березенка, обраного по виборчому округу №205. Олегом Дмитренком по одному запиту адресовано Кабінету Міністрів України та Генеральному прокурору України. Сергієм Березенком, як членом комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров'я, направлений запит до Міністерства охорони здоров'я та одне депутатське звернення до Міністерства інфраструктури України, та один запит до Кабінету Міністрів України . Інформацію щодо деталей запитів  можна отримати тут.

Позафракційний Максим Микитась, якого було обрано по округу №206,  нещодавно набув депутатських повноважень. На момент проведення зрізу даних жодних запитів від нього не надходило.

За коментарями звертайтеся:

Висіканець Наталія, громадський консультант Громадянської мережі ОПОРА у Чернігівській області

тел. 0952850539

e-mail:  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Моніторинг парламенту | Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#рада8; #rada8; #opora; #опора)

Довідково:

У 2016 році по всій Україні (у 24 областях та м. Києві) Громадянська мережа ОПОРА реалізує інформаційно-просвітницький та моніторинговий проект, який здійснюється у рамках Програми USAID РАДА: Підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво, що виконується Фондом Східна Європа. Проект спрямований на залучення громадян до парламентського процесу, підвищення їх поінформованості про діяльність Верховної Ради України, парламентських партій та народних депутатів України. Відбір депутатів, щодо діяльності яких здійснюється моніторинг, відбувався за критеріями пропорційного представництва усіх парламентських сил, гендерного представництва, попередніх показників активності у окрузі.