Новини

Активність народного депутата України Володимира Парасюка у виборчому окрузі № 122 у червні 2015 року

Активність народного депутата України Володимира Парасюка у виборчому окрузі № 122 у червні 2015 року

Особиста активність народного депутата України у виборчому окрузі

На відміну від попереднього місяця, у червні Володимир Парасюк проводив більше зустрічей та особистих прийомів громадян в Яворівському та Жовківському районах – у період, відведений Верховною Радою України для роботи з виборцями. Так, депутат мав зустрічі у м. Жовква та Новояворівськ, які знаходяться в межах виборчого округу № 122, та у м. Львів.

Особиста активність народного депутата України Володимира Парасюка у виборчому окрузі № 122 у період з 1 по 30 червня 2015 р.

Дата Місце Назва Аудиторія Короткий зміст Джерело даних
  1.  
25.06 м. Новояворівськ Зустріч Учасники АТО Обговорення прав та гарантій учасників АТО, питання виділення землі Приймальня депутата, соцмережі
  1.  
25.06 м. Новояворівськ Зустріч Керівництво та особовий склад Яворівського ВР ГУМВС України   Приймальня депутата, соцмережі
  1.  
25.06 м. Новояворівськ Зустріч з виборцями Виборці   Приймальня депутата, соцмережі
  1.  
24.06 Львів Особистий прийом Виборці Прийом у приймальні міста Львів Приймальня депутата, соцмережі
  1.  
23.06 Жовква Зустріч Голови сільрад Жовківського району   Приймальня депутата, соцмережі
  1.  
23.06 Жовква Особистий прийом Виборці   Приймальня депутата, соцмережі
  1.  
14.06 с. Зашків Участь у святкуванні річниці від дня народження Євгена КОновальця   На території історико-меморіального музею полковника Євгена Коновальця  відбулося святкове Віче з нагоди 124-ої річниці від дня народження Євгена Коновальця ЗМІ, соцмережі
  1.  
07.06 смт Івано-Франкове Зустріч Громада селища   Приймальня депутата, соцмережі

Аналіз роботи приймальні депутата у виборчому окрузі

Всі приймальні депутата працюють за визначеним графіком. У червні Володимир Парасюк у приймальнях Жовкви та Львова проводив особистий прийом громадян. Варто відзначити, що в червні була створена окрема сторінка в Facebook Громадська приймальна Володимира Парасюка, де помічники депутата анонсують візити депутата в округ, повідомляють про результати зустрічей з виборцями. Крім того, тут також публікуються депутатські звернення, які направляються до органів влади чи підприємств та установ. Очікується, що так само будуть повідомляти і  про хід вирішення поточних проблем округу.

За місяць депутат отримав 43 звернення виборців. Натомість власних запитів подав вдвічі більше – 86. Значна частина з них – це звернення щодо премій і надбавок 24-х сільських рад Жовківського та Яворівського р-нів, серед інших є звернення в прокуратуру, органи МВС, до Львівської ОДА щодо виділення грошей на ремонт доріг, фінансування програми розвитку Яворівського району, реконструкцію школи.

Ініціативи депутата, спрямовані на вирішення проблем виборчого округу

У червні депутат став співавтором проекту Закону про внесення змін до Закону України «Про прокуратуру» (щодо удосконалення взаємовідносин з інститутами громадянського суспільства). Даним проектом пропонується удосконалення положень Закону України «Про прокуратуру» в частині визнання Консультативної ради при Генеральній прокуратурі постійно діючим колегіальним консультативним органом, що бере безпосередню участь у реформуванні органів прокуратури та здійснює громадський контроль за їх діяльністю. Іншим документом, зареєстрованим у співавторстві є проект  Постанови «Про розміщення полотна з вишитою картою України в сесійній залі Верховної Ради України».

Самостійно Володимир Парасюк подав проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обмеження функцій державних контролюючих органів». Законопроект передбачає передачу функцій моніторингу дотримання нормативних вимог у сфері пожежної безпеки при будівництві та введені в експлуатацію житлових будинків державній архітектурно-будівельній інспекції, яка безпосередньо наділена цими функціями. Всі подані Володимиром Парасюком документи знаходяться на стадії ознайомлення.

Цього місяця депутат також подав два індивідуальні депутатські запити – до Міноборони, щодо забезпечення низькою якістю форми та продовольством військовослужбовців, мобілізованих у зону АТО, та до фіскальної служби, щодо перевірки законності проведення операції «Рубіж» Головним оперативним управлінням ДФС України.

У форматі депутатських звернень депутат домагається надання учасникам АТО земельних ділянок.

Звітування депутата, інформування виборців про діяльність

У червні депутат публічно не звітував про свою роботу перед виборцями. Інформування про роботу в окрузі відбувається через особисту сторінку депутата в соцмережах та новостворену сторінку Громадської приймальні Володимира Парасюка. Про свою парламентську роботу в червні депутат згадував мало (лише про подані депутатські запити та один законопроект).

Активність депутата у мережі Інтернет

Депутат часто публікує повідомлення у соцмережах. Однак такі повідомлення можна поділити на :

1) ті, що стосуються зустрічей в окрузі та вирішення проблем округу. Найчастіше такі повідомлення публікуються помічниками на відповідних сторінках: Громадська приймальня Володимира Парасюка, Володимир Парасюк (політик).

2) ті, які пов’язані не стільки з виконанням обов’язків депутата Верховної Ради, скільки з діяльністю Володимира Парасюка як волонтера. Наприклад, поїздка на Схід для передачі реанімаційного автомобіля і висловлення вражень від такої поїздки.

Депутат часто звертається та апелює до очільників країни через публікації в соцмережах, які часто цитують ЗМІ. Однак в офіційні письмові звернення такі публікації конвертуються рідко.

Висвітлення місцевими ЗМІ роботи депутата

Місцеві ЗМІ мало висвітлюють діяльність Володимира Парасюка як народного депутата. Зазвичай йдеться лише про участь у публічних заходах. Національні ЗМІ більше висвітлюють скандальні ситуації чи провокативні повідомлення депутата. Так, 5 червня депутат «засвітився» в ЗМІ через намаганням розгорнути плакат на балконі Верховної Ради під час щорічного послання Президента у Верховній Раді; чи, наприклад, щодо інформації про купівлю голосів у Парламенті за певні законопроекти. Однак варто зауважити, що всі ці згадки в ЗМІ не мають стосунку до виконання безпосередніх обов’язків депутата.

Висвітлення місцевими ЗМІ роботинародного депутата України Парасюка Володимира у місцевих ЗМІ виборчого округу № 122 у період з 1 по 30 червня 2015 р.

Дата Назва ЗМІ Назва статті Вид матеріалу Тип повідомлення Короткий зміст Гіперпосилання
  03.06 Galinfo Володимир Парасюк звернувся до Президента Передрук звернення Парасюка, опублікованого в соцмережі Нейтральне   http://goo.gl/E0lt8B

 Висновок

У червні 2015 року Володимир Парасюк активізував свою роботу в окрузі шляхом інтенсивнішого проведення зустрічей з виборцями в окрузі. Також, для перевірки прозорості роботи сільських рад Жовківсього та Яворівського районів депутатом було надіслано звернення у всі сільські ради на предмет надання інформації щодо здійснених виплат заробітних плат, премій та надбавок до заробітної плати штату працівників. Протягом місяця депутат зареєстрував три законопроекти та подав два депутатські запити.