Новини

Звіт щодо активності народного депутата України Тимошенка Юрія Володимировича у виборчому окрузі №88 за період з 1 по 30 червня 2015 року

Звіт щодо активності народного депутата України Тимошенка Юрія Володимировича у виборчому окрузі №88 за період з 1 по 30 червня 2015 року

Особиста активність народного депутата України у виборчому окрузі

26 червня у місті Коломиї (у громадській приймальні)  народний депутат Юрій Тимошенко здійснював особистий прийом громадян, під час якого було прийнято 15 осіб. Про дату і час прийому виборців, громадян, які попередньо записалися на особистий прийом, повідомляв по телефону помічник-консультант депутата. Особистий прийом виборців Юрій Тимошенко здійснював у відведений для роботи з виборцями час, який зазначено на сайті Верховної Ради України. 

Тематика звернень до депутата, за словами помічника-консультанта, не змінилася і в основному громадяни звертаються до депутата зі скаргами на діяльність чи бездіяльність чиновників, незадовільну роботу органів місцевої і виконавчої влади. Інформація про час і місце особистого прийому депутата у приймальні отримана безперешкодно. Упередженого ставлення до громадського консультанта з боку помічника депутата не було.

Про інші заходи у межах округу за участю депутата довідатись з відкритих джерел не вдалося, а у приймальні даної інформації немає.

Таблиця 1:  Особиста активність народного депутата України Тимошенка Юрія Володимировича у виборчому окрузі №88 у період з 01 по 30 червня 2015 р.

Дата Місце Назва Аудиторія Короткий зміст Джерело даних
1 26 червня м. Коломия, проспект Грушевського 1. Особистий прийом громадян Виборці округу   Помічник-консультант народного депутата

Аналіз роботи приймальні депутата на окрузі

Якщо брати до уваги інформацію з попереднього звітного періоду, то Юрій Тимошенко регулярно (щомісяця) здійснює особистий прийом громадян. Приймальні депутата ведуть постійну роботу по прийому громадян та по прийому звернень до депутата.

Порівняно з попереднім місяцем, принципи роботи приймалень депутата і форми роботи з виборцями не змінилися, тобто це постійно діючі приймальні, які здійснюють прийом громадян та прийом звернень до депутата.

З 1 по 30 червня 2015 року через приймальню, що у місті Коломиї, до Юрія Тимошенка надійшло 40 звернень громадян, тематика яких в основному стосується  надання матеріальної допомоги, недоброякісних адміністративних послуг та незадовільної роботи чиновників.  Щодо звернень депутата, то у приймальні наразі не володіють інформацією про кількість депутатських звернень, які підготував депутат.

Як народний депутат вирішує проблеми свого округу? Подання депутатом законодавчих ініціатив та запитів, пов’язаних із місцевими проблемами та інтересами

За звітний період (червень), за даними з сайту Верховної Ради України, народний депутат не подав жодного депутатського запиту, але у співавторстві з іншими народними депутатами зареєстрував одну законотворчу ініціативу та двічі виступав з трибуни парламенту. За даними письмової реєстрації, депутат протягом червня був присутній на 12 засіданнях Верховної Ради України, одне засідання пропустив.

Юрій Тимошенко та інші співавтори законопроекту № 2004а пропонують внести зміни до Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України», які на думку авторів мають посилити контроль за переміщенням осіб та вантажів (товарів) через тимчасово окуповану територію України.

Регіональна специфіка і проблематика округу у законотворчій діяльності депутата протягом травня не відображена.

Звітування депутата, інформування виборців про його діяльність

Протягом звітного періоду звітування щодо результатів роботи депутата не відбувалося.

Активність депутата у соціальних мережах та на власній інтернет-сторінці

Веб-сайт у депутата відсутній, але Юрій Тимошенко періодично інформує виборців про свою діяльність через сторінку у соціальній мережі Facebook. У червні на його персональній сторінці у Facebook можна ознайомитись з записами ефірів на телебаченні, у яких брав участь депутат та однією відповіддю на депутатське звернення. Комунікації з коментаторами на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook народний депутат з звітний період не підтримував.

Висвітлення місцевими ЗМІ роботи депутата

У червні поточного року народний депутат високої інформаційної активності у місцевому медіапросторі не проявляв. У місцевих ЗМІ виявлено одне повідомлення про те, що голова Верховної Ради вручив депутату відзнаку за службу у Національній гвардії. Більше журналістських матеріалів, які б широко висвітлювали діяльність депутата у місцевих ЗМІ, не зафіксовано.

Таблиця 2:  Висвітлення місцевими ЗМІ роботинародного депутата України Тимошенка Юрія Володимировича у місцевих ЗМІ виборчого округу №88  у період з 01 по 30 червня 2015 р.

Дата Назва ЗМІ Назва статті Вид матеріалу Тип повідомлення Короткий зміст Гіперпосилання
  4 червня Агенція новин Фirtka.if.ua Гройсман нагородив прикарпатського нардепа Стаття про діяльність депутата у парламенті нейтральне-збалансоване За значний особистий внесок у забезпечення державної безпеки, припинення діяльності незаконних збройних формувань, терористичних груп, злочинних організацій народні обранці Андрій Антонищак, Михайло Бондар, Ігор Лапін, Богдан Матківський, Володимир Соляр та Юрій Тимошенко одержали цінні подарунки — годинники, пише Фіртка з посиланням на прес-службу ВР. http://firtka.if.ua/?action=show&id=78428

Висновок

На основі інформації з попереднього звітного періоду, депутат продовжує практику регулярних щомісячних особистих прийомів громадян.  Помічники-консультанти через громадські приймальні у містах Коломия і Городенка систематично здійснюють прийом громадян та працюють зі зверненнями громадян. У червні 2015 року Юрій Тимошенко не звертався до органів влади з депутатськими запитами, у співавторстві з іншими депутатами ініціював одну законотворчу ініціативу. Протягом звітного періоду у тематиці законотворчої діяльності депутата не відображено чітко вираженої специфіки чи проблематики округу. Судячи з спостережень та інформації отриманої у приймальні, у досліджуваний період Юрій Тимошенко сприяв вирішенню проблем виборців округу через такий інструмент, як депутатське звернення.