Новини

Не всі миколаївські нардепи підтримали постанову про невизнання виборів до Держдуми РФ

 

Верховна Рада у вівторок, 20 вересня, проголосувала за проект Постанови про Заяву Верховної Ради України з приводу невизнання Україною легітимності виборів до Державної Думи Федеральних Зборів Російської Федерації сьомого скликання, їх результатів та правових наслідків, та відповідно, складу, повноважень, актів та рішень Державної Думи Федеральних Зборів Російської Федерації сьомого скликання (№5135).

Даним проектом Верховна Рада не визнає легітимність виборів до Держдуми Російської Федерації з огляду незаконного проведення виборів на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

Відповідне рішення підтримали 264 депутати. 

Більшість депутатів, обраних у парламент від Миколаївської області, проголосували за даний проект постанови, окрім Олександра Жолобецького (БПП) та Аркадія Корнацького (БПП), які не голосували за дане рішення.

Відзначимо, що депутат групи «Партія «Відродження» Артем Ільюк виявився єдиним серед своїх однодумців, який проголосував «За».

 

За коментарями звертайтеся:
Дмитро Баштовий, громадський консультант Громадянської мережі ОПОРА у Миколаївській області
тел.: +380634171339
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
(#рада8; #rada8; #opora; #опора)

Довідково:

У 2016 році по всій Україні (у 24 областях та м. Києві) Громадянська мережа ОПОРА реалізує інформаційно-просвітницький та моніторинговий проект, який здійснюється у рамках Програми USAID РАДА: Підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво, що виконується Фондом Східна Європа. Проект спрямований на залучення громадян до парламентського процесу, підвищення їх поінформованості про діяльність Верховної Ради України, парламентських партій та народних депутатів України. Відбір депутатів, щодо діяльності яких здійснюється моніторинг, відбувався за критеріями пропорційного представництва усіх парламентських сил, гендерного представництва, попередніх показників активності у окрузі.