Звіт щодо активності народного депутата України Романюка Віктора Миколайовича у виборчому окрузі № 94 за період з 1 по 30 червня 2015 року

Звіт щодо активності народного депутата України Романюка Віктора Миколайовича у виборчому окрузі № 94 за період з 1 по 30 червня 2015 року

Особиста активність народного депутата України у виборчому окрузі

Народний депутат Віктор Романюк проводив особисті прийоми у місті Васильків 17 червня та 25 червня 2015 року та у місті Обухів 25 червня 2015 року. Графік особистого прийому у громадських приймальнях збігається із днями, визначеними ВРУ для роботи з виборцями.

За звітний період закінчилася серія тренінгів із «Соціального підприємництва», яка була організована депутатом, та було визначено переможців, які отримають кошти на стартапи, матимуть бухгалтерський та юридичний супровід протягом року та поїдуть за досвідом до Італії.

Таблиця 1: Особиста активність народного депутата України Віктора Миколайовича Романюка у виборчому окрузі № 94 у період з 1 по 30 червня 2015 р.

Дата Місце Назва Аудиторія Короткий зміст Джерело даних
1. 17 липня 2015 року м. Васильків Прийом громадян Громадяни Провів прийом громадян помічник
2. 25 червня 2015 року м. Васильків Особистий прийом громадян Громадяни Провів особистий прийом громадян Помічник
3. 25 червня 2015 року м. Обухів Особистий прийом громадян Громадяни Провів особистий прийом громадян помічник

Аналіз роботи приймальні депутата на окрузі

За звітний період до громадської приймальні у місті Васильків звернулися 15 осіб, на звернення осіб були написані відповідні депутатські запити. Найчастіше громадяни звертаються за матеріальною допомогою, зокрема військовослужбовцям, що знаходяться у зоні проведення антитерористичної операції та їх сім’ям; грошима на лікування та консультацією про земельні питання. В червні позитивно вирішилося питання з онкохворою жінкою, що звернулася до Віктора Романюка, завдяки зверненню до Департаменту здоров’я Київської обласної державної адміністрації вдалося відправити громадянку на безкоштовний курс хіміотерапії. Загалом, за такою процедурою вже допомогли близько 40 громадянам. Також, на колективне звернення щодо незаконного будівництва у дворах багатоповерхівок були направленні комплексні звернення в Департамент архітектурної інспекції Київської області. Зрештою, питання щодо двох будинків були розглянуті в суді, після чого на вул. Грушевського, 10 власник незаконної забудови за рішенням суду зніс конструкцію.

Ініціативи депутата, спрямовані на вирішення проблем виборчого округу

За звітний період Віктор Романюк подав 9 поправок до законопроектів «Про внесення змін до розділу ХХ Перехідних положень Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування операцій із ввезення на митну територію України та постачання на митній території України деревообробного обладнання для відродження промислового виробництва» та «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розбудови інституційної спроможності Національного банку України», які розглядалися у другому читанні – 8 поправок були прийняті. Віктор Романюк, як і обіцяв у передвиборчій програмі, на законодавчому рівні вимагав максимального спрощення системи оподаткування.

Звітування депутата, інформування виборців про діяльність

 Народний депутат Віктор Романюк прозвітувався за свою роботу у випуску № 2 інформаційного бюлетеня ГО «Відсіч».

Активність депутата у мережі Інтернет

Віктор Романюк за місяць зробив 26 постів та 5 репостів на своїй сторінці у Фейсбук. Писав Віктор Романюк про поїздку в АТО та Придністров’я, відвідини та політичний устрій  Італії, історію та аналіз прийняття Конституції, пожежу на БРСМ у місті Васильків, зустрічі з громадськими організаціями та ініціативами.

Висвітлення місцевими ЗМІ роботи депутата

Загалом, місцеві ЗМІ неактивно описують діяльність народного депутата. Більше публікують інформацію про роботу міського голови міста Васильків Сергія Сабова та голови Київської ОДА Володимира Шандри. Інформацію про їх діяльність переважно розміщують у соціальних мережах та на місцевих форумах, що мають досить активне життя.

Таблиця 2:  Висвітлення місцевими ЗМІ роботинародного депутата України Романюка Віктора Миколайовича у місцевих ЗМІ виборчого округу № 94 у період з 1 по 30 червня  2015 р.

Дата Назва ЗМІ Назва статті Вид матеріалу Тип повідомлення Короткий зміст Гіперпосилання
1. 4 червня 2015 року Сайт міста Українка «Ограбление… по-козински?» Стаття про діяльність у окрузі критичне Про те, що Романюк був запрошений на сесію міської ради, але не з’явився http://goo.gl/wnFO04
2. 19 червня 2015 року Правда ТУТ у Білій церкві активісти громадської організації ОПОРА налагоджували роботу депутатів-мажоритарників Стаття про діяльність у окрузі Нейтральне Романюк розповідає про діяльність на окрузі та методи роботи. http://goo.gl/eCDoXB

Висновок

За звітний період Віктор Романюк провів три прийоми громадян у виборчому окрузі та закінчив серію тренінгів з соціального підприємництва. Депутат розглянув звернення громадян та вирішив ряд проблем округу, надав матеріальну допомогу. В червні народний обранець активно вів свої сторінки у соціальних мережах та прозвітувався у інформаційному бюлетені ГО «Відсіч».