Новини

Двоє з п’яти мажоритарників Кіровоградщини системно демонструють неактивність в окрузі

Упродовж всієї 6-ї та на початку 7-ї сесій Верховної Ради VIII скликання лише один з п’яти мажоритарників Кіровоградщини вів систематичну активність в окрузі. Ще двоє депутатів були активними час від часу, а двоє – практично не приділяли уваги округу.

У рамках моніторингу роботи парламентарів Громадянська мережа ОПОРА проаналізували активність народних депутатів в окрузі у період 6-ї сесії, міжсесійного періоду та початку 7-ї сесії Верховної Ради нинішнього скликання. Активність народного обранця в окрузі є однією з найважливіших показників діяльності депутатів. Моніторинг включає кількість працюючих громадських приймалень, прийоми громадян, візити в округ, участь у роботі органів місцевого самоврядування та органів місцевої влади, звітування.

Костянтин Яриніч («Блок Петра Порошенка «Солідарність») був найбільш активним в окрузі. При цьому оцінка діяльності депутата в окрузі в рейтингу за 6-ту сесію коливається від 32 до 64 балів (з максимальних 100). Приймальня в окрузі працює регулярно, за звітний період депутат провів 22 особистих прийоми громадян, а також брав участь у роботі місцевих органів влади, експертних обговореннях, ефірах на регіональному телеканалі, мав кілька візитів у навчальні заклади міста. Депутатом ініційовано 3 запити щодо проблем округу. Про свою роботу народний обранець звітує регулярно на сторінці в соціальній мережі Фейсбук, частково у ЗМІ, на сайті партії  та під час публічних виступів.

Оцінка роботи в окрузі Анатолія Кузьменка («Блок Петра Порошенка «Солідарність») в рейтингу за 6-ту сесію - від 13 до 36 балів. Депутат має дві приймальні, за звітний період депутат провів шість особистих прийомів громадян, став автором трьох запитів, які стосувалися проблем округу: щодо відновлення втрачених соціальних гарантій колишнім працівникам структурних підрозділів Державної холдингової компанії «Олександріявугілля», врегулювання питання розрахунків за послуги централізованого водопостачання та водовідведення міста Долинська, забезпечення медичними препаратами хворих на цукровий та не цукровий діабет міста Олександрії Кіровоградської області. Про свою діяльність депутат не звітував.

Станіслав Березкін (група «Партія «Відродження»), час від часу проявляв активність в окрузі, в рейтингу за шосту 6-ту сесію має оцінку від 7 балів до 32. Депутат має дві приймальні в окрузі, які працюють регулярно. Проте за весь час депутат не мав особистих прийомів громадян. Про свою діяльність депутат звітує на особистому сайті та у ЗМІ. Також за звітній період депутат мав зустрічі з представниками органів місцевого самоврядування та став автором трьох запитів щодо проблем округу.

Олесь Довгий (група «Воля народу»), в окрузі був малоактивним (від 21 до 30 балів в рейтингу за 6-ту сесію), проте регулярно звітував перед виборцями в соціальній мережі Фейсбук, друкованих ЗМІ та на особистому сайті. В окрузі діє 4 приймальні народного депутата, одна з яких працює регулярно, інші - у визначені дні. За звітній період у депутата не було жодного особистого прийому громадян. При цьому депутат виявив неабияку активність у поданні запитів, що стосувалися проблем округу – їх у нього девять. Зокрема, запити щодо виробництва ядерного палива у Кіровоградській області та розвитку річкового судноплавства на річці Дніпро.

Михайло Поплавський (група «Воля народу»), має найнижчі оцінки за роботу в окрузі в рейтингу за 6-ту сесію: приймальні народного обранця на території округу відсутні, про свою діяльність депутат не звітує.    

Моніторинг здійснюється Громадянською мережею ОПОРА в рамках Програми USAID «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво», що виконується Фондом Східна Європа та партнерами.

За коментарями звертайтеся:

Зоя Лебідь, громадська консультантка ОПОРИ в Кіровоградській області

тел.: 0957943072

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Моніторинг парламенту | Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#рада8; #rada8; #opora; #опора)

Довідково: У 2017 році у 13 областях України Громадянська мережа ОПОРА реалізує інформаційно-просвітницький та моніторинговий проект, який здійснюється у рамках Програми USAID «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво», що виконується Фондом Східна Європа та партнерами. Проект спрямований на залучення громадян до парламентського процесу, підвищення їх поінформованості про діяльність Верховної Ради України, парламентських партій та народних депутатів України. Відбір депутатів для моніторингу відбувався за критеріями пропорційного представництва всіх парламентських сил, гендерного аспекту, попередніх показників активності в окрузі.