Новини

Трибуна заблокована. Опозиція підтримує Власенка

Трибуна заблокована. Опозиція підтримує Власенка

Робота парламенту знову заблокована опозицією.  Цього разу – у зв’язку з судовим позовом до ВАСУ про позбавлення мандата депутата від фракції «Батьківщина» Сергія Власенка.  Нагадаємо, що голова ВР Володимир Рибак просить Вищий суд позбавити Власенка мандату через поєднання депутатської діяльності з адвокатською.

Заступник голови парламентського комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Володимир Олійник зазначив, що припинення депутатських повноважень у даному випадку відбувається відповідно до статті 81 Конституції України. «Факт сумісності встановлює комітет з питань Регламенту, потім дає свої висновки голові Верховної Ради, а той у свою чергу звертається в Суд. Тільки Суд може прийняти остаточне рішення», - уточнив Олійник.

1

Натомість Сергій Власенко вкотре наголосив, що виступав не як адвокат Юлії Тимошенко, а лише як захисник. Він також сповістив журналістам, що уже отримав повістку до Генеральної прокуратури на 11 березня на допит як свідка.  Проте не уточнив у якій самі справі. «Якщо в мене не буде депутатського імунітету, мене зможе затримати будь-який слідчий на 72 години лише за своїм рішенням, навіть без рішення Суду», - сказав Власенко.

За подібними звинуваченнями Вищий адміністративний суд позбавив депутатських повноважень депутата від Партії регіонів Андрія Веревського. Депутат суміщав роботу в комітеті Верховної ради з земельних питань з головуванням в агрохолдингу "Кернел  Холдинг".

2