Новини

Звіт щодо діяльності народного депутата України Солов’я Юрія Ігоровича у виборчому окрузі №89 за період з 1 по 30 вересня 2015 року

Звіт щодо діяльності народного депутата України Солов’я Юрія Ігоровича у виборчому окрузі №89 за період з 1 по 30 вересня 2015 року

 

Особиста активність народного депутата України у виборчому окрузі

За звітний період, протягом вересня 2015 року Юрій Соловей здійснив 2 прийоми громадян, під час яких було прийнято 87 осіб. Судячи з цього, можна стверджувати про регулярну особисту присутність депутата на окрузі та підтримку комунікації з виборцями через особисті прийоми.

Таблиця 1: Особиста активність народного депутата України Солов’я Юрія Ігоровича у виборчому окрузі №89 у період з 1 по30 вересня 2015 р.

Дата Місце Назва Аудиторія Короткий зміст Джерело даних
1 Вересень Приміщення Косівської РДА Особистий прийом громадян Виборці, що проживають у Косівському районі Прийом громадян відвідало 35 осіб Помічник-консультант депутата
2 Вересень Приміщення Верховинської РДА Особистий прийом громадян Виборці, що проживають у Верховинському районі Прийом громадян відвідало 52 особи Помічник-консультант депутата

 

Аналіз роботи приймальні депутата на окрузі

В межах виборчого округу у Юрія Солов’я відкрито 3 громадські приймальні (по одній у кожному райцентрі округу), що ведуть постійну роботу по підтримці комунікації з виборцями, прийому громадян та звернень до депутата. Впродовж вересня ні формат ні принципи роботи громадських приймалень депутата змін не зазнали.

Подання депутатом законодавчих ініціатив та запитів, пов’язаних із місцевими проблемами та інтересами

Юрій Соловей у співавторстві з іншими парламентарями у вересні зареєстрував 3 проекти закону, тематика яких має прямий стосунок до його діяльності як заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань економічної політики, але не має чітко вираженого відображення проблематики округу №89.

Проектом Закону № 3096 його автори, як зазначено у пояснювальній записці, мають на меті сприяти оптимізації витрат підприємств нафтогазової галузі і збільшити обсяги нафти та газу власного видобутку, через удосконалення процедур надання земельних ділянок для проведення розвідувальних робіт та робіт з будівництва, технічного обслуговування об’єктів трубопровідного транспорту, спорудження нафтових і газових свердловин тощо.

Разом з п’ятьма колегами по Комітету з питань економічної політики Юрій Соловей 17 вересня зареєстрував Проект Закону «Про внесення змін до деяких Законів України (щодо підвищення ефективності процедур банкрутства)». Автори законопроекту в чинних процедурах регулювання банкрутства вбачають недоліки, які дозволяють боржникам ухилятися від виконання своїх зобов’язань перед кредиторами. Вони вважають, що через довготривалість процедури банкрутства не завжди вдається продати майно боржника за найвищою ціною та забезпечити належний захист права власності покупця. За задумом авторів законопроекту під номером 3132, у випадку здобуття підтримки у парламенті їхня законотворча ініціатива мала б підвищити ефективність процедур банкрутства, рівень захисту прав кредиторів та рівень виконання контрактів і судових рішень.

17 вересня Юрієм Солов’єм у співавторстві з іншими парламентарями був зареєстрований ще один законопроект під номером 3136 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо зменшення адміністративного навантаження на суб'єктів господарювання». Цим законопроектом його автори пропонують внести зміни до низки законодавчих актів, які на їхній погляд мали б зменшити адміністративне навантаження суб'єкти господарювання та скоротити витрати під час започаткування і ведення підприємницької діяльності.

За даними з сайту Верховної Ради України Юрієм Солов’єм з 1 по 30 вересня не було подано жодного депутатського запиту, але за даними помічників-консультантів народного депутата, Юрій Соловей підготував 17 депутатських звернень. У вересні 2015 року за даними реєстрації за допомогою електронної системи депутат відвідав 8 з 11 засідань Верховної Ради та 3 рази виступав з трибуни парламенту під час розгляду законопроекту «Про внесення змін до деяких законів України у сфері державних закупівель щодо приведення їх у відповідність з міжнародними стандартами та вжиття заходів з подолання корупції».

Звітування депутата, інформування виборців про його діяльність

У досліджуваний період звітування депутата про результати своєї депутатської діяльності не відбувалося.

 Активність депутата у соціальних мережах та на власній інтернет-сторінці

Власний веб-сайт у депутата відсутній, але Юрій Соловей проявляє інформаційну активність на своїй персональній сторінці у соціальній мережі Facebook. Через неї депутат обґрунтовує свої позиції щодо підтримки чи не підтримки законопроектів які розглядаються Верховною Радою України та інформує про свою парламентську діяльність. Час від часу на персональній сторінці у Facebookкомунікує з коментаторами та розміщує відеозаписи теле-ефірів за своєю участю.

Висвітлення місцевими ЗМІ роботи депутата

За досліджуваний період у місцевих ЗМІ не виявлено журналістських матеріалів, які б широко і змістовно висвітлювали реалізацію Юрієм Солов’єм своїх депутатських повноважень й виконання ним передвиборчих зобов’язань. Інформаційні повідомлення, що з’являються у місцевих ЗМІ – це в основному короткі новинні повідомлення які передають думки і позиції депутата щодо певних політичних і соціально-економічних процесів. Журналістських матеріалів з глибоким аналізом депутатської діяльності Юрія Солов’я у місцевих ЗМІ за досліджуваний період не виявлено.

Таблиця 2: Висвітлення місцевими ЗМІ роботинародного депутата України Солов’я Юрія Ігоровича представника виборчого округу №89 у період з 1 по 30 вересня 2015 р.

 

Дата Назва ЗМІ Назва статті Вид матеріалу Тип повідомлення Короткий зміст Гіперпосилання
1 01 Вересня Щоденна інтернет-газета Версії.if.ua Соловей: Прикарпатський нардеп: замовники кривавих подій під ВРУ мають бути жорстко покарані стаття про діяльність депутата у парламенті нейтральне-збалансоване

Прикарпатський нардеп: замовники кривавих подій під ВРУ мають бути жорстко покарані

http://goo.gl/y0qFT9
2 01 Вересня Щоденна інтернет-газета Версії.if.ua Прикарпатський нардеп Юрій Соловей звільнив радника, проти якого відкрито кримінальне провадження (офіційно) стаття про діяльність депутата у парламенті нейтральне-збалансоване

Про те, що Григорій Радиш має проблеми із законом, я дізнався в п’ятницю, 28 серпня 2015 року.

Перевіривши цю інформацію, в той же день підготував звернення на голову апарату парламенту про звільнення Радиша, який дійсно раніше був моїм консультантом на громадських засадах.

http://goo.gl/3qq3DY
3 01 Вересня Щоденна інтернет-газета Версії.if.ua На вчинок свого консультанта нардеп Соловей відреагував швидко: його негайно звільнено (документ) стаття про діяльність депутата у парламенті нейтральне-збалансоване

Нардеп Соловей дізнався про кримінальне провадження стосовно протиправних дій свого помічника на громадських засадах та негайно звільнив його

http://goo.gl/y79ati
4 16 Вересня Щоденна інтернет-газета Версії.if.ua Народний депутат України від Прикарпаття Юрій Соловей пролобіював важливий антикорупційний закон у ВРУ (див. ВІДЕО) стаття про діяльність депутата у парламенті схвальне

Вчора під час пленарного засідання Верховної Ради України Юрій Соловей виступив як заступник голови комітету з питань економічної політики ВРУ. На розгляд у другому читанні нардеп представив законопроект № 2087а Проект Закону про внесення змін до деяких законів України у сфері державних закупівель щодо приведення їх у відповідність з міжнародними стандартами та вжиття заходів з подолання корупції.

http://goo.gl/rjAQym
5 18 Вересня Щоденна інтернет-газета Версії.if.ua Прикарпатський нардеп Юрій Соловей пояснив, чому голосував за зняття недоторканості із нардепа Мосійчука (див. ВІДЕО) стаття про діяльність депутата у парламенті нейтральне-збалансоване

Прикарпатський нардеп Юрій Соловей пояснив, чому голосував за зняття недоторканості із нардепа Мосійчука.

Про це нардеп розповів в ефірі телеканалу 112 та на своїй сторінці у соцмережі Фейсбук:

http://goo.gl/DbwzXH

 

Висновок

Протягом звітного періоду Юрій Соловей 2 рази відвідав виборчий округ, під час яких здійснив два особистих прийоми громадян. Громадські приймальні депутата здійснюють постійну діяльність у трьох районних центрах виборчого округу.

У порівнянні з попереднім звітним періодом медійна активність Юрія Солов’я у місцевому інформаційному просторі дещо знизилась. Для інформування виборців про свою діяльність депутат найчастіше використовує соціальну мережу Facebook. Повідомлення у місцевих ЗМІ про діяльність парламентаря не містили інформації про його роботу на виборчому окрузі та стосувалися здебільшого діяльності депутата у парламенті і його позиції щодо процесів у Верховній раді України.

У вересні 2015 року Юрій Соловей у співавторстві зареєстрував 3 законотворчих ініціативи, які на разі ще не вносились для розгляду парламентом на пленарних засіданнях. Протягом звітного періоду у тематиці законотворчої діяльності депутата не відображено чітко вираженої специфіки чи проблематики округу.