Новини

Наразі лише третина одеських мажоритарників мають виступи по суті протягом шостої сесії

Більшість одеських мажоритарників з квітня по червень під час чинної шостої сесії роботи Верховної Ради жодного разу не скористалися своїм правом виступити. Варто зазначити, що виступи з метою передати слово своїм колегам не рахувалися як сутнісні з тієї чи іншої проблеми.

Протягом чинної сесії Верховної Ради під час пленарних засідань парламенту з квітня по червень жодного разу не мали виступу по суті Едуард Матвійчук (В.О. 133), Геннадій Чекіта (В.О. 134), Сергій Ківалов (В.О. 135), Дмитро Голубов (В.О. 136), Леонід Клімов (В.О. 137), Іван Фурсін (В.О. 138) та Олександр Пресман (В.О. 139).

Василь Гуляєв (В.О. 140) мав чотири виступи під час пленарних засідань. Перший виступ депутата стосувався необхідності збільшення державної підтримки молодих сімей, другий – проти прийняття поправки, яка унеможливлює об’єднання великих міст із селами, що знаходяться поряд із цими містами, третій і четвертий – щодо підтримки групою «Партія «Відродження» законопроектів про розширення пільг «чорнобильцям» і щодо розвитку зеленого туризму відповідно.

Віталій Барвіненко (В.О. 141) мав два виступи: щодо необхідності розгляду законопроекту про ринок енергетики за процедурою, а також під час розгляду відставки голови Фонду держмайна висловив вимогу заслухати звіт про його діяльність на посаді.

Антон Кіссе (В.О. 142) під час шостої сесії мав найбільшу кількість виступів серед одеських мажоритарників – п’ять виступів по суті. Так, в першому виступі нардеп запропонував здійснити реконструкцію та ремонт доріг перед об’єднанням громад, враховувати етнічний фактор в процесі об’єднання та необґрунтованості об’єднання громад із різних районів в одну. В другому виступі депутат зазначив про повну підтримку групою «Партія «Відродження» законопроекту про посилення відповідальності за паркування, зупинку, стоянку транспортних засобів на місцях, призначених для осіб із інвалідністю. Його третій виступ стосувався виборчого округу – щодо проблем з призначенням керівника господарства в держпідприємстві Академії аграрних наук України в Болградському районі, який переміг за результатами конкурсу. Четвертий виступ відбувся під час години запитань до уряду, в якому Антон Кіссе звернувся до Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана щодо необхідності виділення коштів на ремонт доріг Арциз Тарутине та Сарата-Арциз, що знаходяться у його виборчому окрузі. У своєму п’ятому виступі депутат заявив про підтримку групою «Партія «Відродження» законопроекту щодо виплати одноразової грошової допомоги поліцейському.

Олександр Урбанський (В.О. 143) мав один виступ, в якому заявив про свою підтримку законопроекту про внутрішній водний транспорт та закликав колег підтримати його.

Таким чином, більшість мажоритарників від Одеської області не користуються можливостями, які передбачені виступами на пленарних засіданнях. Згідно з порядком денним пленарних засідань шоста сесія Верховної Ради триватиме до 21 липня. Проте наразі ініціативу голови Верховної Ради Андрія Парубія про подовження сесії до вересня підтримали депутати вже трьох фракцій. Тож одеські мажоритарники ще мають трохи часу для актуалізації проблем свого виборчого округу або питань, зазначених в їхніх передвиборчих програмах.

Моніторинг здійснюється Громадянською мережею ОПОРА в рамках Програми USAID «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво», що виконується Фондом Східна Європа та партнерами.

 

За коментарями звертайтеся:

Ігор Луговський, громадський консультант ОПОРИ в Одеській області

тел.: +38 097 631 62 85

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Моніторинг парламенту | Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#рада8; #rada8; #opora; #опора)

Довідково: У 2017 році в 13 областях України Громадянська мережа ОПОРА реалізує інформаційно-просвітницький та моніторинговий проект, який здійснюється у рамках Програми USAID «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво», що виконується Фондом Східна Європа та партнерами. Проект спрямований на залучення громадян до парламентського процесу, підвищення їх поінформованості про діяльність Верховної Ради України, парламентських партій та народних депутатів України. Відбір депутатів для моніторингу відбувався за критеріями пропорційного представництва всіх парламентських сил, гендерного аспекту, попередніх показників активності в окрузі.