Новини

Активність народного депутата України Івана Балоги у виборчому окрузі №73 у червні 2015 року

Активність народного депутата України Івана Балоги у виборчому окрузі №73 у червні 2015 року

Особиста активність народного депутата у виборчому окрузі

Активістам ОПОРИ інформацію про особистий прийом виборців депутатом Іваном Балогою не вдалось отримати від помічників депутата, частина з яких нею не володіє, а інша – значний час перебуває за межами України, та не відповідає на телефонні дзвінки. Приймальня у місті Берегово такою інформацією не володіє, системно обіцяє з’ясувати і надати, однак, цього не робить.

У червні Іван Балога тричі відвідував округ і лише одна із зустрічей припала на період, який Верховною Радою України згідно графіку відведений для роботи з виборцями. Зустріч була з  жителями міста Берегово та його владою. Також спільно з місцевою владою Виноградівського району депутатом було відвідано дошкільний навчальний заклад з нагоди ювілею. А наприкінці місяця відбулася зустріч з місцевою владою Виноградівського району та обговорення проблем щодо доріг, об’єктів будівництва та закладів освіти.

Таблиця:  Особиста активність народного депутата України Балоги Івана Івановича у виборчому окрузі №73  у період з 01 до 30 червня 2015 р.

Дата Місце Назва Аудиторія Короткий зміст Джерело даних
1 08.06.2015 М. Берегово Зустріч з жителями і владою Берегова Міський голова Берегова – Золтан  Бабяк, депутати Берегівської  міської ради, керівники освітніх закладів, жителі міста,.

Зустріч з берегівчанами.

Присутніх цікавила об’їзна дорога навколо Берегова, Обговорювали реконструкцію КНС-4 і КНС -3. Також йшлося про децентралізацію влади в Україні, реальності майбутніх виборів

ЗМІ, сайт Берегівської міської ради
2 09.06.2015 М. Виноградів Святкування в ДНЗ Т.в.о. голови Виноградівської РДА Юдіта Петеі, голова Виноградівської районної ради Олег Любімов, начальник управління освіти, молоді та спорту РДА Василь Белен, заступник Виноградівського міського голови Тетяна Дрошковці

9 червня  дошкільний навчальний заклад м. Виноградів №8 святкував свій 40-річний ювілей.

Народний депутат України Іван Балога подарував вихованцям дитячого садка ряд цінних подарунків та запевнив присутніх у подальшій підтримці ним освітніх закладів Виноградівщини

ЗМІ, сайт  Виноградівської  РДА
3 24.06.2015 М. Виноградів Зустріч з представниками місцевої влади Т.в.о. голови Виноградівської РДА Юдіта Петеі, начальник служби автомобільних доріг у Закарпатскій області Михайло Попович, голова Виноградівської районної ради Олег Любімов, начальник управління освіти, молоді та спорту РДА Василь Белен

24 червня Іван Балога здійснив робочий візит у Виноградівський район

Під час візиту Іван Іванович розглянув проблемні питання об'єктів будівництва Виноградівського району. На нараді обговорено проведення ремонту у навчальних закладах району та стан їхньої підготовки до нового навчального року.

ЗМІ, сайт  Виноградівської  РДА
             

Аналіз роботи приймальні депутата у виборчому окрузі

Помічники депутата вперто не надають інформацію про звернення громадян, які надходять до приймальні, реакцію на них та запити депутата. Частина з помічників (Клара Любімова) відверто зізнається, що не володіє нею, натякаючи, що зібрати таку інформацію доволі складно.

Ініціативи депутата спрямовані на вирішення проблем виборчого округу

У червні 2015 року депутат Іван Балога не ініціював і не залучався до розробки проектів законодавчих актів у Верховній Раді України. Разом з тим ним було подано депутатський запит до Кабінету Міністрів України, щодо існуючого стану автодоріг загального користування Закарпатської області. Тема доріг є актуальною для жителів всієї території регіону. Тому ініціатива депутата напряму стосується інтересів виборців округу. Зауважимо, що у рамках своїх візитів в округ він обговорює це питання з представниками місцевої влади та громадськістю, та за спільними домовленостями проводяться певні роботи щодо покращення стану доріг. У цілому ж, передвиборчі обіцянки депутата залишаються ним без уваги.

Звітування депутата, інформування виборців про діяльність

За звітній період, депутат Іван Балога публічно не звітував та не інформував виборців округу про свою діяльність.

Активність депутата у мережі Інтернет

У депутата Івана Балоги відсутні офіційні та неофіційні веб-сторінки в Інтернеті, а також акаунти у соціальних мережах.

Висвітлення місцевими ЗМІ роботи депутата

Переважна більшість повідомлень про діяльність Івана Балоги, розміщена на сайтах органів виконавчої влади (державних адміністрацій) та сайтів, які симпатизують чи належать родинам Балог та Петьовки. Інформація дублюється з посиланням на першоджерело на сайтах http://zakarpattya.net.ua/, http://vynohradivnews.in.ua/, http://www.beregszasz.com.ua/, http://beregovo.today/, http://www.fenixslovo.com/uk/, http://www.mukachevo.net/.

У червні депутат Іван Балога відвідав два райони свого мажоритарного округу: Берегівський та Виноградівський. До округу також входить частина Іршавського району, але депутат із сусіднього округу №71 – Павло Балога, згідно інформації у ЗМІ більш активний у цьому районі.

Його активність в окрузі, а відповідно і медійна присутність значно зросла, порівняно з попереднім досліджуваним періодом. Більшість його публічних заходів стосувалося обговорень конкретних місцевих проблем як з представниками місцевої влади, так і жителями районів. Так, Іван Балога мав зустріч з жителями міста Берегово, де говорив про реальність осінніх місцевих виборів, територіальну реформу, кільцеву дорогу навколо міста. У Виноградівському районі розмова велась з представниками місцевої влади про стан освітніх закладів та їхню підготовку до навчального сезону, дороги. Що цікаво, одним з інформаційних повідомлень стало особисте інспектування т.в.о. голови Виноградівської РДА щодо стану виконання робіт по ремонту дороги. Ремонт відбувається згідно попередньої домовленості місцевої влади та Івана Балоги, які були укладені у травні 2015 року.

Таблиця:  Висвітлення місцевими ЗМІ роботинародного депутата України Балоги Івана Івановича у місцевих ЗМІ виборчого округу №73 у період з 01 до 30 червня 2015 р.

Дата Назва ЗМІ Назва статті Вид матеріалу Тип повідомлення Короткий зміст Гіперпосилання
1 06.06.2015 Сайт Виноградівської районної державної адміністрації Інспекційний виїзд т.в.о. голови

стаття про діяльність депутата у окрузі, 

схвальне 6 червня, т.в.о. голови районної державної адміністрації Юдіта Петеі провела інспекційну перевірку виконання підготовчих робіт до асфальтування у селі Онок по вул. Українській. Терміни проведення ремонтних робіт визначені за результатами рішення робочої зустрічі народного депутата України Івана Балоги з жителями села, яка відбулась 29 квітня 2015 року. http://goo.gl/XKjnNN
2 08.06.2015 Берегсасньюз Нардеп Іван Балога провів особисту зустріч з берегівчанами

стаття про діяльність депутата у окрузі, 

 

схвальне

8 червня, відбулася зустріч народного депутата України Івана Балоги з берегівчанами. Міський голова

Золтан Бабяк також поспілкувався з нардепом. Присутніх цікавила об’їзна дорога навколо Берегова, Обговорювали реконструкцію КНС-4 і КНС -3. Також йшлося про децентралізацію влади в Україні.

Серед присутніх на зустрічі були депутати міської ради, очільники закладів освіти та інші містяни.

http://goo.gl/TFIkwS
3 09.06.2015 Сайт Виноградівської районної державної адміністрації Відзначено ювілей дошкільного навчального закладу

стаття про діяльність депутата у окрузі, 

 

схвальне

 9 червня  дошкільний навчальний заклад м. Виноградів №8 святкував свій 40-річний ювілей. На заході був народний депутат України Іван Балога, т.в.о. голови державної адміністрації Юдіта Петеі, голова районної ради Олег Любімов, заступник Виноградівського міського голови Тетьяна Дрошковці, начальник управління освіти, молоді та спорту державної адміністрації Василь Белень.

Народний депутат України Іван Балога подарував вихованцям дитячого садка ряд цінних подарунків та запевнив присутніх у подальшій підтримці ним освітніх закладів Виноградівщини.

http://goo.gl/c7DwPd
4 24.06.2015 Сайт Виноградівської районної державної адміністрації Робочий візит народного депутата України

стаття про діяльність депутата у окрузі, 

 

схвальне

24 червня Іван Балога спільно із начальником Служби автомобільних доріг у Закарпатській області Михайлом Поповичем здійснив робочий візит у Виноградівський район

Під час візиту Іван Іванович разом із т.в.о. голови районної державної адміністрації Юдітою Петеі, головою районної ради Олегом Любімовим, начальником управління освіти, молоді та спорту Василем Беленем розглянули проблемні питання об'єктів будівництва Виноградівського району. На нараді обговорено проведення ремонту у навчальних закладах району та стан їхньої підготовки до нового навчального року.

http://goo.gl/W2Abvu

Висновок

Діяльність депутата Івана Балоги у червні немає підстав визнати задовільною. Адже за досліджуваний період він здійснив три публічні візити в округ, де спілкувався з представниками місцевої влади та жителями Берегова та Виноградова. Однак, окрім обговорення кількох проблем в окрузі, депутат жодним чином не звітував про свою пророблену роботу. Всі візити депутата супроводжувались лише участю в них ключових представників влади районів, що входять до складу округу. Натомість бракує зустрічей і обговорень проблем з місцевими жителями.

Медійне висвітлення діяльності депутата в окрузі не є надто активним, обмежуючись інформацією про відвідини депутатом конкретних заходів в районах округу. Всі матеріали мають позитивний іміджевий зміст і не містять аналітичної чи описової інформації про результати роботи депутата у парламенті.

Продуктивність роботи приймальні депутата викликає занепокоєння, адже відсутня об’єктивна інформація скільки виборців звернулось до неї, з якими питаннями, які були вжиті заходи внаслідок звернень, скільки запитів було подано і яка на них реакція. Очевидною є відсутність розуміння серед помічників депутата та працівників приймальні елементарної інформації про діяльність депутата. Також не налагоджений внутрішній обмін цією інформацією, через що у помічників відсутні зведені дані та комплексна інформація про перебування депутата в окрузі та результати його діяльності.