Новини

Прикарпатські помічники народних депутатів працювали над удосконаленням практики звітування

Прикарпатські помічники народних депутатів працювали над удосконаленням практики звітування

Вчора, 26 червня, в Івано-Франківську команди помічників прикарпатських депутатів-мажоритарників працювали над удосконаленням практики звітування парламентарів перед виборцями. Для них Громадянською мережею ОПОРА був проведений тренінг «Звітування народного депутата перед виборцями».

У ході тренінгу команди депутатів розглянули міжнародний досвід звітування парламентарів перед виборцями, проаналізували досвід звітування народних депутатів України, а також працювали над підготовкою матриці звіту депутата. Учасники навчання також акцентували увагу на необхідності під час звітування здійснювати просвітницьку діяльність серед виборців щодо функцій і повноважень народних депутатів, адже виборці часто у зверненнях вимагають виконання невластивих для депутатів функцій, таких як виділення матеріальної допомоги, вирішення побутових проблем і суперечок чи оскарження судових рішень тощо.

26 06 2017 Ivano Frankivsk trening zi zvituvannia nardepiv 2

«Ми почули, як працюють колеги, побачили і проаналізували звіти інших депутатів, а також багато з’ясували для себе у питаннях висвітлення депутатської діяльності», – прокоментував результати тренінгу Василь Сокирко, помічник народного депутата Анатолія Диріва. Він також зазначив, що під час висвітлення депутатської діяльності важливо працювати над донесенням до виборців інформації про функціональні обов’язки депутатів, оскільки далеко не всі виборці добре обізнані з тим, що входить до сфери компетенції народних депутатів.

26 06 2017 Ivano Frankivsk trening zi zvituvannia nardepiv 4

«Цей тренінг був корисний тому, що форма звітування народного депутата – це необхідний інструмент у роботі депутата. Мені, як помічнику і керівнику приймалень у регіоні, це необхідно, бо я цим займаюся, готую матеріали. Такі навчання необхідні для того, щоб можна було правильно висвітлити роботу депутата», – вважає Наталія Романенко, помічник народного депутата Михайла Довбенка.

26 06 2017 Ivano Frankivsk trening zi zvituvannia nardepiv 5

«Під час тренінгу ми розібрали питання про те, які є нюанси, які все ж таки треба знати народному депутату під час звітування і використовувати різні форми звітів для різних категорій виборців. Для молоді, для працівників бюджетної сфери, для пенсіонерів потрібно подавати певну інформацію, яка для них цікава. Ми на тренінгу розглядали всі ці нюанси і зрозуміли, що в подальшому при формуванні звіту ми будемо використовувати інформацію, надану під час тренінгу», –  зазначив Андрій Гунда, помічник народного депутата Юрія Дерев’янка.

26 06 2017 Ivano Frankivsk trening zi zvituvannia nardepiv 3

Захід відбувся за ініціативи Громадянської мережі ОПОРА в рамках Програми USAID «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво», що виконується Фондом Східна Європа та партнерами.

 

За коментарями звертайтеся:

Іван Маруняк, координатор Громадянської мережі ОПОРА в Івано-Франківській області

тел.: 063 628 67 68

e-mail:Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Моніторинг парламенту | Веб-сайт| Фейсбук | Твіттер

(#рада8; #rada8; #opora; #опора)

Довідково: У 2017 році у 13 областях України Громадянська мережа ОПОРА реалізує інформаційно-просвітницький та моніторинговий проект, який здійснюється у рамках Програми USAID «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво», що виконується Фондом Східна Європа та партнерами. Проект спрямований на залучення громадян до парламентського процесу, підвищення їх поінформованості про діяльність Верховної Ради України, парламентських партій та народних депутатів України. Відбір депутатів для моніторингу відбувався за критеріями пропорційного представництва всіх парламентських сил, гендерного аспекту, попередніх показників активності в окрузі.