Новини

Мажоритарники Івано-Франківщини: огляд активності депутатів у червні (ОВО №87, 88, 89)

Мажоритарники Івано-Франківщини: огляд активності депутатів у червні (ОВО №87, 88, 89)

Громадянська мережа ОПОРА продовжує інформувати Вас про результати спостереження за діяльністю депутатів-мажоритарників у своїх округах. Основну увагу спостерігачі ОПОРИ зосереджують на тому, чи дотримуються народні обранці норми закону щодо особистого прийому громадян, яку роботу проводять у окрузі, як функціонують їхні приймальні тощо. 

Вашій увазі пропонуємо огляд активності у червні місяці трьох депутатів-мажоритарників Івано-Франківської області – Юрія Дерев’янка (ОВО №87), Юрія Тимошенка (ОВО №88) та Юрія Солов’я (ОВО № 89).

У червні народний депутат Юрій Дерев’янко значно активніше, у порівнянні з попереднім місяцем, відвідував Івано-Франківську область та виборчий округ.  Депутат здійснив 8 візитів, під час яких взяв участь у низці публічних заходів, робочих зустрічей тощо, та провів особистий прийом громадян. За депутатом зберігається тенденція високої інформаційної активності у місцевому медіапросторі, а сайт Юрія Дерев’янка регулярно висвітлює діяльність депутата у парламенті та на території виборчого округу №87. Через офіційний сайт та особисту сторінку у соціальній мережі Facebook парламентар регулярно інформує виборців про ініційовані законотворчі ініціативи, про власні позиції і думки щодо діяльності органів влади, про результати розгляду депутатських запитів і звернень тощо. Громадські приймальні депутата ведуть постійну системну роботу з виборцями.

На основі інформації з попереднього звітного періоду, Юрій Тимошенко продовжує практику регулярних щомісячних особистих прийомів громадян. Помічники-консультанти через громадські приймальні у містах Коломия і Городенка систематично здійснюють прийом громадян та працюють зі зверненнями громадян. У червні 2015 року депутат не звертався до органів влади з депутатськими запитами, у співавторстві з іншими депутатами ініціював одну законотворчу ініціативу. Протягом звітного періоду у тематиці законотворчої діяльності депутата не відображено чітко вираженої специфіки чи проблематики округу. Судячи з спостережень та інформації отриманої у приймальні, у досліджуваний період Юрій Тимошенко сприяв вирішенню проблем виборців округу через такий інструмент, як депутатське звернення.

Протягом червня Юрій Соловей 4 рази відвідав виборчий округ, під час візитів взяв участь у 7 публічних заходах (зустрічі, наради, обговорення тощо). Громадські приймальні депутата здійснюють постійну діяльність у трьох районних центрах виборчого округу.  Юрій Соловей продовжує зберігати високу інформаційну активність у місцевому медіапросторі та активно інформує виборців про свою парламентську діяльність через соціальну мережу Facebook. У місцевих ЗМІ регулярно з’являлись повідомлення, які висвітлювали його діяльність в окрузі, парламентську діяльність і позиції народного депутата щодо процесів у Верховній Раді України. Через свою особисту сторінку у соціальній мережі Facebook депутат інформує про свою парламентську діяльність та ініціативи, які пов’язані з вирішення проблем місцевих громад округу.