Новини

Прикарпатські парламентарі переважно підтримують медичну реформу

Нещодавно український парламент проголосував за медичну реформу, яка має вступити в силу з 1 січня наступного року. Під час фінального голосування за дану реформу, парламент розділився на два табори, на тих, хто вважає, що вона суттєво вплине на підвищення якості медичних послуг і на тих хто вважає, що доступ для громадян до медичних послуг суттєво обмежиться. На основі даних ресурсу «Вони голосують для тебе», з’ясуємо до якого табору належать івано-франківські депутати-мажоритарники та як вони голосували за законотворчі ініціативи щодо медичної реформи, які виносились на розгляд парламенту протягом лютого 2015 року до жовтня 2017 року.

За критеріями ресурсу  «Вони голосують для тебе» Михайло Довбенко належить до тих, хто максимально підтримував медичну реформу. Під час 32 голосувань він голосував «За». 5 разів парламентар був відсутній під час голосування.

Послідовну підтримку медична реформа отримала від Анатолія Диріва та Юрія Тимошенка. Анатолій Дирів 29 разів голосував «За» та 8 разів був відсутній під час голосувань, а Юрій Тимошенко 24 рази голосував «За» і 13 разів був відсутній під час голосувань.

Інші прикарпатські парламентарі відносяться до тих, хто переважно голосуваннями підтримував медичну реформу. Юрій Соловей 26 разів голосував «За» і 11 разів «Утримався». Юрій Дерев’янко 18 разів голосував «За», 15 разів «Утримався», 1 раз був відсутній під час голосування та у 3 голосуваннях не брав участі. Олександр Шевченко за медичну реформу проголосував 14 разів, 1 раз утримався під час голосування, 4 рази був відсутній під час голосувань та 18 разів не голосував.  Віктор Шевченко двічі утримався під час голосувань, 15 разів не голосував та під час 5 голосувань проголосував «За».

Судячи з результатів голосувань, можна дійти висновку, що прикарпатські мажоритарники переважно підтримували реформування системи охорони здоров’я. Рівень цієї підтримки, звісно, різний, але серед них немає жодного, хто б голосував проти медичної реформи.

31 10 2017 Prykarpatski parlamentari perevazhno pidtrymuyut medychnu reformu

Моніторинг здійснюється Громадянською мережею ОПОРА в рамках Програми USAID «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво», що виконується Фондом Східна Європа та партнерами.

За коментарями звертайтеся:

Іван Маруняк, координатор Громадянської мережі ОПОРА в Івано-Франківській області

тел.: 063 628 67 68

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Моніторинг парламенту | Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#рада8; #rada8; #opora; #опора)

Довідково: У 2017 році у 13 областях України Громадянська мережа ОПОРА реалізує інформаційно-просвітницький та моніторинговий проект, який здійснюється у рамках Програми USAID «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво», що виконується Фондом Східна Європа та партнерами. Проект спрямований на залучення громадян до парламентського процесу, підвищення їх поінформованості про діяльність Верховної Ради України, парламентських партій на народних депутатів України. Відбір депутатів для моніторингу відбувався за критеріями пропорційного представництва всіх парламентських сил, гендерного аспекту, попередніх показників активності в окрузі.