Новини

Мажоритарники Луганщини: робота в окрузі у червні 2015 року (ОВО№ 106, 113, 114)

Мажоритарники Луганщини: робота в окрузі у червні 2015 року (ОВО№ 106, 113, 114)

Громадянська мережа ОПОРА продовжує інформувати Вас про результати спостереження за діяльністю депутатів-мажоритарників у своїх округах. Основну увагу спостерігачі ОПОРИ зосереджують на тому, чи дотримуються народні обранці норми закону щодо особистого прийому громадян, яку роботу проводять у окрузі, як функціонують їхні приймальні тощо. 

Вашій увазі пропонуємо огляд активності у червні місяці трьох депутатів-мажоритарників Луганської області – Євгена Бакуліна  (ОВО №106), Юрія Гарбуза (ОВО №114) та Віталія Курила (ОВО № 113).

Діяльність Євгена Бакуліна на виборчому окрузі є малоактивною. Однак особистого прийому та публічних заходів у червні 2015 р. народний депутат Євген Бакулін не проводив. Інформації щодо роботи депутата в окрузі чи його позиції з певних питань у місцевих ЗМІ не було розміщено. Таким чином, виборець може контактувати з народним депутатом лише через його помічників у приймальні. Активність депутата в окрузі у досліджуваний період була недостатньою для побудови ефективного зворотнього зв’язку та діалогу з громадянами щодо їх проблем в окрузі. До того ж, у досліджуваний період народний депутат Євген Бакулін вів неактивну парламентську діяльність – не подав жодного законопроекту чи депутатського запиту.  

Результати роботи народного депутата Юрія Гарбуза у виборчому окрузі протягом червня  2015 року також не вражають. Парламентар неактивно займався законотворчою роботою, не подав у червні жодного законопроекту. Окрім того, не проводив особистого прийому громадян. У зв’язку з відсутністю значних інформаційних приводів, у червні місцеві ЗМІ не висвітлювали діяльність депутата. Приймальні народного депутата України Юрія Гарбуза працюють лише 2 дні на місяць по 4 години (згідно з графіком, розміщеним у соціальних мережах та ЗМІ), що є недостатнім показником для якісної роботи з виборцями.

Напротивагу попереднім двом нардепам, діяльність Віталія Курила є досить активною та спрямованою на вирішення проблем в окрузі. Нардеп часто буває в окрузі, проводить особисті прийоми та комунікує з виборцями. Приймальні народного депутата працюють в усіх шести районних центрах виборчого округу. У червні Віталій Курило шість разів проводив особистий прийом громадян, проводив зустрічі з представниками місцевих органів влади. Однак уся активність народного депутата більше зосереджена у районних центрах і не достатньо активна в селах.