Новини

За 2 роки Івано-Франківські мажоритарники 433 рази виступали ініціаторами проектів законодавчих актів

Протягом перших двох років роботи Верховної Ради України VII скликання найвища законотворча активність зафіксована за Юрієм Дерев’янком, який зареєстрував 110 законотворчих ініціатив, що становить 25% від загальної кількості законотворчих ініціатив, зареєстрованих прикарпатськими мажоритарниками.  На другій позиції за кількістю зареєстрованих законотворчих ініціатив перебуває Анатолій Дирів – 94 проекти законодавчих актів. Михайло Довбенко зареєстрував 73 законотворчих ініціативи, Юрій Соловей – 61 законотворчу ініціативу, а у заліку Юрія Тимошенка 56 законотворчих ініціатив за два роки парламентської діяльності у Верховній Раді. Найменше законотворчих ініціатив протягом перших двох років роботи парламенту VIIІ скликання зареєстрував Олександр Шевченко. У заліку парламентаря 39 законотворчих ініціатив, що становить 9% від загальної кількості проектів законодавчих актів, поданих до парламенту прикарпатськими народними депутатами України, що були обрані у одномандатних виборчих округах.

Лідером за найбільшою кількістю власних законотворчих ініціатив є Анатолій Дирів – 50 проектів законодавчих актів, 37 з яких – це проекти Постанов, що стосуються процедури розгляду законопроектів. Юрій Дерев’янко зареєстрував 21 власну законотворчу ініціативу. 12 власних законотворчих ініціатив зареєстрував парламентар Юрій Тимошенко. У заліку Олександра Шевченка 5 власних законопроектів. Юрій Соловей за два роки роботи у парламенті зареєстрував 3 власні законотворчі ініціативи, 2 з яких це проекти постанов, що стосуються процедури розгляду законопроектів. Найменше власних законотворчих ініціатив зареєстрував Михайло Довбенко – 2, одна з яких стосується процедури розгляду законопроектів.

Що стосується підготовки проектів законодавчих актів для профільних комітетів Верховної  Ради України, членами яких є прикарпатські мажоритарники, то найбільшу кількість законотворчих ініціатив на розгляд власного Комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи подав Анатолій Дирів – 53 законотворчі ініціативи, що становить 56,4% від загальної кількості зареєстрованих депутатом законотворчих ініціатив. З них 35 стосуються процедури розгляду законопроектів.

Перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань фінансової політики і банківської діяльності Михайло Довбенко на розгляд власного комітету подав 32 законотворчі ініціативи, що становить 43,8% від загальної кількості зареєстрованих депутатом законотворчих ініціатив. З них одна стосується процедури розгляду законопроектів.

Олександр Шевченко, член Комітету Верховної Ради України з питань бюджету, на розгляд свого комітету подав 13 законотворчих ініціатив, що становить 33,3% від загальної кількості зареєстрованих депутатом законотворчих ініціатив. З них 2 стосуються процедури розгляду законопроектів.

Заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань економічної політики Юрій Соловей на розгляд свого комітету теж подав 13 законотворчих ініціатив, що становить 21,3% від загальної кількості зареєстрованих депутатом законотворчих ініціатив.З них 4 стосуються процедури розгляду законопроектів.

Юрій Дерев’янко, голова підкомітету з питань контролю за дотриманням законодавства у сфері запобігання і протидії корупції органами державної влади та місцевого самоврядування Комітету Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції, на розгляд свого комітету подав 8 законотворчих ініціатив, що становить 7,3% від загальної кількості зареєстрованих депутатом законотворчих ініціатив.

Член Комітету Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції Юрій Тимошенко на розгляд свого комітету подав 3 законотворчі ініціативи, що становить 5,4% від загальної кількості зареєстрованих депутатом законотворчих ініціатив.

За коментарями звертайтеся:

Іван Маруняк, громадський консультант Громадянської мережі ОПОРА у Івано-Франківській області
тел.: 063 628 67 68
email:  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Моніторинг парламенту | Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#рада8; #rada8; #opora; #опора)

Довідково:

У 2016 році по всій Україні (у 24 областях та м. Києві) Громадянська мережа ОПОРА реалізує інформаційно-просвітницький та моніторинговий проект, який здійснюється у рамках Програми USAID РАДА: Підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво, що виконується Фондом Східна Європа. Проект спрямований на залучення громадян до парламентського процесу, підвищення їх поінформованості про діяльність Верховної Ради України, парламентських партій та народних депутатів України. Відбір депутатів, щодо діяльності яких здійснюється моніторинг, відбувався за критеріями пропорційного представництва усіх парламентських сил, гендерного представництва, попередніх показників активності у окрузі.