Новини

Мажоритарники Київщини: робота в окрузі у травні (ОВО № 90, 93, 94)

Мажоритарники Київщини: робота в окрузі у травні (ОВО № 90, 93, 94)

Громадянська мережа ОПОРА продовжує інформувати Вас про результати спостереження за діяльністю депутатів-мажоритарників у своїх округах. Основну увагу спостерігачі ОПОРИ зосереджують на тому, чи дотримуються народні обранці норми Закону щодо особистого прийому громадян, яку роботу проводять у окрузі, як функціонують їхні приймальні тощо. 

Вашій увазі пропонуємо огляд активності трьох депутатів-мажоритарників Київської області – Олександра Марченка (ОВО № 90), Олександра Онищенка (ОВО № 93) та Віктора Романюка (ОВО № 94).

На 90 ОВО Олександр Марченко взяв відпустку за свій рахунок до 10 червня 2015 р.  та на момент спостереження перебував у зоні проведення Антитерористичної операції, тому особистого прийому громадян у травні не проводив. Зважаючи на те, що депутат проживає у місті Біла Церква, він постійно відвідує свій округ. Його громадська приймальня розташована в штабі ВО «Свобода», у центрі міста Біла Церква, функціонує за графіком та надає всю необхідну інформацію. За звітний період за зверненням громадян округу Марченко подав один депутатський запит про медичні заклади для людей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи до Кабінету Міністрів України. Також депутат  вніс одну поправку, що була прийнята до законопроекту про внесення змін до законів України «Про охорону дитинства» та «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» щодо державної підтримки учасників антитерористичної операції та їх дітей з метою здобуття освіти. (детальна інформація про ОВО 90 на сайті rada.oporaua.org)

 На окрузі № 93 за досліджуваний період Олександр Онищенко не проводив особистого прийому та будь-яких публічних заходів. Всі громадські приймальні працюють за графіком роботи та надають необхідну інформацію. За словами працівників громадської приймальні, народний депутат відвідує округ раз на два місяці.За звітний період Олександр Онищенко подав один депутатський запит до Міністерства екології та природних ресурсів України та Генеральному прокурору України щодо незаконного видобутку та реалізації піску ТОВ «Гідроекоресурс» у межах села Погреби Броварського району Київської області, що не належить до виборчого округу депутата. (детальна інформація про ОВО 93 на сайті rada.oporaua.org)

На 94 виборчому окрузі Віктор Романюк у період, визначений ВРУ для роботи на виборчому окрузі, особистий прийом не проводив, але за його сприяння були здійснені тренінги з соціального підприємництва в містах Обухів та Васильків. Відповідно до плану програми учасники мають підготувати свої бізнес-проекти і найкращі отримають грошові призи, пільгові кредити для початку власної справи та поїдуть переймати досвід у підприємців України, а згодом Венеції. Іншою діяльністю депутата є європейська  програма розвитку ініціатив у школярів «Юний патріот» у містах Обухів (програму завершено) та Васильків, переможці конкурсу відвідають Італію. Віктор Романюк відвідує виборчий округ регулярно, однак помічники не змогли надати сталого розкладу. На окрузі працює три громадські приймальні народного депутата, де виборці можуть отримати консультацію та подати свої звернення.(детальна інформація про ОВО 94 на сайті rada.oporaua.org)