Новини

Звіт щодо активності народного депутата України Гарбуза Юрія  Григорійовича у виборчому окрузі №114 за період з 01 червня по 30 червня  2015 року

Звіт щодо активності народного депутата України Гарбуза Юрія Григорійовича у виборчому окрузі №114 за період з 01 червня по 30 червня 2015 року

Особиста активність народного депутата України у виборчому окрузі

Представники ОПОРИ у червні 2015 р. не зафіксували особистих зустрічей народного депутата Юрія Гарбуза з виборцями. Помічник народного депутата Вікторія Височин підтвердила, що особистих зустрічей Ю. Гарбуза в окрузі у червні не було, однак помічники регулярно зустрічаються з виборцями у приймальнях народного депутата та реагують на їхні звернення.

Аналіз роботи приймальні депутата на окрузі

Приймальні Юрія Гарбуза працювали у червні 2015 року, але лише в окремі визначені дні та часи прийому. За звітний період представником ОПОРИ було здійснено візит у громадські приймальні народного депутата. Приміщення приймалень розташоване у будівлях місцевих РДА. Вони облаштовані необхідними для роботи помічників-консультантів матеріально-технічними засобами. У громадських приймальнях працює зазвичай один помічник депутата. Прийом виборців народного депутата помічниками проводиться лише двічі на місяць по 4 години робочого часу, що є достатньо скромним показником. За результатами перевірки роботи приймалень встановлено, що приймальні працюють згідно з графіком, їхні працівники завжди відповідають на телефонні дзвінки. Що стосується тематики звернень громадян, то, як повідомили у громадській приймальні, найчастіше виборці до депутата звертаються зі скаргами на чиновників, скаржаться на незадовільну якість адміністративних послуг, звертаються з приводу зменшення пенсійного віку, за матеріальною допомогою. 

Як народний депутат вирішує проблеми свого округу?

У червні  2015 р. народний депутат України Юрій Гарбуз не подав жодного  законопроекту чи депутатського запиту.

Звітування депутата, інформування виборців про його діяльність

Народний депутат Юрій Гарбуз не звітував перед виборцями у звітний період.

Активність депутата у соціальних мережах та на власній Інтернет-сторінці

Офіційна сторінка Юрія Гарбуза відсутня, проте він має акаунт у соціальній мережі Фейсбук. Юрій Гарбуз за місяць зробив 13 постів на своїй сторінці. У своїх дописах депутат висловлював, в основному, власну точку зору щодо ситуації у країні чи своє ставлення до того чи іншого законопроекту, а також  вітав виборців зі святами.

Висвітлення місцевими ЗМІ роботи депутата

Повідомлень щодо діяльності Юрія Гарбуза в якості народного депутата України у червні 2015 р. у регіональних друкованих та Інтернет-ЗМІ не було.

Висновок

Діяльність народного депутата Юрія Гарбуза у виборчому окрузі протягом червня  2015 року активністю не відзначалася. Приймальні народного депутата України Юрія Гарбуза працюють лише 2 дні на місяць по 4 години (згідно з графіком, розміщеним у соціальних мережах та ЗМІ), що є недостатнім показником для якісної роботи з виборцями. Народний депутат Юрій Гарбуз неактивно займався законотворчою роботою та не подав у червні жодного  законопроекту. У той же час, належне виконання депутатських повноважень вимагає підтримання постійного міцного зв’язку депутата з виборцями. Для цього законодавство передбачає широке коло прав депутата у виборчому окрузі. У зв’язку з відсутністю значних інформаційних приводів, у червні місцеві ЗМІ не висвітлювали діяльність депутата. Власну позицію щодо актуальних питань та законопроектів народний депутат доносить до виборців через сторінку в мережі Facebook.