Новини

Прикарпатські мажоритарники переважно підтримують політику електронного декларування статків чиновників

 

Політику електронного декларування майна і доходів осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, яка набула суспільного резонансу, переважно підтримували своїми голосуваннями народні депутати України з мажоритарних виборчих округів Івано-Франківщини. З шести депутатів-мажоритарників немає жодного, який би послідовно голосував проти зазначеної політики. Проте, справедливо буде зазначити, що так само немає жодного Прикарпатського депутата мажоритарника, який послідовно голосуваннями «ЗА» підтримував би політику електронного декларування.

Якщо проаналізувати голосування депутатів, то чотири з шести депутатів з Івано-Франківщини переважно підтримують електронне декларування, а двоє без чіткої позиції щодо цієї політики.

Переважно підтримують електронне декларування статків чиновників Юрій Соловей, Юрій Дерев’янко, Анатолій Дирів та Юрій Тимошенко, а Олександр Шевченко та Михайло Довбенко за даними сайту «Вони голосують для тебе» не проявляли під час важливих голосувань у сесійній залі парламенту чіткої  позиції щодо законопроектів які стосуються згаданої політики.

Юрій Соловей і Юрій Дерев’янко у 8-ми з 11-ти випадків голосували за законопроекти які передбачають запровадження електронної системи декларування статків чиновників та тричі був відсутні під час голосування за законотворчі ініціативи, які стосуються впровадження політики  електронного декларування. Зазначені парламентарі жодного разу не голосували проти запровадження електронного декларування майна чиновників.

Анатолій Дирів своїми голосуваннями 8 разів підтримував запровадження електронного декларування майна чиновників 1 раз голосував проти цієї політики та 2 рази був відсутній під час голосувань за законотворчі ініціативи, які стосуються політики електронного декларування.

Юрій Тимошенко двічі голосував проти запровадження електронного декларування статків чиновників, 8 разів голосував за цю політику та 1 раз був відсутній під час голосувань за законотворчу ініціативу, яка стосується політики електронного декларування.

Олександр Шевченко своїми голосуваннями 7 разів підтримував політику електронного декларування статків чиновників, 2 рази голосував проти і 2 рази був відсутній під час голосувань за законотворчі ініціативи, що стосуються політики електронного декларування.

Найбільш невизначену позицію щодо запровадження системи електронного декларування майна і доходів осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, проявив Михайло Довбенко. Парламентар тільки 1 раз своїм голосуванням підтримав цю політику, 2 рази голосував проти та 8 разів був відсутній під час голосувань за законотворчі ініціативи, які стосуються запровадження системи електронного декларування статків чиновників.

Іван Маруняк
Представництво Громадянської мережі ОПОРА у Івано-Франківській області
тел. (063) 628 67 68
e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
 

Довідково:

У 2016 році по всій Україні (у 24 областях та м. Києві) Громадянська мережа ОПОРА реалізує інформаційно-просвітницький та моніторинговий проект, який здійснюється у рамках Програми USAID РАДА: Підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво, що виконується Фондом Східна Європа. Проект спрямований на залучення громадян до парламентського процесу, підвищення їх поінформованості про діяльність Верховної Ради України, парламентських партій та народних депутатів України. Відбір депутатів, щодо діяльності яких здійснюється моніторинг, відбувався за критеріями пропорційного представництва усіх парламентських сил, гендерного представництва, попередніх показників активності у окрузі.