Новини

Депутати від Кіровоградщини у комітетах Верховної Ради: працюють не всі

Упродовж 6-ї сесії Верховної Ради VIII скликання двоє з п’яти народних обранців Кіровоградщини продемонстрували доволі високий показник відвідуваності комітетів – понад 69% і 67, 7%. Ще двоє депутатів мають посередні показники з відвідуваності, а один із мажоритарників має нульову присутність на засіданнях свого комітету.

У рамках моніторингу роботи парламентських комітетів Громадянська мережа ОПОРА проаналізувала відвідуваність народними депутатами засідань комітетів та їхню активність стосовно проблем округів у період 6-ї сесії Верховної Ради нинішнього скликання.

Слід зазначити, що присутність народних обранців на засіданнях своїх профільних комітетів та участь в їх роботі є одним з найважливіших показників діяльності депутатів. Саме комітети мають велику роль у розробці та прийнятті нормативно-правових актів і розробці подальшого розвитку певної галузі.

Костянтин Яриніч (фракція партії «Блок Петра Порошенка») виявився найбільш сумлінним стосовно відвідуваності комітетів - 69,2% . Відвідуваність комітетів Яринічем за фактом участі у кожному з голосувань теж має високий показник - 87,3%. При цьому з 13 засідань комітету, до якого належить депутат, він відвідав 9. Інший мажоритарник з БПП – Анатолій Кузьменко має нижчий показник із відвідуваності комітетів – 40%, депутат відвідав 4 з 10 засідань комітету, до якого належить, проте при цьому брав участь у голосуваннях у 84, 5% випадків. Показники Станіслава Березкіна (група «Відродження») – 0% відвідуваності комітетів. Із 6 засідань комітету, до якого належить депутат, той не відвідав жодного. Також Березкін має 28 пропущених пленарних засідань із невідомих причин. Середні показники й у ще двох мажоритарників з Кіровоградщини, які належать до парламентської групи «Воля народу»,  Олеся Довгого  та  Михайла Поплавського. Перший відвідував комітети 66,7% випадків, другий -  у 27, 3%.  Із шести засідань комітету, до якого належить Олесь Довгий, він відвідав чотири. Михайло Поплавський з 11 засідань відвідав лише три. Вищі показники, аніж у свого однопартійця має Олесь Довгий і за фактом участі в кожному з голосувань – 68, 5% , що майже на 10% є вищим, аніж у Михайла Поплавського.

Аналіз законотворчої діяльності народних депутатів, обраних в одномандатних виборчих округах Кіровоградської області, є частиною загального огляду показників парламентської роботи народних обранців за поточний рік.

Моніторинг здійснюється Громадянською мережею ОПОРА в рамках Програми USAID «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво», що виконується Фондом Східна Європа та партнерами.

 

За коментарями звертайтеся:

Зоя Лебідь, громадська консультантка ОПОРИ в Кіровоградській області

тел.: 0957943072

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Моніторинг парламенту | Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#рада8; #rada8; #opora; #опора)

Довідково: У 2017 році в 13 областях України Громадянська мережа ОПОРА реалізує інформаційно-просвітницький та моніторинговий проект, який здійснюється у рамках Програми USAID «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво», що виконується Фондом Східна Європа та партнерами. Проект спрямований на залучення громадян до парламентського процесу, підвищення їх поінформованості про діяльність Верховної Ради України, парламентських партій та народних депутатів України. Відбір депутатів для моніторингу відбувався за критеріями пропорційного представництва всіх парламентських сил, гендерного аспекту, попередніх показників активності в окрузі.