Новини

ЗВІТ НАРОДНОГО ДЕПУТАТА КУРИЛА ВІТАЛІЯ СЕМЕНОВИЧА ЗА ДВІ СЕСІЇ РОБОТИ ВРУ (ПЕРІОД З 27.11.2014 ПО 17.07.2015)

ЗВІТ НАРОДНОГО ДЕПУТАТА КУРИЛА ВІТАЛІЯ СЕМЕНОВИЧА ЗА ДВІ СЕСІЇ РОБОТИ ВРУ (ПЕРІОД З 27.11.2014 ПО 17.07.2015)

Особиста активність народного депутата України у виборчому окрузі

У червні народний депутат України Віталій Курило здійснив візит у свій округ, зокрема побував у шести райцентрах виборчого округу, де провів особисті прийоми громадян, зустрівся з виборцями, представниками місцевої влади.

Також, за підтримки та за участі Віталія Курила організована акція «Схід і Захід разом» у селі Гречишкино Новоайдарського району. Під час заходу молодь читала вірші українською мовою і отримувала україномовні книги у подарунок.

Окрім того, Віталій Курило провів зустрічі з представниками влади та головами районних, сільських, селищних рад. Темами зустрічей було обговорення законодавчих ініціатив депутата, питання децентралізації, розгляд проблематики сіл (шкіл, лікарень, садочків тощо).

Отже, у червні 2015 р. народний депутат Віталій Курило дотримувався положення Закону щодо особистого прийому громадян: згідно з п. 14 Ст. 24. Закону «Про статус народного депутата» народний депутат зобов'язаний проводити особистий прийом громадян у дні, визначені Верховною Радою України для роботи з виборцями. У цілому, особисті візити в регіон у депутата іноді заздалегідь заплановані, іноді відбуваються спонтанно. Окрім того, порівняно з іншими депутатами-мажоритарниками від Луганщини, діяльність народного депутата В. Курило є більш активною.  

Таблиця 1: Особиста активність народного депутата України Віталія Курила у виборчому окрузі № 113 у період з 01червня по 30 червня 2015 р.

Дата Місце Назва Аудиторія Короткий зміст Джерело даних
  6 червня Кремінський район. Особистий прийом   Народний депутат України Курило В. С. провів особистий прийом мешканців Кремінського району. Людей на прийомі було 22 особи Особисте спостереження
  08 червня Троїцький район Особистий прийом   Народний депутат проводив особистий прийом громадян у Троїцькому районі. Особисте спостереження
  08 червня 2015 село Гречишкино Новоайдарського району акція «Схід і Захід разом»   За підтримки та за участі Віталія Курила організована акція «Схід і Захід разом» в селі Гречишкино Новоайдарського району. Молодь читала вірші  і отримувала україномовні книги в подарунок . Помічник депутата
  8 червня Сватівський район Особистий прийом   08 червня 2015 року народний депутат України Курило В. С. провів особистий прийом громадян Сватівського району. Людей було 30 чоловік. Питання, які ставились перед народним депутатом, були різні. Здебільшого про занижені ціни на молоко, заборгованість по сплаті за здане молоко, а це є їх єдиним джерелом доходу. Були питання по благоустрою міста Сватове, ставились питання стосовно виборів, які будуть проводитись у жовтні 2015 року. Особисте спостереження
  09 червня Новоайдарський район Особистий прийом, зустріч з місцевою владою   9 червня народний депутат України Курило Віталій Семенович проводив особистий прийом громадян у Новоайдарському районі. Зустрічався з керівництвом району та м.Щастя. Прийом відбувався в смт. Новоайдар у громадській приймальні народного депутата України Курило В.С. та в приміщенні міської ради м. Щастя. Особисте спостереження
  10 червня м. Старобільск Особистий прийом громадян   В м. Старобільск народний депутат України Курило В.С. провів особистий прийом громадян. Зі своїми проблемами до депутата звернулись 15 мешканців міста та сіл району, а також представники громадських організацій. Серед порушених питань питання щодо тарифів на комунальні послуги, щодо ремонту доріг, прохання про допомогу на лікування, тощо. Особисте спостереження
  11 червня Білокуракінський район Особистий прийом громадян   Депутат провів особистий прийом громадян Білокуракінського району. Людей на прийомі було 25 чоловік. Особисте спостереження

Kurylo BO113 pryjom gromadjan

Фото: Віталій Курило веде особистий прийом громадян

Аналіз роботи приймальні депутата

У ВО № 113 функціонує шість приймалень нардепа Віталія Курило, які знаходяться у кожному із райцентрів округу. Протягом червня Віталій Курило був у кожному районі, де проводив особисті прийоми виборців. Як повідомили помічники народного депутата, Віталій Курило був присутній у приймальнях, а громадяни зверталися із різними запитаннями (земельні, юридичні, матеріальна допомога, пільги). Також, нардеп зустрічався з представниками органів місцевої влади. Розклад особистого прийому депутата збігається з визначеними ВРУ днями для роботи з виборцями.

У червні громадським консультантом ОПОРИ була відвідана приймальня народного депутата у місті Сватово та Кремінна. Розташування депутатської приймальні досить зручне: розташована вона у центрі міста. Вивіска депутатської приймальні зі вказаними годинами прийому розміщена на дверях кабінету, в якому здійснюється прийом громадян (знадвору на фасаді будівлі таблички немає).

Також, під час візиту було виявлено, що депутатська приймальня обладнана необхідними меблями, оргтехнікою, має Інтернет-доступ. Роздаткові матеріали про діяльність приймальні також є та розповсюджуються серед виборців. Як повідомили помічники народного депутата, до кожної з п’яти приймалень щомісяця надходить близько 30-40 звернень від виборців. Кожного прийомного дня до кожної з приймалень приходить, як правило, 2-3 людини, щоденно в кожній приймальні реєструється у середньому одне письмове звернення. Тематика звернень: невиплати по рішенню суду, оформлення субсидій за оплату ЖКХ , щодо надання соцдопомоги, щодо сприяння оформлення дитини у дитячий садок, багато звернень від селян, які скаржаться на занижену вартість молока.

Ініціативи депутата, спрямовані на вирішення проблем виборчого округу

У червні 2015 р. народний депутат України Віталій Курило подав лише проект постанови Верховної ради України, яким пропонується призначити на неділю 25 жовтня 2015 року чергові вибори депутатів місцевих рад, а також сільських, селищних, міських голів, обраних на чергових виборах 31 жовтня 2010 року.

Звітування депутата, інформування виборців про його діяльність

Народний депутат Віталій Курило у червні регулярно інформував виборців про свою діяльність в соціальних мережах. Також, зафіксовано кілька публікацій у регіональних друкованих та Інтернет-ЗМІ. Наприклад, у газеті «За Луганщину», яка розповсюджувалася у Новоайдарському районі, були публікації щодо діяльності депутата у окрузі. Окремого публічного звітування про результати своєї парламентської роботи депутат Віталій Курило не проводив. 

Активність депутата у соціальних мережах та на власній інтернет-сторінці

За червень місяць на сторінці народного депутата в мережі Facebook у червні з’явилося 23 записи.

Таблиця 2. Аналіз публікацій на офіційній веб-сторінці народного депутата України Курила Віталія Семеновича у період з 01 червня по 01 липня 2015 р.

Адреса сайту/сторінки https://www.facebook.com/VSKurilo?fref=ts
Кількість усіх публікацій 23
Кількість публікацій за тематиками:  

Позиція/думка депутата з приводу того чи іншого питання/

законопроекту/проблеми

3
Повідомлення про діяльність депутата чи його помічників у окрузі

14

Привітання зі святами/заява з приводу події

2
Відео (напр. з участю депутата у ток-шоу) 1
Передрук повідомлення ЗМІ про депутата 3

Висвітлення місцевими ЗМІ роботи депутата

У червні народний депутат України Курило В.С. провів особистий прийом громадян, під час якого до депутата звернулись з проблемними питаннями як окремі громадяни, так і представники двох громадських організацій. Інформація щодо особистого прийому та інтерв’ю з народним депутатом України Курилом В.С. була висвітлена на місцевому телеканалі ТРК «Ірта». Також дана інформація була опублікована у газеті «За Луганщину» (тираж 12 000 екземплярів), яка розповсюджується через поштові відділення.

 Таблиця 3: Висвітлення місцевими ЗМІ роботи народного депутата України Курила Віталія Семеновича у червні 2015 р.

Дата Назва ЗМІ Назва статті Вид матеріалу Короткий зміст
1 30,06,2015 «Вісник Старобільщини» «Словом і спортом» газета Публікація про святкування Дня Конституції в м. Старобільск та участі в святкуванні народного депутата.
2 Щотижнево, га «За Луганщину» День за Днем газета Як проходить прийом виборців в окрузі
3 10,06.2015 ТРК «Ірта». Інтерв’ю щодо прийому виборців в окрузі ТВ Як проходить прийом виборців в окрузі

Висновок

Діяльність народного депутата України Віталія Курила можна вважати досить активною та спрямованою на вирішення проблем в окрузі. Нардеп часто буває в окрузі, проводить особисті прийоми та комунікує з виборцями. Приймальні народного депутата працюють в усіх шести районних центрах виборчого округу № 113. В усіх приймальнях відповідають на дзвінки і надають виборцям потрібні роз’яснення та консультації. Віталій Курило буває щонайменше один раз на місяць у кожному із районів 113 виборчого округу, де проводить зустрічі з представниками місцевої влади та виборцями. Помічники народного депутата час від часу в районних центрах проводять публічні заходи, поширюють повідомлення про такі заходи у місцевих мас-медіа. Однак уся активність народного депутата більше зосереджена в районних центрах і не достатньо активна у селах. Слід відзначити також і те, що активність В. Курила у своєму окрузі є більш помітною, ніж активність інших депутатів-мажоритарників Луганщини.