Новини

Мажоритарники Полтавщини дисципліновано відвідували засідання своїх комітетів у вересні

 

Майже усі народні депутати-мажоритарників Полтавщини дисципліновано відвідували засідання своїх профільних комітетів у вересні. Такі результати моніторингу Громадянської мережі ОПОРА.

Відповідно до пункту 3 статті 24 Закону України «Про статус народного депутата», народний депутат в обов’язковому порядку повинен відвідувати засідання Верховної Ради України та її органів, до складу яких його обрано. Згідно з пунктом 9 тієї ж статті Закону, депутат, як член комітету, тимчасової спеціальної або тимчасової слідчої комісії має бути присутнім на засіданнях комітету, підкомітету, тимчасової спеціальної чи тимчасової слідчої комісії, до складу яких його обрано, та брати участь у їх роботі. Громадянська мережа ОПОРА вирішила перевірити, чи дотримувалися чинного законодавства депутати-мажоритарники Полтавщини впродовж першого місяця нової сесії.

Костянтин Іщейкін (ВО 148, член депутатської фракції партія «Блок Петра Порошенко «Солідарність») є членом Комітету Верховної Ради України з питань бюджету. За моніторинговий місяць комітет провів чотири засідання. Народний депутат був присутнім на кожному з них.

Андрій Река (ВО 149, Член депутатської фракції політичної партії «Народний Фронт») та Юрій Бублик (ВО 145, позафракційний) входять до Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування. За місяць відбулось одне засідання, на яких обидва парламентаря були присутні.

Руслан Богдан (ВО 151, член депутатської фракції політичної партії «ВО «Батьківщина») є членом Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки. 20 вересня відбулось засідання, на якому народний депутат був присутнім.

Олег Кулініч (ВО 147, член депутатської групи партія «Відродження») – член Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин. У вересні комітет засідав два рази, і всі засідання нардеп відвідав.

Юрій Шаповалов (ВО 146, член депутатської групи партія «Відродження») є членом Комітету з питань транспорту. 20 вересня відбулось засідання, на якому народний депутат був зареєстрований.

Сергій Каплін (ВО 144, член депутатської фракції партія «Блок Петра Порошенко «Солідарність») входить до Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення. У вересні відбулось два засідання комітету, з яких Сергій Каплін відвідав лише одне.

Костянтин Жеваго (ВО 150, позафракційний) відноситься до Комітету з питань правової політики та правосуддя. І його колеги не засідали у вересні.

Моніторинг здійснюється Громадянською мережею ОПОРА в рамках Програми USAID «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво», що виконується Фондом Східна Європа та партнерами.

За коментарями звертайтеся:

Дар`я Черкашина, громадська консультантка ОПОРИ в Полтавській області

тел.: 099 674 45 65

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Моніторинг парламенту | Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#рада8; #rada8; #opora; #опора)

Довідково: У 2017 році в 13 областях України Громадянська мережа ОПОРА реалізує інформаційно-просвітницький та моніторинговий проект, який здійснюється у рамках Програми USAID «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво», що виконується Фондом Східна Європа та партнерами. Проект спрямований на залучення громадян до парламентського процесу, підвищення їх поінформованості про діяльність Верховної Ради України, парламентських партій та народних депутатів України. Відбір депутатів для моніторингу відбувався за критеріями пропорційного представництва всіх парламентських сил, гендерного аспекту, попередніх показників активності в окрузі.