Новини

Мажоритарник від Кіровоградщини потрапив до списку найменш активних депутатів у виборчому окрузі

Мажоритарник від Кіровоградщини потрапив до списку найменш активних депутатів у виборчому окрузі

Депутати від Кіровоградщини займають 44, 59, 64, 76 та 77 місця у загальному рейтингу 88 мажоритарників Верховної Ради, діяльність яких досліджує Громадянська мережа ОПОРА. Про це на прес-конференції у Кропивницькому розповіла громадська консультантка Громадянської мережі у Кіровоградській області Зоя Лебідь. Дослідження проводилось за підсумками 6-ї сесії Верховної Ради, яка тривала з лютого по  липень 2017 року за двома ключовими критеріями: законотворча робота в парламенті та активність у виборчому окрузі.

З представників Кіровоградської області найвищий рейтинг у Костянтина Яриніча (фракція ПАРТІЇ "БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА") з показником 44 балів. Цей депутат отримав найвищий бал за діяльність у виборчому окрузі(27 місце у рейтингу). Зокрема, через найбільшу кількість проведених прийомів та активну участь у публічних заходах. Також він зайняв перше місце серед депутатів-мажоритарників області за показником законодавчої роботи.

Олесь Довгий (група «Воля народу») опинився на 59 місці. Низька активність в окрузі (62 місце, у 2017 році округ не відвідував, але працювали 4 приймальні депутата), законодавча активність на ті самі 59 балів.

Анатолій Кузьменко (фракція ПАРТІЇ "БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА") та Станіслав Березкін (Група «Партія Відродження») у загальному рейтингу зайняли 64 та 76 місця відповідно.

6 09 2017 pr conf Kropyvnyckyj Lebid

Анатолій Кузьменко не проявляв активності в окрузі та жодного разу не звітував перед виборцями. В той же час, він дисципліновано відвідував парламентські засідання та засідання комітетів.

Станіслав Березкін був малоактивним в окрузі, парламентські засідання відвідував, але  практично не проявляв законодавчої активності, жодного разу не взяв участі в роботі профільного комітету.

Найнижчу позицію серед депутатів Кіровоградської області в узагальненому рейтингу зайняв Михайло Поплавський(група «Воля народу»).  Цей депутат протягом півроку послідовно ігнорував роботу в окрузі, жодним чином не звітував перед виборцями. Депутат за пів року роботи не подав жодного депутатського запиту, став співавтором лише одного законопроекту.

6 09 2017 pr conf Kropyvnyckyj

Захід відбувся за ініціативи Громадянської мережі ОПОРА в рамках Програми USAID «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво», що виконується Фондом Східна Європа та партнерами.

Детальніше про методологію читайте тут. Рейтинг діяльності всіх 88 депутатів за шосту сесію ВР можна знайти за посиланням: http://longread.oporaua.org/rejtyng-6ta-sesiya

За коментарями звертайтеся:

Зоя Лебідь, громадська консультантка ОПОРИ в Кіровоградській області

Тел: 0957943072

E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Моніторинг парламенту | Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#рада8; #rada8; #opora; #опора)

Довідково: У 2017 році у 13 областях України Громадянська мережа ОПОРА реалізує інформаційно-просвітницький та моніторинговий проект, який здійснюється у рамках Програми USAID «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво», що виконується Фондом Східна Європа та партнерами. Проект спрямований на залучення громадян до парламентського процесу, підвищення їх поінформованості про діяльність Верховної Ради України, парламентських партій та народних депутатів України. Відбір депутатів для моніторингу відбувався за критеріями пропорційного представництва всіх парламентських сил, гендерного аспекту, попередніх показників активності в окрузі.