Новини

Мажоритарники Полтавщини не стали лідерами рейтингу 88 нардепів від ОПОРИ

Мажоритарники Полтавщини не стали лідерами рейтингу 88 нардепів від ОПОРИ

Сьогодні, 28 вересня, громадські консультанти Полтавщини підбили підсумки діяльності регіональних депутатів-мажоритарників за шосту сесію. За результатами рейтингу у десятку лідерів увійшов і народний обранець з Полтавщини – Олег Кулініч.

 

28 09 2017 Poltava Pres konferensiya CherkashynaЯк зазначила громадська консультантка ОПОРИ в Полтавській області Дар`я Черкашина, один з мажоритарників регіону потрапив у ТОП-10 лідерів, а один посів передостаннє місце рейтингу. «Моніторинг народних депутатів ми проводимо за двома блоками: законодавча діяльність у парламенті та активність в окрузі. Адже головним чинником для депутата-мажоритарника є не тільки робота в сесійній залі, але його взаємодія з виборцями. І, як показує практика наших мажоритарників, не кожен з них приділяє увагу роботи з виборцями. Тому підтвердженням є рейтинг за шосту сесію, на якому в десятку перших увійшов лише Олег Кулініч, посівши 10 місце. Юрій Бублик опинився на 13, а Костянтин Іщейкін на 21. Андрій Река знаходиться на 32 місці. У свою чергу Сергій Каплін на 54. І завершують рейтинг Юрій Шаповалов - 68 та Руслан Богдан на 81. Передостаннє місце у Костянтина Жеваго 87», - підкреслила вона.

Представники ОПОРИ наголосили також на тому, що деякі прес-служби та помічники народних депутатів також не працюють. Адже бувають випадки, коли народний обранець має стовідсоткову відвідуваність профільного комітету, але при цьому у відкритих джерелах немає жодної інформації про його активність в окрузі. Натомість помічники відмовляються виконувати свою роботу та інформувати про діяльність депутата в області. Прикладом такого підходу може бути депутат Юрій Шаповалов, який не пропускає засідань комітету, але його помічник не надає інформацію про роботу депутата. Проблема в роботі помічників також прослідковуються у парламентаря Руслана Богдана.

Не дивлячись на те, що рейтинг мажоритарників Полтавщини не лідерський. Тим не менш деякі з них продемонстрували стовідсоткову відвідуваність профільних комітетів. А це – один з найважливіших показників діяльності депутата. Адже саме комітети відіграють чи не найважливішу роль у розробці та прийнятті нормативно-правових актів і стратегій розвитку певної галузі.

28 09 2017 Poltava Pres konferensiya LytvynenkoЗа словами представника Громадської мережі ОПОРА у Полтавській області Ігоря Литвиненка, підсумки моніторингу продемонстрували загальну картину того, наскільки подані законопроекти депутатів стосуються їхніх обіцянок перед виборцями у виборчих округів. «Отримані дані показали, що з полтавських нардепів жоден не є лідером у загальному рейтингу, а, отже, залишається вірити, що наступної сесії їхня робота стане набагато кращою», - зауважив він.

Захід відбувся за ініціативи Громадянської мережі ОПОРА в рамках Програми USAID «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво», що виконується Фондом Східна Європа та партнерами.

Детальніше про методологію читайте тут. Рейтинг діяльності всіх 88 депутатів за шосту сесію ВР можна знайти за посиланням: http://longread.oporaua.org/rejtyng-6ta-sesiya

 

За коментарями звертайтеся:

Дар`я Черкашина, громадська консультантка ОПОРИ у Полтавській області

тел.: 099 674 45 65

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Моніторинг парламенту | Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#рада8; #rada8; #opora; #опора)

Довідково: У 2017 році в 13 областях України Громадянська мережа ОПОРА реалізує інформаційно-просвітницький та моніторинговий проект, який здійснюється у рамках Програми USAID «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво», що виконується Фондом Східна Європа та партнерами. Проект спрямований на залучення громадян до парламентського процесу, підвищення їх поінформованості про діяльність Верховної Ради України, парламентських партій та народних депутатів України. Відбір депутатів для моніторингу відбувався за критеріями пропорційного представництва всіх парламентських сил, гендерного аспекту, попередніх показників активності в окрузі.