Новини

Харків, Луцьк, Чернігів: civictech-сервіс Rada4you.org запрошує на воркшоп і печиво

Харків, Луцьк, Чернігів: civictech-сервіс Rada4you.org запрошує на воркшоп і печиво

Якщо ви цікавитеся новітніми технологіями для потреб громади, хочете зрозуміти, що таке API  і JSON та як ними користуватись – Громадянська мережа ОПОРА дає вам таку можливість.

Найближчим часом у трьох обласних центрах  аналітики civictech-сервісу Rada4you.org проведуть безкоштовні воркшопи і розкажуть, як працювати з парламентськими даними.

Мова іде про Харків та Луцьк (20 квітня), а також – Чернігів (21 квітня).

Rada4you.org – це ресурс, що скачує дані з сайту Верховної Ради України та опрацьовує їх для вас, використовуючи низку запрограмованих алгоритмів. Навіщо? Щоб аналізувати голосування депутатів, розуміти їх поведінку і прогнозувати потенційні наслідки для громади.

Ось приклади використання даних, згенерованих сервісом Rada4you.org:

Після участі у воркшопі те, що могло здаватись складним і загадковим, стане для вас елементарним, навіть якщо ви не маєте освіти програміста чи не були раніше причетні до роботи у сфері ІТ.

Civictech (civic technology) – це переважно інформаційні технології, що сприяють більш сильному розвитку громад. Наприклад, посилюють внутрішню комунікацію, поліпшують  державну чи муніципальну інфраструктуру. Тобто, загалом  сприяють зростанню суспільного блага. Civic technology - це мобільні додатки, платформи і сервіси, що підтримують громадські ініціативи чи контролюють державні і муніципальні органи. Також до civictech можна виокремити програмне забезпечення, що скероване на ці цілі.

Для участі у воркшопі у своєму місті зареєструйтеся, попередньо заповнивши відповідну онлайн-форму:

Харків – посилання на форму реєстрації ТУТ

Луцьк –  посилання на форму реєстрації ТУТ

Чернігів – посилання на форму реєстрації ТУТ

Організатори забезпечать цікаво поведений час і печиво. Не проґавте.

Після вже перелічених міст, схожі заходи будуть проведені у Чернівцях, Львові, Одесі, Дніпрі, Рівному, Тернополі, Сумах, Запоріжжі, Богуславі, Ужгороді та Вінниці, Івано-Франківську, Хмельницькому. З усіх питань пишіть нам на Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

*Примітка. Онлайн-сервіс "Rada4you: вони голосують для тебе"  реалізовується в рамках кампанії «IT tools help to monitor elected officials/ІТ-інструменти допомагають моніторити народних обранців»  Громадянською мережею ОПОРА  у співпраці з Національним демократичним інститутом міжнародних відносин за фінансової підтримки Уряду Канади.