Новини

Лише троє мажоритарників Полтавщини були присутні на всіх пленарних засіданнях ВР у березні

Громадянська мережа ОПОРА проаналізувала відвідуваність пленарних засідань Верховної Ради України та динаміку голосування восьми народних депутатів-мажоритарників з Полтавщини протягом березня 2017 року.

Більшість народних обранців мають проблеми з відвідуваністю. Лише троє депутатів були присутні на всіх 12 пленарних засідань як за письмовою, так і за електронною реєстраціями — Костянтин Іщейкін, Олег Кулініч та Андрій Река. Останнє місце серед полтавських мажоритарників по відвідуваності зайняв Костянтин Жеваго — лише 5 за електронною реєстрацією та 1 за письмовою. При цьому, дані електронної та письмової реєстрації та динаміка участі голосувань в деяких випадках суттєво різняться.

Analiz vidviduvanosti ta dynamiky golosuvan mazhorytarnykiv z Poltavshhyny v berezni 2017

Так Руслан Богдан протягом березня за електронною реєстрацією був присутній на усіх засіданнях, але за письмовою — лише на трьох. При цьому, із 332 голосувань, що відбулись протягом місяця, він віддав свій голос лише в 66 випадках ­— 56 голосів «за», 0 — «проти» та 10 «утримався». В решті випадків був або ж відсутній — 127, або ж не голосував — 139.

Юрій Бублик і за електронною, і за письмовою реєстраціями відвідав 11 засідань. Цікаво, що єдиний прогул у Бублика був 24 березня, коли відбулось лише 2 голосування. Проте, незважаючи на це нардеп був відсутній при 96 голосувань та в 31 випадку не голосував. 140 разів віддав свій голос «за», 5 «проти» та в 60 випадках «утримався».

Протягом березня Костянтин Іщейкін відвідав усі засідання як за письмовою так і за електронною реєстраціями. Незважаючи на це, під час 5 голосувань депутат був відсутній, 236 разів віддав голос «за», 0 — «проти», 2 — «утримався» та 89 разів «не голосував».

Найменш дисциплінованим серед мажоритарників із Полтавщини є Костянтин Жеваго. Згідно електронної реєстрації він був присутній під час 5 пленарних засідань, у той час як за письмовою реєстрацією лише одного разу. Протягом місяця він узяв участь тільки в 10 голосуваннях, з яких 3 голоси віддав «за» та 7 разів «не голосував». На решті 322 голосуваннях був «відсутній».

Єдиним нардепом, що має відмінність у реєстраціях на користь письмової є Сергій Каплін. У березні він був присутній за електронною реєстрацією на 8 засіданнях, у той час як за письмовою на 10. Каплін був «відсутній» під час 7 голосувань, 114 разів проголосував «за» та в 205 випадках «не голосував».

Олег Кулініч має абсолютну присутність на усіх 12 пленарних засіданнях і за електронною, і за письмовою реєстраціями. При цьому, під час 42 голосувань нардеп був «відсутній». В 154 випадках Кулініч віддав свій голос «за», 1 голос «проти», 87 разів «утримався»  та 48 — «не голосував».

Так само максимально відвідує засідання за обома реєстраціями й Андрій Река.  Під час голосувань 4 рази він був «відсутній», 253 голоси «за», 2 — «проти», 18 — «утримався» та в 55 випадках «не голосував».

Юрій Шаповалов був присутній рівно на половині пленарних засідань у березні — 6 за обома реєстраціями. Відповідно до цього, народних депутат був «відсутній» при 133 голосуваннях, 89 голосів віддав «за», 1 — «утримався» та 109 разів «не голосував».

Динаміка голосувань у березні (загалом відбулось 332 голосування)

Народний депутат

Відсутній

За

Проти

Утримався

Не голосував

Руслан Богдан

127

56

0

10

139

Юрій Бублик

96

140

5

60

31

Костянтин Іщейкін

5

236

0

2

89

Костянтин Жеваго

322

3

0

0

7

Сергій Каплін

7

114

0

0

205

Олег Кулініч

42

154

1

87

48

Андрій Река

4

253

2

18

55

Юрій Шаповалов

133

89

0

1

109

ОПОРА зазначає, що відповідно до пункту 3 статті 24 Закону України «Про статус народного депутата України» народний депутат зобов'язаний бути присутнім та особисто брати участь у засіданнях Верховної Ради України та її органів, до складу яких його обрано.

Моніторинг проходить у рамках проекту Програми USAID «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво» за підтримки Фонду Східна Європа.

 

За коментарями звертайтеся:

Дар’я Черкашина, громадська консультантка Громадянської мережі ОПОРА у Полтавській області

тел.: +3 8099 674 45 65

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Моніторинг парламенту | Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#рада8; #rada8; #opora; #опора)

Довідково:

У 2017 році у 13 областях України Громадянська мережа ОПОРА реалізує інформаційно-просвітницький та моніторинговий проект, який здійснюється у рамках Програми USAID «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво», що виконується Фондом Східна Європа. Проект спрямований на залучення громадян до парламентського процесу, підвищення їх поінформованості про діяльність Верховної Ради України, парламентських партій на народних депутатів України. Відбір депутатів, щодо діяльності яких здійснюється моніторинг, відбувався за критеріями пропорційного представництва усіх парламентських сил, гендерного представництва, попередніх показників активності у окрузі.