Новини

Нардепи від Хмельниччини жодного разу не голосували проти зближення України з НАТО

Відповідні законопроекти завжди підтримують двоє народних депутатів, обраних в одномандатних округах Хмельницької області, інші ж послідовно або переважно голосують за цей курс. Такі результати моніторингу Громадянської мережі ОПОРА.

Загалом, з часу набуття повноважень депутатами восьмого скликання, можна виокремити сім голосувань, які мають сприяти зближенню нашої держави з НАТО.

Це такі поіменні голосування: про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо зовнішньополітичного курсу України) (№6470) – за основу та в цілому; про проект Закону про ратифікацію Адміністративних домовленостей щодо охорони інформації з обмеженим доступом між урядом України та Організацією Північноатлантичного договору (№0144) – за основу та в цілому; про проект Закону про ратифікацію Адміністративних домовленостей щодо охорони інформації з обмеженим доступом між урядом України та Організацією Північноатлантичного договору (№0144) – за основу та в цілому; про проект Закону про ратифікацію Угоди між Урядом України та Організацією Північноатлантичного договору про статус Представництва НАТО в Україні (№0082) – в цілому; про проект Закону про ратифікацію Меморандуму про домовленість між Урядом України та Організацією НАТО із зв'язку та інформації, яка представлена Генеральним менеджером Агенції НАТО із зв'язку та інформації, стосовно співробітництва з питань консультацій, управління, зв'язку, розвідки, спостереження та рекогносцировки в рамках програми НАТО "Партнерство заради миру" (№0035) – в цілому; про проект Закону про ратифікацію Угоди про співробітництво у сфері підтримки між Кабінетом Міністрів України та Організацією НАТО з підтримки та постачання (ОНПП) (№0034) – в цілому; про проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо відмови України від здійснення політики позаблоковості (№1014-3) – за основу та в цілому.

Народні депутати, які представляють у Верховній Раді Хмельниччину, як свідчать результати їхнього голосування, здебільшого схвалюють цей курс.

Так, усі сім разів підтримали відповідну політику Сергій Мельник (ВО №187), Володимир Мельниченко (ВО №193), а також наш земляк Олександр Ксенжук, обраний у загальнодержавному багатомандатному окрузі за списками політичної партії «Народний фронт».

Послідовно голосують за зближення України з НАТО Роман Мацола (ВО №190) та Андрій Шинькович (ВО №189), які віддали свої голоси за шість і п’ять законопроектів із зазначених відповідно. В інших випадках депутати або не голосували, або були відсутні.

Переважно підтримують розвиток партнерства між Україною та НАТО Сергій Лабазюк (ВО №188), Олександр Герега (ВО №192) та Віктор Бондар (ВО №191). Зокрема Сергій Лабазюк та Олександр  Герега тричі віддавали свої голоси за законопроекти, які мають сприяти досягненню цієї мети, в інших голосуваннях депутати не брали участі або ж були взагалі відсутні у Верховній Раді. Віктор Бондар підтримав відповідні проекти законів два рази, чотири рази не голосував та один раз був відсутній під час голосування за такий законопроект.

Моніторинг здійснюється ОПОРОЮ в рамках Програми USAID «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво», що виконується Фондом Східна Європа та партнерами.

 

За коментарями звертайтеся:

Оксана Банкова, громадська консультантка ОПОРИ в Хмельницькій області

тел.: +380978073293,

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Моніторинг парламенту | Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#рада8; #rada8; #opora; #опора)

Довідково: У 2017 році у 13 областях України Громадянська мережа ОПОРА реалізує інформаційно-просвітницький та моніторинговий проект, який здійснюється у рамках Програми USAID «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво», що виконується Фондом Східна Європа та партнерами. Проект спрямований на залучення громадян до парламентського процесу, підвищення їх поінформованості про діяльність Верховної Ради України, парламентських партій та народних депутатів України. Відбір депутатів для моніторингу відбувався за критеріями пропорційного представництва всіх парламентських сил, гендерного аспекту, попередніх показників активності в окрузі.