Новини

Які вони? Нардепи-мажоритарники Запоріжжя у Фейсбуці

 

В цілому, народні депутати розуміють важливість соціальних мереж, як засобу донесення до виборців результатів своєї діяльності. Однак якщо Ігор Артюшенко регулярно з’являється у Фейсбуці, коментуючи актуальні проблеми та своє ставлення до них, то Микола Фролов використовує інтернет-майданчик для простого інформування про свою діяльність. У свою чергу Сергій Валентиров та Олександр Пономарьов не наповнюють інформацією власні сторінки, розміщуючи статистичну інформацію про свою діяльність на сторінках своїх громадських приймалень.

У рамках Програми USAID “РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво”, що виконується Фондом Східна Європа, ОПОРА вирішила промоніторити активність чотирьох народних обранців у соціальних мережах, зокрема у Фейсбуці.

Всі народні депутати від БПП «Солідарність» (Ігор Артюшенко (ВО № 75), Микола Фролов (ВО № 76) і Сергій Валентиров (ВО № 81), а також представник  групи «Воля народу» (Олександр Пономарьов (ВО № 78) мають свої сторінки. Проте їх зміст, оновлення та комунікація з виборцями мають свої відмінності. 

Ігор Артюшенко має у підписнках  1 748 чол., на сторінці вказано і електронна адреса і мобільний телефон нардепа. Народний обранець щодня публікує  різноманітну інформацію,  запрошує подивитися з ним інтерв’ю, коментує актуальні події  на центральному та місцевому рівнях, відповідає на коментарі.

Микола Фролов має у підписниках 341 чол. На сторінці відсутні контактні дані народного обранця, є лише дата народження та посилання на власний сайт. На сторінку народний депутат заходить час від часу,  викладає скани своїх депутатських звернень до обласної та міської влади, проте переписку з читачами не веде. Сторінка не містить якоїсь жартівливої інформації: лише хронологію боротьби з МАФами, бездіяльність комунальних служб тощо.

Сергій Валентиров хоч і має власну сторінку у Фейсбуці, проте не користується нею. Остання публікація була за грудень 2015 року. Із контактної інформації лише дата народження та те, що він навчався у Бердянському педагогічному університеті. Вся поточна інформація про діяльність народного депутата міститься на сторінці його громадської приймальні. Вона регулярно оновлюється, публікуються фото щодо законодавчих ініціатив та роботи в окрузі: дитячі майданчики, шкільні бібліотеки, медична допомога, надання гуманітарної допомоги тощо. У квітні та березні на сторінці з’являвся репост підсумків моніторингу ОПОРИ роботи 105 народних депутатів–мажоритарників.

Олександр Пономарьов має власну сторінку, яка фактично дублює інформацію з його громадської приймальні. Відвідує її депутат лише час від часу, публікуючи події за власної участі та подяки. Більше інформації про благодійну діяльність депутата міститься на сторінці його громадської приймальні. Тут і про те, що завдяки народному депутату райони 78-го виборчого округу отримають майже 3 мільйони гривень медичної субвенції, і про благоустрій м. Бердянськ, й про ремонт доріг.

 

За коментарями звертайтеся:

Дмитро Арабаджиєв, громадський консультант Громадянської мережі ОПОРА у Запорізькій області

066 7404236 , Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Підготовлено в рамках Програми USAID “РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво”, що виконується Фондом Східна Європа..

.

Моніторинг парламенту | Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#рада8; #rada8; #opora; #опора)