Новини

Партія Регіонів пропонує приймати рішення простою більшістю присутніх депутатів

Партія Регіонів пропонує приймати рішення простою більшістю присутніх депутатів

Олександр Єфремов пропонує, щоб рішення у Верховній Раді ухвалювалися більшістю від присутніх у залі депутатів. Про це на брифінгу 22 лютого заявив голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

«Кожне рішення має ухвалюватися не менш, ніж 150-ма депутатами, щоб у залі не голосували 40 депутатів». За словами лідера фракції Партії регіонів, подібною нормою користуються більшість країн з розвинутою демократією: «Ми розуміємо, що для запровадження подібної норми, нам потрібно внести відповідні зміни до Конституції України».

Також Єфремов наголосив, що в парламенті вже зареєстровані зміни до регламенту, завдяки яким за невиконання основних завдань депутатів та за блокування трибуни передбачатимуться санкції, в тому числі позбавлення мандату за подібні речі.

2

Віталій Кличко щодо цієї пропозиції висловився так: «Нам потрібний час щоб оцінити можливість такої зміни». В свою чергу Арсеній Яценюк назвав цю ініціативу Партії регіонів не конституційною: «Будь-який закон, який вони внесуть по змінах процедури голосування, буде неконституційним, тому що у Конституції зазначено, що рішення приймається більшістю від конституційного складу – тобто 226. І змінити 226 на будь-яку іншу цифру можна тільки змінами до Конституції».