Новини

Практично всі депутати Миколаївщини підтримали пенсійну реформу уряду

Вісім з десяти народних депутатів Миколаївщини максимально підтримують пенсійну реформу, запроваджену Кабінетом Міністрів України. Такий аналіз зробили представники ОПОРИ на основі сервісу rada4you.

Так, Кабінет Міністрів зареєстрував 4 законопроекти №6614, №6615, №6616 та №6617. Основні зміни в пенсійному забезпеченні містяться в законопроекті №6614 „Про внесення змін до деяких законодавчих актів  України щодо підвищення пенсій”, а інші законопроекти розроблено у рамках опрацювання даного законопроекту і стосуються змін до Бюджетного, Митного та Податкового кодексу України.

3 жовтня у другому читанні проголосовані та підписані Президентом два законопроекти №6614 та №6617. Проекти законів №6615 та №6616, які стосуються змін у Податковому та Митному кодексі на даний час тільки включені у порядок денний. Прийнятий Закон 6614 передбачає «осучаснення» пенсій шляхом здійснення щорічного перерахунку пенсій, шляхом збільшення показника середньої заробітної плати, з якого обчислена пенсія на 50 % росту зарплати в попередньому році та на 50% індексу споживчих цін та відновленням диференціації розмірів пенсій залежно від отриманого заробітку та страхового стажу шляхом проведення перерахунків пенсій з 1 жовтня з використання єдиного показника заробітної плати, який використовується для призначення пенсій в 2017 році на рівні 3 764 гривні 74 копійки та показника вартості одного року страхового стажу на рівні 1 відсотка.

Крім того, Закон передбачає зміну пенсійного стажу, потрібного для виходу на пенсію, що деякі політики та експерти назвали прихованим збільшенням пенсійного віку.

За допомогою сервісу rada4you були об’єднані голосування за даний пакет законопроектів в одну політику «за пенсійну реформу». Згідно з даними онлайн-сервісу візуалізатора, народні депутати Миколаївщини на 84% підтримують дану реформу, що є середнім показником серед всіх областей країни. Якщо подивитись детальніше, то максимально голосують за даний пакет законопроектів 8 народних депутатів Миколаївщини: Борис Козир, Олександр Жолобецький, Андрій Вадатурський, Олександр Лівік, Вадим Підберезняк, Ігор Бриченко, Тарас Кремінь та Давид Макар’ян. У той же час, народний депутат Артем Ільюк вже переважно підтримує дану реформу, він підтримав законопроект №6614 тільки у другому читанні. Аркадій Корнацький ніколи не голосує за даний пакет законопроектів, під час розгляду був відсутнім або не голосував.

17 10 2017 Mykolaiv

Моніторинг здійснюється Громадянською мережею ОПОРА  в рамках Програми USAID «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво», що виконується Фондом Східна Європа та партнерами.

За коментарями звертайтеся:

Дмитро Баштовий, громадський консультант Громадянської мережі ОПОРИ в Миколаївській області

тел.: +380634171339

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Моніторинг парламенту | Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#рада8; #rada8; #opora; #опора)

Довідково: У 2017 році в 13 областях України Громадянська мережа ОПОРА реалізує інформаційно-просвітницький та моніторинговий проект, який здійснюється у рамках Програми USAID «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво», що виконується Фондом Східна Європа та партнерами. Проект спрямований на залучення громадян до парламентського процесу, підвищення їх поінформованості про діяльність Верховної Ради України, парламентських партій та народних депутатів України. Відбір депутатів для моніторингу відбувався за критеріями пропорційного представництва всіх парламентських сил, гендерного аспекту, попередніх показників активності в окрузі.