Новини

Звіт щодо активності народного депутата України Дерев’янка Юрія Богдановича у виборчому окрузі №87 за період з 1 по 30 червня 2015 року

Звіт щодо активності народного депутата України Дерев’янка Юрія Богдановича у виборчому окрузі №87 за період з 1 по 30 червня 2015 року

Особиста активність народного депутата України у виборчому окрузі

Якщо порівняти з попереднім звітним періодом, то у червні народний депутат Юрій Дерев’янко значно активніше відвідував виборчий округ для участі у робочих зустрічах та публічних заходах. У межах округу народний депутат взяв участь у не менш як трьох публічних заходах та здійснив один особистий прийом громадян, під час якого було ним прийнято 62 особи. Крім заходів у межах округу, депутат був активним учасником інших публічних заходів і робочих зустрічей, що відбувались у обласному центрі Івано-Франківської області. Загалом, народний депутат за звітний період не менше 8 разів з візитами відвідав Івано-Франківську область та 87 виборчий округ, що свідчить про високу активність депутата в окрузі.

Особистий прийом громадян депутат здійснив 11 червня у місті Надвірна у час, що відведений календарним планом Верховної Ради для роботи  в комітетах, комісіях і фракціях.

Таблиця 1:  Особиста активність народного депутата України Дерев’янка Юрія Богдановича у виборчому окрузі №87 у період з 01 по 30 червня 2015 р.

Дата Місце Назва Аудиторія Короткий зміст Джерело даних
1 10 червня   Зустріч з головою Богородчанської, Надвірнянської райдержадміністраіцій та Івано-Франківської облдержадміністрації     Інформація від помічника-консультанта
2 10 червня м. Надвірна Зустрічі з лікарями та підприємцями     Інформація від помічника-консультанта
3 11  червня м. Надвірна Особистий прийом громадян Виборці округу   Інформація від помічника-консультанта
4 26 червня м. Надвірна Громадське обговорення проблем виборчого округу Громадські активісти, представники місцевої влади, місцеві політики Захід організований Громадянською мережею ОПОРА,  під час якого обговорювались проблеми виборчого округу, які потребують законодавчого вирішення. Особисте спостереження
5 28 червня Надвірнянський район Виїзне засідання комісії Надвірнянської РДА з приводу обстеження стану доріг у Надвірнянському районі та визначення ділянок, які потребують ремонту, за участю народного депутата, представників органів місцевого самоврядування, районного та обласного автодору, представників фірм, що мають право здійснювати ремонт доріг.     Інформація від помічника-консультанта

 Аналіз роботи приймальні депутата на окрузі (візит до приймальні, розмова з помічниками депутата)

У народного депутата в межах округу працює 5 громадських приймалень, які ведуть постійну системну роботу, здійснюють прийом громадян, надають юридичні консультації та приймають звернення до депутата. Протягом червня Юрій Дерев’янко  не менше восьми разів відвідав виборчий округ та повів один особистий прийом громадян.

За звітний період до депутата надійшло 84 звернення від громадян та юридичних осіб та 161 лист-відповідь, за результатами розгляду депутатських звернень.

Протягом червня депутатом підготовлено 147 депутатських звернень та 68 листів-інформувань.

Як народний депутат вирішує проблеми свого округу? Подання депутатом законодавчих ініціатив та запитів, пов’язаних із місцевими проблемами та інтересами

У червні 2015 року народний депутат Юрій Дерев’янко у співавторстві з іншими народними депутатами зареєстрував 4 законотворчі ініціативи – 2 законопроекти і 2 проекти Постанов.  З 13 пленарних засідань Верховної Ради України депутат пропустив 3, на 10 засіданнях був присутній та двічі виступав з місця під час розгляду парламентом законопроектів.

З депутатськими запитами Юрій Дерев’янко протягом червня звертався до Служби безпеки України, Міністерства внутрішніх справ та Міністерства енергетики та вугільної промисловості щодо перевірки фактів незаконного експорту вугілля з території проведення Антитерористичної операції.

Проектом постанови «Про мораторій на приватизацію державних та комунальних підприємств до 1 січня 2017 року та перевірку приватизації впродовж 2010 - 2015 років» Юрій Дерев’янко та Ірина Суслова мають на меті не допустити приватизації в умовах фінансово-економічної кризи державних та комунальних підприємств до 1 січня 2017 року.

Іншим проектом Постанови Юрій Дерев’янко та інші автори законотворчої ініціативи пропонують розмістити полотно з вишитою картою України у сесійній залі Верховної Ради України. Мова йде про карту України, до вишивання якої долучилося понад 6 000 людей і було встановлено національний рекорд у номінації «Карта України, вишита найбільшою кількістю людей». Фіксація рекорду та нагородження відбулися під час презентації полотна 22 січня 2015 року.

Проектом закону № 2184 Юрій Дерев’янко та інші автори законопроекту пропонують внести зміни до Лісового кодексу України, Кодексу про адміністративні правопорушення України, Кримінального кодексу України, які, на думку депутатів, мають створити додаткові умови для забезпечення збереження і відтворення об'єктів Червоної книги України.

Проектом закону № 2097а автори законотворчої ініціативи пропонують внести зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення, законів України «Про запобігання корупції», «Про Фонд державного майна України». Ці зміни передбачають, що кожна особа, яка зайняла посаду в органі влади, та члени її сім'ї протягом 20 днів після призначення (обрання) особи на посаду повинні  здійснити відчуження іншій особі істотної участі в юридичній особі. У разі невідчуження істотної участі  в юридичній особі, така істотна участь особи в юридичній особі за рішенням Національного агентства з питань запобігання корупції на 21 день після призначення (обрання) особи на посаду переходить в управління Фонду державного майна України до закінчення строку перебування особи на посаді.

Звітування депутата, інформування виборців про його діяльність

За звітний період депутат не звітував перед виборцями щодо результатів депутатської діяльності.

Активність депутата у соціальних мережах та на власній інтернет-сторінці

Висвітлення депутатської діяльності Юрія Дерев’янка регулярно здійснюється через соціальну мережу Facebook та веб-сайт народного депутата (http://derevyanko.org/). Повідомлення, які розміщуються на цих інформаційних ресурсах, стосуються законотворчих ініціатив, поданих депутатом, позицій нардепа щодо законопроектів,  які розглядаються у парламенті, позицій щодо політичних і соціально-економічний процесів у державі. З сайту депутата та його сторінки у соцмережі  можна довідатись про результати розгляду депутатських запитів, також через ці веб-ресурси поширюються заяви Юрія Дерев’янка та відеозаписи ефірів на телебаченні за участю депутата. Серед змістового наповнення переважають повідомлення про результати депутатської діяльності Юрія Дерев’янка та заяви депутата. З коментаторами на персональній сторінці у соціальній мережі Facebook депутат не комунікує.

Що стосується інформування громадян про вирішення проблем виборців чи виборчого округу, то за звітний період на сайті депутата опубліковано одинадцять інформаційних повідомлень, що стосуються проблематики місцевих громад 87 виборчого округу. Загалом на сайті депутата у червні 2015 року оприлюднено 43 інформаційні матеріали, які висвітлюють діяльність депутата.

Таблиця 2. Аналіз публікацій на офіційній веб-сторінці народного депутата України Дерев’янка Юрія Богдановича у період з 01 по 30 червня 2015 р.

Адреса сайту/сторінки http://derevyanko.org/ Перелік назв публікацій на сайті (з розділу «Новини»)
Кількість усіх публікацій 43
  1. Дерев'янко застерігає про можливі корупційні ризики під час тендерів на ремонт доріг на Прикарпатті
  2. "ВОЛЯ" вимагає не вводити касові апарати для малих підприємців — нардеп Дерев’янко
  3. Вітання Юрія Дерев'янка з нагоди Дня Конституції України
  4. В Україні можуть створити Міністерство з питань люстрації — Дерев'янко
  5. Дерев'янко пропонує спрямувати понад 12 мільйонів гривень на дороги, школи та газопровід на Прикарпатті
  6. Нардеп Дерев’янко став найактивнішим серед депутатів-мажоритарників Івано-Франківської області
  7. "ВОЛЯ" започаткувала новий тренд в політиці, який змінить Україну — Дерев'янко
  8. Дерев'янко змусив представника "БРСМ-Нафта" назвати реальних власників компанії
  9. Дерев'янко виступає проти введення касових апаратів для підприємців
  10. СБУ залишається службою комерції, а не безпеки — Дерев'янко
  11. У Раді хочуть позбавити чиновників бізнесу — Дерев'янко
  12. Децентралізацію потрібно починати з руйнування​ земельних​ корупційних схем — Дерев'янко
  13. В АМКУ не можуть пояснити, чи є Ахметов монополістом — нардеп
  14. Дерев’янко пропонує профінансувати газопровід, дороги, школи і пологовий будинок на Прикарпатті
  15. Президент і ВРУ мають 2,5 місяці для того, щоб оновити склад ЦВК​ — Дерев'янко​
  16. Нардеп ​Дерев'янко​ вимагає​ перевірити факти незаконної передачі землі партнерам Іванющенка
  17. Дерев'янко вимагає від міністра оборони не допустити відключення електрики у військовому містечку в Делятині
  18. Пожежу на нафтобазі під Києвом спричинила корупція — Дерев'янко
  19. Факти корупції на "Укрзалізниці" не доведені навіть до суду — депутати від "ВОЛІ"
  20. "Укрнафта" заборгувала понад 870 тисяч гривен податків на Івано-Франківщині — Дерев'янко
  21. Проти "Сім’ї" в ГПУ порушено близько 30 кримінальних справ — Дерев’янко
  22. Дерев'янко вимагає в Яценюка і Авакова притягти до відповідальності винних у жахливих наслідках пожежі на нафтобазі
  23. Дерев’янко просить НБУ сприяти поверненню депозитів клієнтам банку "Фінанси і кредит"
  24. На ремонт франківських доріг виділено 80 мільйонів гривень — Дерев'янко
  25. Квіташвілі та Авакову варто "підтягнути хвости", інакше відставки не уникнути — Дерев'янко
  26. "ВОЛЯ" вимагає відкритого конкурсу на посаду головного лікаря Прикарпаття, щоб не допустити до влади корупціонера
  27. В МОЗ пообіцяли Дерев'янку вирішити питання з нестачею вакцин на Івано-Франківщині
  28. Квіташвілі має перевірити дотримання закону про люстрацію при ухваленні кадрових питань — Дерев'янко
  29. У Яценюка не кажуть, в яких банках шукають вкрадені Януковичем кошти — Дерев'янко
  30. Юрій Дерев’янко презентував на Франківщині проект "Школяр-програміст"
  31. Ціни на авіаквитки необґрунтовано завищені — Дерев'янко
  32. Вітання Юрія Дерев'янка з нагоди Дня журналіста
  33. Обласна влада зриває реформу децентралізації на Прикарпатті — партія ВОЛЯ
  34. Дерев'янко домігся звільнення керівника Київської міліції в порядку люстрації
  35. Нардеп закликає МВС і СБУ розслідувати вивезення ​300 тисяч тонн ​вугілля з "неіснуючих" шахт в зоні АТО
  36. В "Укрспирті" досі не відбувся конкурс на посаду керівника — Дерев’янко
  37. Уряд не поспішає провертати громадам Франківщини їхні землі
  38. Зняття недоторканості з Клюєва є занадто м'яким рішенням — Дерев'янко
  39. Приватизацію потрібно заборонити до 1 січня 2017 року — Дерев'янко
  40. В​ Україні стартує ​​проект "Школяр-програміст"​​, який зможе щороку давати до 30 тисяч фахівців — Дерев'янко
  41. Дерев'янко назвав плюси й мінуси першого року президентства Порошенка
  42. Укравтодор уже витратив півмільярда доларів на дорогу Київ-Харків — Дерев’янко
  43. Дерев'янко просить депутатів підтримати Стратегію деолігархізації України
Кількість  публікацій за тематиками:  

Позиція/думка депутата з приводу того чи іншого питання/

законопроекту/проблеми

20
Повідомлення про діяльність депутата у парламенті/комітетах 10
Повідомлення про діяльність депутата у окрузі 11

Привітання зі святами/заява з приводу події

2

Висвітлення місцевими ЗМІ роботи депутата

За звітний період у місцевих ЗМІ не виявлено матеріалів аналітичного характеру, які б широко інформували аудиторію про діяльність депутата та виконання ним передвиборчих обіцянок. Всі інформаційні повідомлення, які публікувались у місцевих ЗМІ – це інформаційні матеріали, створені і поширені прес-службою депутата або ті, які створені на основі повідомлень прес-служби Юрія Дерев’янка. Зміст цих повідомлень стосується заяв депутата та інформації про його парламентську діяльність. Авторських журналістських матеріалів, які висвітлювали б діяльність Юрія Дерев’янка, у місцевих ЗМІ не виявлено.

Таблиця 3:  Висвітлення місцевими ЗМІ роботи народного депутата України Дерев’янка Юрія Богдановича у місцевих ЗМІ виборчого округу №87 у період з 1 по 30 червня 2015 р.

Дата Назва ЗМІ Назва статті Вид матеріалу Тип повідомлення Короткий зміст Гіперпосилання
1 26 червня Kurs.if.ua Всього на ремонт доріг в області цьогоріч витратять понад 660 млн грн. Стаття про діяльність депутата у окрузі схвальне

Як повідомляв КУРС, депутати від Прикарпаття домоглися виділення з держбюджету 425 млн грн на ремонт доріг в області. Ще близько 100 млн гривень буде виділено на ремонт доріг державного та місцевого значення за рахунок фонду регіонального розвитку. З місцевих бюджетів на ремонт у якості співфінансування має піти ще 60 млн грн. На поточний ремонт з держбюджету у 2015 році уже додатково виділено 80 млн грн.

За словами нардепа, члена Ради партії "ВОЛЯ" Юрія Дерев'янка, всього на ремонт доріг в області цьогоріч планують витратити 665 млн грн. Пропонуємо карту шляхів, які заплановано для ремонту.

http://goo.gl/M3un3y
2 26 червня Щоденна інтернет-газета Версії.if.ua Нардеп Дерев’янко підозрює корупційну складову в тендерах на ремонт доріг Прикарпаття Стаття про діяльність депутата у окрузі нейтральне-збалансоване

Депутати від Прикарпаття домоглися виділення з держбюджету 425 млн грн на ремонт доріг в області. Ще близько 100 млн гривень буде виділено на ремонт доріг державного та місцевого значення за рахунок фонду регіонального розвитку. З місцевих бюджетів на ремонт у якості співфінансування має піти ще 60 млн грн. На поточний ремонт з держбюджету у 2015 році уже додатково виділено 80 млн грн.

Проблемою є проведення тендерів: так, як вони проводяться сьогодні, коли тендери “розпорошуються”, на думку Дерев’янка, робити недоцільно.

“Я в цьому вбачаю корупційні ознаки. Немає жодного здорового глузду, щоб “розпорошувати” тендери між стількома компаніями”, – наголосив нардеп.

http://goo.gl/LhMYgO
3 25 червня Kurs.if.ua В Україні може з'явитися Міністерство з питань люстрації, – Дерев'янко Стаття про діяльність депутата у парламенті нейтральне-збалансоване

Згідно з рекомендаціями Венеціанської комісії, в країні повинен з'явитися незалежний орган з питань люстрації чиновників.

Про це заявив народний депутат (позафракційний), член ради партії "Воля" Юрій Дерев'янко

http://goo.gl/AaAWGn
4 19 червня Kurs.if.ua Прикарпатський нардеп проти введення касових апаратів для підприємців Стаття про діяльність депутата у парламенті нейтральне-збалансоване

Юрій Дерев'янко виступив проти введення касових апаратів для певних груп підприємців. Про це повідомила прес-служба нардепа.

"Ми категорично проти введення касових апаратів для підприємців, тому що підприємці сьогодні повинні будуть витратити величезну суму коштів для придбання цих касових апаратів. Вони попадають автоматично в систему контролю, яка передбачає фіскальний тиск і можливість отримання хабарів за те, що ця перевірка проведена чи не проведена", – заявив Дерев'янко.

http://goo.gl/wXlf8K
5 19 червня Kurs.if.ua Школярі-програмісти можуть проявити свої здібності у безкоштовному ІТ-таборі на Прикарпатті Стаття про діяльність депутата у окрузі схвальне

На базі школи-інтернату села Верхній Ясенів Верховинського району стартував літній навчальний табір з програмування для випускників 9 класу.

Завдяки спільним зусиллям народного депутата від партії "ВОЛЯ" Юрія Дерев’янка та автора проекту Сергія Іщерякова школярі, які захоплюються програмуванням, можуть безкоштовно навчатися та відпочивати в Карпатах.

http://goo.gl/fTfU8j
6 18 червня Щоденна інтернет-газета Версії.if.ua Прикарпатський нардеп Дерев’янко пояснив, чому голосував за відставку Наливайченка Стаття про діяльність депутата у парламенті нейтральне-збалансоване

Депутати партії «Воля» голосували за відставку Валентина Наливайченко ‪, хоч і глибоко поважаємо його як політика. Проте сьогодні ми давали оцінку роботі СБУ.

http://goo.gl/6Ddaf5
7 17 червня Kurs.if.ua В АМКУ не можуть пояснити, чи є Ахметов монополістом, – прикарпатський нардеп Стаття про діяльність депутата у парламенті нейтральне-збалансоване Юрій Дерев'янко звернувся до Антимонопольного комітету з проханням перевірити, чи є у діяльності ряду підприємств групи "СКМ" ознаки зловживання монопольним становищем. Зокрема, йдеться про енергохолдинг "ДТЕК", металургійний холдинг "Метінвест" та компанію "Укртелеком" http://goo.gl/5IpWVZ
8 15 червня Kurs.if.ua Нардеп вимагає не допустити відключення електрики у військовому містечку в Делятині Стаття про діяльність депутата у окрузі схвальне Член ради партії "ВОЛЯ", народний депутат Юрій Дерев'янко вимагає не допустити припинення електропостачання у військовому містечку в селищі Делятин Надвірнянського району Івано-Франківської області. http://goo.gl/idCsza
9 15 червня Щоденна інтернет-газета Версії.if.ua Прикарпатський нардеп Юрій Дерев’янко назвав причину пожежі на нафтобазі під Києвом Стаття про діяльність депутата у парламенті нейтральне-збалансоване

Масштабна пожежа на нафтобазі "БРСМ-Нафта" під Києвом стала наслідком корупційних схем, які "кришуються" на найвищому державному рівні.

Про це заявив член ради партії “ВОЛЯ”, народний депутат з Прикарпаття Юрій Дерев’янко в ефірі телеканалу “112 Україна”

http://goo.gl/Np2sre
10 10 червня Щоденна інтернет-газета Версії.if.ua Прикарпатський нардеп Дерев’янко вимагає повернення депозитів клієнтам банку “Фінанси і кредит” Стаття про діяльність депутата у окрузі схвальне

Банк "Фінанси та Кредит" відмовляється повертати депозитні вклади клієнтам.

Про це йдеться у зверненні народного депутата Юрія Дерев’янка на адресу НБУ.

Зокрема, нардеп посилається на колективне звернення ініціативної групи вкладників ПАТ “Банк “Фінанси та Кредит” з міста Долина Івано-Франківської області.

http://goo.gl/jTDJzK
11 10 червня Kurs.if.ua В МОЗ пообіцяли Дерев'янку вирішити питання з нестачею вакцин на Івано-Франківщині Стаття про діяльність депутата у окрузі схвальне

На Івано-Франківщині не вистачає вакцин для профілактики небезпечних хвороб, зокрема взагалі відсутні вакцини для профілактики туберкульозу, дифтерії і правцю.

Про це заявив народний депутат Юрій Дерев'янко на засіданні Комітету з питань запобігання і протидії корупції​ Верховної Ради України.​

http://goo.gl/B36T1h
11 10 червня Kurs.if.ua "ВОЛЯ" вимагає відкритого конкурсу на посаду головного лікаря Прикарпаття, щоб не допустити до влади корупціонера Стаття про діяльність депутата у окрузі схвальне Позафракційний народний депутат, член Ради партії "ВОЛЯ" Юрій Дерев’янко звернувся до Міністра охорони здоров'я України Олександра Квіташвілі з проханням перевірити законність можливого призначення на посаду керівника департаменту охорони здоров'я Івано-Франківської ОДА Мирона Матейка http://goo.gl/qKWcO3l
12 8 червня Щоденна інтернет-газета Версії.if.ua Прикарпатський нардеп Юрій Дерев’янко заявляє про завищення цін на авіаквитки Стаття про діяльність депутата у парламенті нейтральне-збалансоване

Член ради партії "ВОЛЯ" народний депутат Юрій Дерев'янко звернувся до голови Антимонопольного комітету Юрія Терентьєва з вимогою надати інформацію про монополістів на ринку авіаперевезень України.

http://goo.gl/lDf9Yo
13 5 червня Kurs.if.ua Обласна влада зриває реформу децентралізації на Прикарпатті – "ВОЛЯ" Стаття про діяльність депутата у окрузі нейтральне-збалансоване

Громади Прикарпаття можуть не отримати додаткові фінанси та владні повноваження, які передбачені децентралізацією, через цілеспрямований зрив процесу робочою групою ОДА та Офісу реформ які відповідальні за реформу.

Про це заявив член ради партії "ВОЛЯ" нардеп Юрій Дерев'янко​ під час сесії Івано-Франківської обласної ради.

http://goo.gl/RwzduS
14 5 червня Kurs.if.ua Уряд затягує з поверненням громадам Франківщини їхньої землі Стаття про діяльність депутата у окрузі нейтральне-збалансоване

Кабінет міністрів затягує процес вилучення та передачі земель Карпатського національного природного парку площею понад 1000 га у відання територіальних громад Яремчанської міської ради на Франківщині.

Про це свідчать відповіді міністерств на запит народного депутата від партії "ВОЛЯ" Юрія Дерев'янка, який закликав урядовців якнайшвидше вирішити відповідне питання.

http://goo.gl/fpnQYp
15 4 червня Щоденна інтернет-газета Версії.if.ua Прикарпатський нардеп Дерев’янко вимагає заборони приватизації державних та комунальних підприємств Стаття про діяльність депутата у парламенті нейтральне-збалансоване

Верховна Рада може запровадити до 1 січня 2017 року мораторій на приватизацію державних та комунальних підприємств.

Про це заявили народні депутати, члени політичної партії “ВОЛЯ” Юрій Дерев’янко та Ірина Суслова на брифінгу у Верховній Раді 4 червня.

http://goo.gl/09bW1r
16 2 червня Kurs.if.ua Прикарпатський нардеп назвав плюси і мінуси першого року президентства Порошенка Стаття про діяльність депутата у парламенті нейтральне-збалансоване Перший рік Петра Порошенка на посаді Президента України ознаменувався позитивними кроками в зовнішній політиці, однак його робота щодо децентралізації є недостатньою. http://goo.gl/IvJdhv

Висновок

У червні народний депутат Юрій Дерев’янко значно активніше, у порівнянні з попереднім місяцем, відвідував Івано-Франківську область та виборчий округ. За даний звітний період депутат здійснив 8 візитів, під час яких взяв участь у низці публічних заходів, робочих зустрічей тощо, та провів особистий прийом громадян. За депутатом зберігається тенденція високої інформаційної активності у місцевому медіапросторі, а сайт Юрія Дерев’янка регулярно висвітлює діяльність депутата у парламенті та на території виборчого округу №87. Через офіційний сайт та особисту сторінку у соціальній мережі Facebook парламентар регулярно інформує виборців про ініційовані законотворчі ініціативи, про власні позиції і думки щодо діяльності органів влади, про результати розгляду депутатських запитів і звернень тощо. Громадські приймальні депутата ведуть постійну системну роботу з виборцями.

Протягом звітного періоду парламентар у співавторстві з іншими колегами у Верховній Раді України ініціював 4 законотворчі ініціативи (2 законопроекти і 2 проекти Постанов), які на даний момент перебувають на етапі ознайомлення народними депутатами.

Депутатські запити Юрія Дерев’янка та тематика законотворчої діяльності у червні 2015 року не мають чітко вираженої специфіки виборчого округу. За цей період депутат сприяв вирішенню проблем територіальних громад виборчого округу через такий інструмент як депутатське звернення. Протягом червня парламентар підготував 147 депутатських звернень.