Новини

Звіт щодо діяльності народного депутата України Курило Віталія Семеновича у виборчому окрузі № 113 за період з 1 по 31 жовтня 2015 року

Звіт щодо діяльності народного депутата України Курило Віталія Семеновича у виборчому окрузі № 113 за період з 1 по 31 жовтня 2015 року

Особиста активність народного депутата України у виборчому окрузі

Віталій Курило декілька разів відвідував округ у звітному періоді, зокрема 19 жовтня у Новоайдарі провів дві зустрічі з виборцями. Одна була у Новоайдарській школі-інтернаті, інша - у Маловенделівському сільському клубі. 20 жовтня в Білокуракинському будинку культури відбулася зустріч народного депутата з виборцями. Питання, які висвітлював депутат були різноманітними, але найбільшу увагу громади було зупинено на перевагах закону про децентралізацію влади та створення територіальних громад.

21 жовтня Віталій Курило виступив з річним звітом про виконану роботу та провів бесіду з мешканцями району в районному Будинку культури, де підіймалися актуальні проблеми, які хвилюють жителів. 22 жовтня депутат відвідав селище Нещеретово Білокуракінського району та м. Білокуракіно де провів зустрічі з виборцями.

Аналіз роботи приймальні депутата на окрузі

 Громадським консультантом було відвідано приймальні народного депутата Віталія Курило для міст Старобільск, Білокуракіно та Сватово. Розташування депутатських приймалень достатньо зручне: переважно центр міста. Інформаційні дошки депутатської приймальні зі вказаними годинами прийому розміщені на дверях кабінету, в якому здійснюється прийом громадян. За жовтень 2015 року до громадської приймальні в м. Білокуракіно надійшло 12 звернень, до приймальні м. Сватово було прийнято 12 громадян, що подали у письмовій формі 3 звернення та 9 усних звернень, за якими направлені запити в різні інстанції. В приймальню в м. Старобільск надійшло 10 звернень від громадян, з них 5 письмових та 6 усних, у тому числі 1 колективне звернення і 1 звернення від установ. Загальні проблемні питання, з якими звертаються виборці в приймальні стосуються тарифів на комунальні послуги, нарахування пенсії, пільг інвалідам, надання фінансової допомоги, відсутності освітлення на вулицях районного центра; централізованого вивозу сміття з приватного сектору Новоайдару, соціальних виплат малозабезпеченим, питання транспортного сполучення Троїцьке – Харків та міжсільського сполучення з районним центром. Часто виборці надсилають скарги про підняття тарифів комунальних послуг, зростання цін на продукти харчування.

Також, у жовтні місяці керівник громадської приймальні народного депутата Леонов О.О. брав участь у громадських обговореннях щодо виборчого процесу, які відбулись у селах Білокуракинського району. 6 жовтня керівник громадської приймальні Леонов О.О. разом із помічником народного депутата, координатором по виборчому округу №113 Чайкою В.Г. провели зустріч, на якій обговорювались питання щодо формування депутатського корпусу на майбутніх місцевих виборах.

1 жовтня у Сватівській школі мистецтв відбулися урочистості під гаслом «Спасибі, музико, тобі!», присвячені Міжнародному дню музики під егідою та за підтримки Віталія Курило. Того ж дня керівник громадської приймальні народного депутата в м. Старобільск Солошенко О.С. взяв участь в урочистостях до Дня вчителя та привітав освітян зі святом від імені народного депутата (привітання було опубліковано на сторінках газети «Вісник Старобільщини»).

14 жовтня в приміщенні Троїцького РБК відбувся святковій концерт, присвячений Дню Захисника України під гаслом «Сила нескорених» під егідою В. Курило. Також, у жовтні керівник приймальні провів зустрічі з громадянами в таких населених пунктах району:с.Покровське, с. Демино-Олександрівка, с. Лантратівка, с. Розсипне, с. Розпасіївка с.Тополі,с. Новоолександрівка, с. Новознам’янка. В смт. Троїцьке відбулися зустрічі з педагогічними колективами Троїцької районної гімназії, Троїцької ЗОШ 1-2 ступеня, а також з колективом Троїцького територіального медичного об’єднання

Ініціативи депутата, спрямовані на вирішення проблем виборчого округу

У жовтні 2015 р. народний депутат України Віталій Курило подав проектЗакону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо податкової лібералізації, яким пропонується внести ряд змін до Податкового кодексу України та інших законів, якими передбачається: запровадження електронного кабінету платника податків - он-лайн доступ платників податків до управління особовим рахунком (облік платежів, авансів, переплат, заліки, податковий борг); перехід до нової системи апеляційних оскаржень платниками рішень контролюючих органів – другій рівень апеляцій переміщується до Міністерства фінансів України; запровадження інституту податкових консультантів з використанням досвіду Польщі та Німеччини як найбільш вдалого (допомога у сплаті податків, складанні звітності, представлення інтересів платника у суді та податкових органах); реалізація адміністративної реформи – розділення функцій "формування" та "реалізації" державної фіскальної політики: Міністерство фінансів стає єдиним центром прийняття управлінських рішень у сфері бюджетно-фіскальної політики, зокрема, у сферу відповідальності Міністерства фінансів переходять: функції аналізу та прогнозу сплати податків; блок інформаційного забезпечення - бази даних, окрім реєстрів (як результат - неможливість викривлення податкової інформації); політика обліку платників та планування їх перевірок; рівень касації скарг (право на скасування рішень контролюючих органів); "демілітаризація" податкового контролю - ліквідація податкової міліції та створення нового правоохоронного органу (Служби фінансових розслідувань) у лавах Міністерства фінансів; перехід до нової структури фіскальних органів: податкові інспекції зможуть здійснювати лише сервісні функції та не матимуть функцій податкового контролю.

Звітування депутата, інформування виборців про його діяльність

Окреме публічне звітування про результати своєї парламентської роботи депутат Віталій Курило проводив в м. Троїцьке, де виступив з річним звітом про виконану роботу та провів бесіду з мешканцями району.

Активність депутата у соціальних мережах та на власній інтернет-сторінці

На сторінці народного депутата в мережі Facebook у вересні з’явився 1 запис, в якому Віталій Курило 4 жовтня вітає виборців з Днем вчителя.

Висвітлення місцевими ЗМІ роботи депутата

У вересні було зафіксовано три матеріали ЗМІ, у яких були згадки про народного депутата.

  1. Інформація про привітання депутатом вчителів: «З Днем вчителя педагогів району привітав Віталій Курило, народний депутат» (газета «Кремінщина» №79-80 від 3 жовтня 2015 р.)
  2. Звітування про роботу депутата у місцевих ЗМІ: 3 жовтня 2015 року на сторінках місцевої газети до громадян району звернувся помічник народного депутата, голова громадської приймальні Кладко В.М., яких стисло підсумував за 9 місяців роботу очолюваного ним закладу, розповів про затверджений при наполегливій участі народного депутата України В.С.Курила перелік інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізуватися у 2015 році за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, та про прийняте рішення по наданню громадською приймальнею допомоги вкладникам ліквідованого ПАТ «Укркомунбанк» в оформленні та відправленні необхідних документів до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб для взяття їх на облік та виплати заборгованих коштів.
  3. Інформація про привітання депутатом освітян: 1 жовтня 2015 року керівник громадської приймальні народного депутата Солошенко О.С. взяв участь в урочистостях до Дня вчителя та привітав освітян зі святом від імені народного депутата (газета «Вісник Старобільщини»).

Зі слів керівників приймалень, протягом місяця серед жителів м. Старобільськ та Старобільського району через поштові відділення, розповсюджувачів та силами кандидатів у депутати місцевих рад були розповсюджені агітаційні газети «Солідарність» (6000 екземплярів), «Солідарність. Луганськ» (4 000 екземплярів), «Солідарність. Старобільськ» (18 000 екземплярів), «За Луганщину» (5 000 екземплярів).

Серед жителів смт Білокуракине та Білокуракинського району були розповсюджені агітаційні газети «Солідарність» Білокуракине (12000 екземплярів). Газета «За Луганщину» (2000 екземплярів»). Газета «Солідарність» (всеукраїнська (4000 екземплярів). Листівки «СОЛІДАРНІСТЬ» всеукраїнські (2000 екземплярів)

Висновок

Депутат Віталій Курило у жовтні відвідував округ, проводив особисті прийоми та комунікував з виборцями. Приймальні народного депутата працюють в усіх шістьох районних центрах виборчого округу № 113. Помічники народного депутата час від часу проводять публічні заходи в районних центрах, про що повідомляють в місцевих мас-медіа. Варто зазначити, що діяльність народного депутата більше зосереджена в районних центрах і недостатньо активна в селах.

Роботу депутата Віталія Курило у жовтні немає підстав визнати незадовільною. Адже за досліджуваний період він здійснив візити в округ, де спілкувався з представниками місцевої влади та виборцями, в одному з міст звітував про свою роботу депутата. Однак медійне висвітлення діяльності депутата в окрузі не є надто активним, обмежується інформацією про відвідини депутатом конкретних заходів в районах округу чи привітаннями зі святами. Всі матеріали мають позитивний іміджевий зміст і не містять аналітичної чи описової інформації про результати роботи депутата у парламенті.