Новини

Мажоритарники Луганщини: робота в окрузі у травні (ОВО № 106, 113, 114)

Мажоритарники Луганщини: робота в окрузі у травні (ОВО № 106, 113, 114)

Громадянська мережа ОПОРА продовжує інформувати Вас про результати спостереження за діяльністю депутатів-мажоритарників у своїх округах. Основну увагу громадські консультанти ОПОРИ зосереджують на діяльності  депутата на окрузі, роботі з виборцями у приймальнях та результатах вирішення проблем округу.

Вашій увазі пропонуємо огляд активності трьох депутатів-мажоритарників Луганської області – Євгена Бакуліна (ОВО № 106), Віталія Курила (ОВО № 113) та Юрія Гарбуза (ОВО № 114).

На 106 ОВО активність народного депутата України Євгена Бакуліна була обмежена роботою приймальні в м. Сєверодонецьк, в якій його помічники реєстрували виборців зі зверненнями. Особистого прийому та публічних заходів в травні народний депутат Євген Бакулін не проводив. Інформації щодо роботи депутата в окрузі чи його позиції з певних питань у Сєверодонецьких ЗМІ не було розміщено. Діяльність  депутата в окрузі у досліджуваний період була  недостатньою для побудови ефективного зворотнього зв’язку та діалогу з громадянами щодо їх проблем в окрузі. До того ж, у досліджуваний період народний депутат Євген Бакулін вів неактивну парламентську діяльність – не подав жодного законопроекту чи депутатського запиту. (детальна інформація про ОВО 106 на сайті rada.oporaua.org)

 На окрузі № 113 за досліджуваний період народний депутат Віталій Курило не проводив зустрічей з громадянами через медичне обстеження, однак відвідав освітян м. Сватово та організував святкування Дня Європи в Старобільську. Віталій Курило відвідує округ приблизно раз на місяць, він налагодив роботу приймалень, які активно працюють та постійно підтримують зв’язок з виборцями через своїх помічників. В цілому, серед інших депутатів-мажоритарників від Луганщини, активність народного депутата Віталія Курила є суттєвішою. Щодо парламентської діяльності, то народний обранець у травні подав два законопроекти, один з яких є дуже важливим для освітньої галузі не тільки округу, а й регіону в цілому. Проект передбачає підтримку евакуйованих навчальних закладів з окупованих територій, зокрема надання нової матеріально-технічної бази (обладнання, бібліотеки, приміщення тощо) для роботи студентів, викладачів та науковців. (детальна інформація про ОВО 113 на сайті rada.oporaua.org)

На 114 виборчому окрузі за травень народний депутат Юрій Гарбуз не здійснював особистих прийомів та публічних заходів. Приймальні народного обранця працюють за графіком, розміщеним у соцмережах та місцевих ЗМІ, два рази на місяць по 4 години. За звітний період народний депутат України Юрій Гарбуз подав лише 1 законопроект  щодо процедури надання громадянства України іноземцям, які служать у лавах Збройних Сил за контрактом. У травні депутат не звітував, не вів сторінку в соціальній мережі та не був представлений у місцевих ЗМІ, що не сприяє налагодженню зв’язку з виборцями округу.(детальна інформація про ОВО 114 на сайті rada.oporaua.org)