Новини

Чернівецькі мажоритарники найбільше підтримують законопроекти миколаївських депутатів

Чернівецькі мажоритарники найбільше підтримують законопроекти, які подають депутати, обрані до Верховної Ради від Миколаївщини. Громадянська мережа ОПОРА проаналізувала підтримку законопроектів народних депутатів-мажоритарників Миколаївської області за якими відбувалось голосування в розрізі фракцій та областей. Аналіз проводився за допомогою онлайн-сервісу «Вони голосують для тебе», де були об’єднані голосування кожного нардепа в окрему політику і результати інтерпретовані візуалізатором даних відповідного онлайн-сервісу.

Законопроекти Бориса Козиря об’єднуються у 63 відповідних голосування. Аналіз показує, що найбільше депутата підтримують мажоритарники Чернівецької області, найменше – Харківської області. При цьому мажоритарники Миколаївської області підтримують законопроекти депутата на 75%, що є середнім показником відносно всіх областей. Найбільшу підтримку своїх законопроектів депутат отримав від «Народного фронту» та «Блоку Петра Порошенка», найменшу від «Опозиційного блоку» та групи «Партія «Відродження». В розрізі партійної дисципліни можна побачити, що принаймі 60 народних депутатів підтримують законопроекти Бориса Козиря менше 60%, а найбільш одностайною у підтримці є фракція «Народний фронт». Слід зазначити, що у даному питанні найменш дисцплінованими виявились депутати групи «Воля Народу», які найбільш розрізнено голосували за дану сукупність законопроектів.

3 10 2017 Kozyr oblasti

3 10 2017 Kozyr frakcii

3 10 2017 Kozyr partijna dyscyplina

Народний депутат Артем Ільюк, який входить входить до групи «Партія «Відродження», має 7 голосувань щодо зареєстрованих ним законопроектів. Найбільшу підтримку законопроектів депутата виявили фракції «Самопоміч» та «Блок Петра Порошенка», найменше – «Радикальна партія». Як і в Бориса Козиря, найбільше підтримали депутата мажоритарники з Чернівецької області і на 75% миколаївські мажоритарники, що також є середнім показником. Найменшу підтримку виявили народні депутати з Кіровоградської області. В розрізі партійної дисципліни можна побачити, що менш одностайними були депутати фракції «Батьківщина». Разом із тим, 20 депутатів фракції «Блок Петра Порошенка» підтримують відповідні голосування на 100%.

3 10 2017 Iljuk oblasti

3 10 2017 Iljuk frakcii

3 10 2017 Iljuk partijna dyscyplina

Політика законопроектів народного депутата Олександра Жолобецького об’єднує 40 голосувань. Депутат має доволі високу підтримку миколаївських мажоритарників – 82%, але найбільше підтримали голосування за законопроекти нардепа мажоритарники Вінницької області, найменше – депутати Луганської області. І хоча депутат входить до фракції «Блоку Петра Порошенка», велику підтримку депутат отримав від фракцій «Народний фронт» та «Самопоміч». Найменше голосів дали депутати «Опозиційного блоку». Аналіз партійної дисципліни у голосуваннях за закопроекти депутата показує неодностайність груп «Воля народу» та «Партія «Відродження» і також позафракційних депутатів. Графік показує, що нема чіткої згуртованості депутатів «Народного фронту» та «Блоку Петра Порошенка», але близько 55 депутатів цих фракцій підтримують політику депутата на 95% і вище.

3 10 2017 Zholobeckyj oblasti

3 10 2017 Zholobeckyj frakcii

3 10 2017 Zholobeckyj partijna dyscyplina

У народного депутата Андрія Вадатурського було зібрано 51 голосування за законопроекти, зареєстровані депутатом. Як свідчить аналіз, депутати-мажоритарники Чернівецької області найбільше підтримують голосування за проекти депутата, найменше – депутати-мажоритарники Харківської області. Мажоритарники Миколаївщини підтримала на 80%, що також є середнім показником відносно всіх областей України. Як і у випадку з Борисом Козирем, фракції «Народний фронт» та «Блок Петра Порошенка» найбільше віддали свої голоси за законодавчі ініціативи депутата, найменше – «Опозиційний блок». Але саме «Народний фронт» виявив найбільшу згуртованість щодо голосувань відносно даної сукупності законопроектів, адже більшість депутатів зосереджена на підтримці на рівні 80% і вище. Найменш одностайними виявились позафракційні та депутати групи «Воля народу».

3 10 2017 Vadaturskyj oblasti

3 10 2017 Vadaturskyj frakcii

3 10 2017 Vadaturskyj partijna dyscyplina

За період каденції народного депутата Олександра Лівіка було зібрано 46 відповідних голосувань. Найбільшу підтримку законопроектам надали коаліційні фракції парламенту «Народний фронт» та «Блок Петра Порошенка», найменше – «Опозиційний блок». У розрізі областей спостерігається традиційно висока підтримка мажоритарниками Чернівецької області та відносно середня підтримка мажоритарниками Миколаївщини. Найменше підтримали законодавчі ініціативи депутата мажоритарники Харківської та Донецької областей. Графік партійної дисципліни показує найбільшу розрідженість позафракційних депутатів та депутатів групи «Партія «Відродження», які не показали однозначної позиції відносно законопроектів депутата. І хоча видно, що багато депутатів «Народного фронту» та «Блоку Петра Порошенка» підтримують депутата на 90% і вище, найбільшу одностайність відносно даних голосувань виявила Радикальна партія, депутати якої підтримали Олександра Лівіка у відносно невеликому проміжку відсоткових співвідношень – від 75% до 90%.

3 10 2017 Livik oblasti

3 10 2017 Livik frakcii

3 10 2017 Livik partijna dyscyplina

На даний момент в парламенті не відбувалось голосувань щодо законопроектів, які зареєстрував народний депутат Аркадій Корнацький.

Матеріал підготовлено в рамках Програми USAID «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво», що виконується Фондом Східна Європа та партнерами. 

За коментарями звертайтеся:

Дмитро Баштовий, громадський консультант Громадянської мережі ОПОРИ в Миколаївській області

тел.: +380634171339

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Моніторинг парламенту | Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#рада8; #rada8; #opora; #опора)

Довідково: У 2017 році в 13 областях України Громадянська мережа ОПОРА реалізує інформаційно-просвітницький та моніторинговий проект, який здійснюється у рамках Програми USAID «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво», що виконується Фондом Східна Європа та партнерами. Проект спрямований на залучення громадян до парламентського процесу, підвищення їх поінформованості про діяльність Верховної Ради України, парламентських партій та народних депутатів України. Відбір депутатів для моніторингу відбувався за критеріями пропорційного представництва всіх парламентських сил, гендерного аспекту, попередніх показників активності в окрузі.