Новини

Троє дніпропетровських мажоритарників стали антилідерами рейтингу ОПОРИ

Троє дніпропетровських мажоритарників стали антилідерами рейтингу ОПОРИ

 

Серед депутатів-мажоритарників, що представляють Дніпропетровську область в парламенті, п’ятеро зайняли останні місця в рейтингу ОПОРИ. Про це розповіли представники організації під час прес-конференції 8 вересня у Дніпрі.

Найнижчі позиції в загальному рейтингу зайняли депутати з Дніпропетровської області: позафракційні Дмитро Ярош (11 балів), Андрій Денисенко (25 балів) і представник фракції ПАРТІЇ «БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА» Вадим Нестеренко (22 бали).

Якщо розглядати окремо рейтинг активності роботи в парламенті, то до згаданих вище народних обранців долучиться також депутат з Кривого Рогу Костянтин Усов (фракція ПАРТІЇ «БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА»).

«Найменш активним при роботі в окрузі виявився позафракційний народний депутат Віталій Купрій – 84 місце з 88. «Це пов’язано з тим, що народний депутат не має власної приймальні на окрузі та майже не відвідує масових заходів в Дніпропетровській області. Натомість, він багато часу приділяє партійній розбудові в інших областях України, прийоми Віталій Купрій проводить в Києві», - зазначила громадська консультантка ОПОРИ на Дніпропетровщині Юлія Лисенко.

8 09 2017 pr conf Dnipro 1

Натомість Андрій Шипко (фракція групи партії «Відродження») та Максим Курячий (фракція ПАРТІЇ «БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА») в рейтингу активності за законодавчу роботу отримали 9 та 10 місця відповідно, позафракційний народний депутат Яків Безбах – 14 місце.

Найвищі місця за роботу в окрузі зайняли Артур Мартовицький (фракція «Опозиційного блоку») та Олег Кришин («Народний фронт») – 6  та 13 сходинки. Непогані результати при роботі в окрузі показали також позафракційний Валентин Дідич, Іван Куліченко (фракція ПАРТІЇ «БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА»), Андрій Гальченко (фракція «Опозиційного блоку»).

8 09 2017 pr conf Dnipro 3

Детальніше про методологію читайте тут. Рейтинг діяльності 88 депутатів за шосту сесію ВР можна знайти за посиланням: http://longread.oporaua.org/rejtyng-6ta-sesiya

Захід відбувся за ініціативи Громадянської мережі ОПОРА в рамках Програми USAID «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво», що виконується Фондом Східна Європа та партнерами.

За коментарями звертайтеся:

Юлія Лисенко, громадська консультантка ОПОРИ в Дніпропетровській області

тел: 050 100 88 91

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.   

Моніторинг парламенту | Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#рада8; #rada8; #opora; #опора)

Довідково: У 2017 році у 13 областях України Громадянська мережа ОПОРА реалізує інформаційно-просвітницький та моніторинговий проект, який здійснюється у рамках Програми USAID «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво», що виконується Фондом Східна Європа та партнерами. Проект спрямований на залучення громадян до парламентського процесу, підвищення їх поінформованості про діяльність Верховної Ради України, парламентських партій та народних депутатів України. Відбір депутатів для моніторингу відбувався за критеріями пропорційного представництва всіх парламентських сил, гендерного аспекту, попередніх показників активності в окрузі.