Новини

Жоден одеський мажоритарник не увійшов до «десятки» лідерів рейтингу 88 нардепів-мажоритарників

Жоден одеський мажоритарник не увійшов до «десятки» лідерів рейтингу 88 нардепів-мажоритарників

Згідно з даними рейтингу ОПОРИ, жоден одеський мажоритарник не увійшов у першу «десятку», натомість одразу двоє знаходяться в десятці антилідерів. Про це громадський консультант ОПОРИ повідомив під час прес-конференції 6 вересня в Одесі.

Моніторингом 88 нардепів-мажоритарників були охоплені всі 11 депутатів Одеської області, обраних у мажоритарних виборчих округах. Згідно з даними рейтингу, жоден одеський мажоритарник не увійшов у першу «десятку», натомість одразу двоє знаходяться в останній десятці – Леонід Клімов (84 місце, 32 бали) та Едуард Матвійчук (79 місце, 38 балів). Інші одеські нардепи, обрані в округах, займають наступні місця в загальному рейтингу: Антон Кіссе  (14 місце, 75 балів), Василь Гуляєв (18 місце, 72 бали), Сергій Ківалов (47 місце, 63 бали), Олександр Урбанський (50 місце, 59 балів), Геннадій Чекіта (60 місце, 53 бали), Олександр Пресман (63 місце, 52 бали), Дмитро Голубов (69 місце, 51 бал), Іван Фурсін (73 місце, 45 балів) і Віталій Барвіненко (74 місце, 42 бали).

6 09 2017 pr conf Odesa Lugovskyj

Якщо розглядати бали депутатів регіону за роботу в парламенті, то ситуація схожа із загальним рейтингом. Однак в «десятці» антилідерів до Едуарда Матвійчука (81 місце, 43 бали) та Леоніда Клімова (79 місце, 46 балів) додається Іван Фурсін, який розташувався на 80-му місці з 45 балами. Інші одеські нардепи розташувалися наступним чином: Антон Кіссе обіймає 15 місце (83 бали), Василь Гуляєв – 22 (80 балів), Сергій Ківалов – 48 (70 балів), Геннадій Чекіта – 61 (65 балів), Олександр Урбанський – 64 (64 бали), Дмитро Голубов – 68 (61 бал), Олександр Пресман – 73 (54 бали) та Віталій Барвіненко – 77 (49 балів).

Щодо рейтингу відносно роботи в окрузі, то в останній «десятці» серед одеських мажоритарників лише Леонід Клімов, який не набрав жодного балу та займає останнє 88 місце. Найкращі ж показники роботи в окрузі знову в Антона Кіссе і Василя Гуляєва, які знаходяться на 24-му (56 балів) і 26-му (53 бали) місцях відповідно. Олександр Урбанський та Олександр Пресман займають 33-тє місце (по 49 балів), Сергій Ківалов – 38 (46 балів), Іван Фурсін – 40 (45 балів), Дмитро Голубов – 61 (29 балів), Едуард Матвійчук – 64 (28 балів), Віталій Барвіненко – 67 (26 балів) і Геннадій Чекіта – 69 (25 балів).

6 09 2017 pr conf Odesa Bojko

З усіх 11 одеських мажоритарників лише Василь Гуляєв відвідав усі пленарні засідання, тоді як одразу п’ятеро народних обранців пропустили більше половини – Віталій Барвіненко (відвідав 49% засідань), Олександр Пресман (46%), Едуард Матвійчук (37%), Леонід Клімов (31%) та Іван Фурсін (15%). Варто зазначити, що відвідуваність Едуарда Матвійчука за показником участі у голосуваннях складає лише 2%.

У той же час жоден з одеських мажоритарників не відвідав усіх засідань своїх парламентських комітетів. Леонід Клімов, Олександр Пресман і Геннадій Чекіта пропустили більше половини засідань комітетів – 23%, 18% і 17% відвіданих засідань відповідно, а Едуард Матвійчук був на жодному засіданні.

Лише два законопроекти, зареєстровані одеськими мажоритарниками, співвідносяться зі специфічними проблемами Одеської області. Співавторами цих законопроектів були Геннадій Чекіта (в обох законопроектах), Василь Гуляєв, Антон Кіссе та Олександр Урбанський. Едуард Матвійчук та Олександр Пресман протягом шостої сесії взагалі не зареєстрували жодного законопроекту.

Депутатами було подано 37 депутатських запитів щодо проблем Одеської області, однак авторами цих запитів є лише п’ятеро народних обранців – Едуард Матвійчук (15), Антон Кіссе (11), Василь Гуляєв (5), Сергій Ківалов (5) та Геннадій Чекіта (1).

Що стосується роботи у виборчих округах, то інформація про діяльність Леоніда Клімова в його окрузі (робота приймальні, прийом громадян і зустрічі з ними) відсутня, Едуард Матвійчук не проводив публічні зустрічі з виборцями. Всі ж інші мажоритарники Одещини здійснювали різну кількість як особистих прийомів виборців (у тому числі, Едуард Матвійчук), так і публічних зустрічей із виборцями.

Іван Фурсін знаходиться серед лідерів за кількістю відкритих приймалень: у депутата регулярно працюють сім приймалень у виборчому окрузі. Інший одеський мажоритарник Василь Гуляєв знаходиться серед лідерів за кількістю публічних зустрічей із виборцями, у якого їх 53.

6 09 2017 pr conf Odesa 2

Детальніше про методологію читайте тут. Рейтинг діяльності усіх 88 депутатів за шосту сесію ВР можна знайти за посиланням: http://longread.oporaua.org/rejtyng-6ta-sesiya

Захід відбувся за ініціативи Громадянської мережі ОПОРА в рамках Програми USAID «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво», що виконується Фондом Східна Європа та партнерами.

За коментарями звертайтеся:

Ігор Луговський, громадський консультант ОПОРИ в Одеській області

тел.: +38 097 631 62 85

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Моніторинг парламенту | Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#рада8; #rada8; #opora; #опора)

Довідково: У 2017 році в 13 областях України Громадянська мережа ОПОРА реалізує інформаційно-просвітницький та моніторинговий проект, який здійснюється у рамках Програми USAID «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво», що виконується Фондом Східна Європа та партнерами. Проект спрямований на залучення громадян до парламентського процесу, підвищення їх поінформованості про діяльність Верховної Ради України, парламентських партій та народних депутатів України. Відбір депутатів для моніторингу відбувався за критеріями пропорційного представництва всіх парламентських сил, гендерного аспекту, попередніх показників активності в окрузі.