Новини

Звіт щодо активності народного депутата України Тимошенка Юрія Володимировича у виборчому окрузі № 88 за період з 1 по 31 травня 2015 року

Звіт щодо активності народного депутата України Тимошенка Юрія Володимировича у виборчому окрузі № 88 за період з 1 по 31 травня 2015 року

Особиста активність народного депутата України у виборчому окрузі

У травні особистий прийом виборців Юрій Тимошенко здійснював у відведений для роботи з виборцями час, який зазначено на сайті Верховної Ради України (25–29 травня 2015 р.). Інформація про час і місце особистого прийому депутата у приймальні отримана безперешкодно. Прийом виборців проходив 29 травня у місті Коломия у громадській приймальні депутата з 10 години ранку. Про дату і час прийому громадян, які записалися на особистий прийом, повідомляв по телефону помічник-консультант депутата. На момент візиту у громадську приймальню, прийому у депутата очікувало близько 10 виборців. Про проблеми, з якими звертаються до депутата, місцеві жителі громадському консультанту ОПОРИ розповідали неохоче. Але якщо узагальнити інформацію про тематику звернень до депутата, яку було надано помічником-консультантом депутата напередодні прийому, то в основному громадяни звертаються до депутата зі скаргами на діяльність чи бездіяльність чиновників.

Протягом звітного періоду, за інформацією з відкритих джерел, депутат відвідував округ для здійснення особистого прийому громадян та участі в урочистих заходах.

Таблиця 1:  Особиста активність народного депутата України Тимошенка Юрія Володимировича у виборчому окрузі № 88 у період з 1 по 31 травня 2015 р.

Дата Місце Назва Аудиторія Короткий зміст Джерело даних
1 29 травня Громадська приймальня народного депутата Особистий прийом виборців Виборці округу   Особисте спостереження
2 17 травня м. Коломия Другий щорічний фестиваль церковних хорів «Піснеспіви душі» Громадськість, представники органів влади і ЗМІ 17 травня 2015 року у МПК «Народний дім» відбувся другий щорічний фестиваль церковних хорів «Піснеспіви душі» організований Коломийською єпархією УПЦ КП. Серед присутніх на фестивалі був народний депутат України Юрій Тимошенко Сайт Коломийської РДА
  23 травня м. Коломия Освячення пам’ятника Владиці Миколаєві Сімкайлу Громадськість, представники духовенства, органів влади і ЗМІ

В день святкування Дня Героїв 23 травня 2015 в Катедральному Соборі Преображення Христового м. Коломия відбулися урочистості з нагоди посвячення пам’ятника світлої пам’яті Владиці Миколаєві Сімкайлові.

Серед присутніх на освячені пам'ятника був народний депутат України Юрій Тимошенко

Сайт Коломийської РДА

Аналіз роботи приймальні депутата на окрузі

Приймальня у місті Коломия розташована в центрі міста, у будівлі Ратуші, де знаходиться Коломийська міська рада. Перед входом у будівлю розміщена табличка, яка вказує на місце розташування громадської приймальні народного депутата Юрія Тимошенка. Приймальня обладнана всіма необхідними для роботи помічника засобами. У приймальні працює один помічник-консультант депутата. Розпочала роботу громадська приймальня з кінця лютого поточного року і до 12 травня знаходилась за адресою вул. Степана Бандери, буд. 53. У травні адреса приймальні змінилася і наразі вона знаходиться у приміщення Коломийської міськради за адресою проспект Грушевського, 1.

З 27 листопада 2014 р. до 26 травня 2015 року через приймальню що у місті Коломия до Юрія Тимошенка надійшло 80 звернень громадян, тематика яких в основному стосується проблем з поверненням банками депозитів, матеріальної допомоги, недоброякісних адміністративних послуг та незадовільної роботи чиновників. Щодо звернень депутата, то у приймальні наразі не володіють інформацією про кількість депутатських звернень, які підготував депутат.

Судячи з отриманої у приймальні інформації, народний депутат відвідує виборчий округ не рідше 2 разів на місяць. За весь період депутатської діяльності народний депутат Юрій Тимошенко провів у місті Коломия два особистих прийоми громадян (у березні та квітні).

Крім приймальні у м. Коломия працює також приймальня депутата у місті Городенка, яка розташована за адресою вул. Богуна, 13. Для перевірки регулярності роботи приймальні у Городенці телефонні дзвінки не здійснювались, оскільки відсутній стаціонарний номер телефону, а дзвінок на персональний мобільний номер помічника-консультанта депутата не дає можливості визначити, чи приймальня відкрита та працює на регулярній основі.

Як народний депутат вирішує проблеми свого округу? Подання депутатом законодавчих ініціатив та запитів, пов’язаних із місцевими проблемами та інтересами

За звітний період (травень), за даними з сайту Верховної Ради України, народний депутат не подав жодного депутатського запиту.

14 травня Юрій Тимошенко спільно з іншими колегами по Парламенту зареєстрував проект Закону «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо криміналізації контрабанди підакцизних і контрафактних товарів (продукції) у великих розмірах». Цим проектом законотворчої ініціативи передбачається внести зміни до Кримінального кодексу України, розширивши перелік предметів і товарів, які потрапляють під визначення «контрабанда». Зокрема, законопроектом пропонується до переліку предметів контрабанди додати підакцизні і контрафактні товари (продукцію) у великих розмірах (якщо їх вартість у двісті п’ятдесят і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян).

Якщо зважати та те, що антикорупційний напрямок зазначений у передвиборній програмі кандидата, то цю законотворчу ініціативу можна віднести до тих, що відповідають передвиборчим зобов’язанням депутата. Крім того, законопроект відповідає профільній діяльності депутата як члена Комітету Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції.

Регіональна специфіка і проблематика округу у законотворчій діяльності депутата протягом травня не відображена.

Звітування депутата, інформування виборців про його діяльність

Протягом звітного періоду звітування щодо результатів роботи депутата не відбувалося.

Активність депутата у соціальних мережах та на власній Інтернет-сторінці

Веб-сайт у депутата відсутній, але Юрій Тимошенко періодично інформує виборців про свою діяльність через сторінку у соціальній мережі Facebook. На його персональній сторінці можна ознайомитись із записами ефірів на телебаченні, у яких брав участь депутат, відеозаписами виступів з трибуни Парламенту, але переважають повідомлення, у яких депутат публікує депутатські звернення та результати розгляду депутатський звернень. Комунікації з коментаторами на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook народний депутат з звітний період не підтримував.

Висвітлення місцевими ЗМІ роботи депутата

У травні поточного року народний депутат високої інформаційної активності у місцевому медіапросторі не проявляв. Нечисленні повідомлення у місцевих ЗМІ стосуються заяв та висловів депутата, його голосування у Парламенті та участі у публічних заходах. Ці інформаційні повідомлення переважно нейтрального характеру. Журналістських матеріалів, які б широко висвітлювали діяльність депутата у місцевих ЗМІ не зафіксовано.

Таблиця 2: Висвітлення місцевими ЗМІ роботинародного депутата України Тимошенка Юрія Володимировича у місцевих ЗМІ виборчого округу № 88  у період з 1 по 26 травня 2015 р.

Дата Назва ЗМІ Назва статті Вид матеріалу Тип повідомлення Короткий зміст Гіперпосилання
1 25 травня Агенція новин Фirtka.if.ua Прикарпатський нардеп мріє про Land Rover Defender Стаття про позицію депутата щодо певного питання нейтральне-збалансоване Народний депутат України Юрій Тимошенко у своїй сторінці в мережі Facebook пояснив, чому в парламенті виступив проти збільшення оподаткування нових автомобілів http://goo.gl/HOzdY6
  24 травня kurs.if.ua У Коломиї освятили пам’ятник владиці Миколі Сімкайлу стаття про діяльність депутата у окрузі нейтральне-збалансоване

В день святкування Дня Героїв 23 травня в Катедральному соборі Преображення Христового міста Коломиї, що на Івано-Франківщині, урочисто посвятили пам'ятник Владиці Сімкайлу.

Віддати молитовну шану єпископові прибули сім архієреїв, багато всечесних отців, депутати Верховної Ради Юрій Тимошенко, Олександр Шевченко, Андрій Іванчук…

http://goo.gl/3xyxyU
  20 травня kurs.if.ua Більшість прикарпатських нардепів не підтримали закон, який зобов'язує держслужбовців володіти державною мовою стаття про діяльність депутата у парламенті нейтральне-збалансоване

Верховна Рада не підтримала проект закону про внесення змін до Закону "Про державну службу" (щодо обов'язкового володіння українською мовою посадовими та службовими особами органів державної влади, № 1201). Серед обранців, які не підтримали законопроект, – п'ять із Прикарпаття.

З прикарпатських нардепів законопроект підтримали Михайло Довбенко (БПП), Юрій Тимошенко (НФ), Юрій Дерев'янко (позафракційний) і Дмитро Шлемко (Батьківщина).

http://goo.gl/UqsiaL
  14 травня Агенція новин Фirtka.if.ua Прикарпатський нардеп стверджує, що українцям зброя для захисту не потрібна Стаття про позицію депутата щодо певного питання нейтральне-збалансоване

На сайті Української асоціації власників зброї нещодавно стартувало опитування політиків на тему потреби якнайшвидшого ухвалення «зброярського законодавства» та права громадян України на зброю.

 Серед опитаних – і прикарпатський нардеп, «фронтовик» Юрій Тимошенко.

http://goo.gl/UXveyD

Висновок

Протягом звітного періоду у тематиці законотворчої діяльності депутата не відображена чітко виражена специфіка чи проблематика округу. Судячи зі спостережень та інформації, отриманої у приймальні, у досліджуваний період Юрій Тимошенко сприяв вирішенню проблем виборців округу через такий інструмент як депутатське звернення. Окремі депутатські звернення, а також результати розгляду звернень депутат розміщує на своїй особистій сторінці у соціальній мережі Facebook.

Підстав для висновку про ігнорування депутатом виборчого округу немає, оскільки Юрій Тимошенко відвідує виборчий округ, здійснює особистий прийом виборців, а його помічники-консультанти через громадські приймальні у містах Коломия і Городенка систематично здійснюють прийом громадян та працюють зі зверненнями громадян.

За звітний період високої інформаційної активності депутата у місцевому медіапросторі не спостерігалося.