Політична мапа  одномандатного виборчого округу № 222 (м. Київ)

Політична мапа одномандатного виборчого округу № 222 (м. Київ)

Опис одномандатного виборчого округу

Адміністративно-територіальні одиниці округу

Згідно з сайтом Центральної виборчої комісії 222 одномандатний виборчий округ займає територію Солом’янського району міста Києва. Кількість виборців складає 171 718 осіб,  загальна кількість мешканців в Солом’янському районі є 360,5 тисяч осіб. 222 ОВО складається з 86 виборчих дільниць, серед них 2 – малих, 5 – середніх, 79 – великих.

Соціально-економічна структура округу

В районі діє 161 промислове підприємство, за 2014 рік промисловим комплексом району реалізовано  продукції на суму 8083,4 млн грн, що становить 9,2 % до загального обсягу міста Київ.

Серед найбільших підприємств варто виділити: ПАТ «Дослідно-експериментальний завод № 20 цивільної авіації» – виробництво станцій катодного захисту, рухомих підіймальних установок та ремонт авіаційної та радіоелектронної апаратури; Державне підприємство завод № 410 ЦА – ремонт літаків АН-24, 26, 30, 32, 72, 74 та авіаційних двигунів Д-36; ДП Виробниче об’єднання «Київприлад» – виготовлення продукції для космічної галузі, приладів з контрольно-вимірювальними можливостями, релейно-захисної автоматики для енергосистем; ВАТ «Меридіан» ім. С.П. Корольова – виробництво радіовимірювальної апаратури, лічильників обліку електроенергії, радіоприймачів, радіоточок, котлів електродних; ПАТ «Київський ремонтно-механічний завод» – виробництво машин та устаткування для добувної промисловості й будівництва; ПАТ «Компанія Росток» – виготовлення складної електротехнічної продукції, командо-контролерів, приладів обліку електроенергії; ДП «Конструкторське бюро «Артилерійське озброєння» – виробництво зброї та боєприпасів; ТОВ «Жако» – виробництво шоколаду та цукрових кондитерських виробів. Середній рівень зарплати в місті складає 5 929 грн, офіційно зареєстроване безробіття складає 18 тис. осіб.

Серед проблем округу є загальні для міста Київ: проблеми з відведенням земельних ділянок під будівництво, стан доріг та транспортних вузлів, якість комунального обслуговування, питання незаконно встановлених торгових точок.

Суспільно-політична ситуація в окрузі

За результатами позачергових виборів до Київської міської ради 25 травня 2014 року найбільшу підтримку киян має політична партія «УДАР»,  вони отримали 65,8 % голосів по Києву, при цьому головою Київської міської ради було обрано лідера партії Віталія Кличка. Керівництво містом Київ регулюється окремим Законом «Про столицю України – місто-герой Київ», відповідно до нього головою виконавчого органу Київської міської ради Київської міської державної адміністрації (КМДА) є голова міської ради. На другому місці зі значним відривом Радикальна Партія Олега Ляшка – 6 %, Всеукраїнське об’єднання «Свобода» та «Об’єднання «Самопоміч» – по 4,3 %. 

За результатами позачергових парламентських виборів 2014 року в 222 окрузі найбільшу підтримку отримав «Блок Петра Порошенка» – 23,07 % (варто зазначити, що БПП та «УДАР» йшли спільним списком по загальнодержавному виборчому округу). Друге місце посіло «Об’єднання «Самопоміч» (22,57 %), третє місце – «Народний Фронт» (17,53 %), подальші місця зайняли ВО «Свобода» (6,83 %), ВО «Батьківщина» (4,80 %) та «Громадянська позиція» (4,58 %).

Серед впливових політиків вихідців з округу варто відзначити Максима Луцького, проректора НАУ, народного депутата України V та VI скликань, Голову Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти. З 2008 року Луцький – проректор з міжнародних зв'язків в Національному авіаційному університеті, пізніше – перший проректор НАУ. Максим Луцький є засновником «Соціальної ініціативи Максима Луцького», в рамках програми здійснюється: адресна благодійна допомога соціально-незахищеним і малозабезпеченим верствам населення, організація та проведення акцій для молоді. Активний діяч Партії регіонів, співзасновник «Молодих регіонів», у 2012 році кандидат до Верховної Ради по 222 ВО, посів третє місце з результатом у 20,94 % (21 027 голосів), після виборів очолив Солом’янську РДА, 24 лютого під тиском активістів Майдану написав заяву на звільнення. Зараз продовжує працювати в Національному авіаційному університеті. Стельмашов Артем Кирилович, викладач кафедри журналістики Інституту міжнародних відносин Національного авіаційного університету. На позачергових парламентських виборах 2014 року балотувався від Політичної партії «Воля», посів 2-ге місце з результатом у 11,06 % (9 271 голос).

Медійна ситуація у виборчому окрузі

217 округ є компактним міським округом, тому майже всі ЗМІ, які тут розповсюджуються є або всеукраїнськими або місцевими. В районі діє газета «Солом’янка», а серед місцевих газет варто відзначити: «Деловая столица», «Киевские ведомости», «Дзеркало тижня», «Столичные новости», проте більшість мешканців більше читають всеукраїнські ЗМІ.

Дані про народного депутата України

Політична історія народного депутата України

Андрієвський Дмитро Йосипович, народився 6 січня 1967 року у с. Ольга, Приморський край, Росія, в сім'ї військового. У 1992 році закінчив факультет гірничої електромеханіки та автоматики КПІ, у 2005 році – Національну академію державного управління при Президентові України за фахом «управління містом». Кандидат наук з державного управління з 2011 року. З 2002 по 2006 роки – депутат Київради IV скликання від 81 виборчого округу (Солом'янський район Києва), член фракції «Наша Україна», член постійної комісії Київради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку. Під час президентської виборчої компанії 2004 року – довірена особа кандидата на посаду Президента України Віктора Ющенка по територіальному округу № 222 (Солом'янський район Києва). У 2006 році обраний депутатом Київради V скликання, член фракції «Блок «Наша Україна» у Київській міській раді, член постійної Комісії Київради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку. У п'ятому скликанні очолював фракцію «Наша Україна», керівник виконавчого комітету Київської міської організації політичної партії «Народний Союз «Наша Україна». З травня 2008 року – депутат Київради VI скликання, член депутатської фракції «Блок Віталія Кличка», з вересня 2010 року – позафракційний. У 2012 році був кандидатом від Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» по 222 ВО, переміг з результатом у 33,87 % (34 006 голосів). Найближчий конкурент Рена Назарова (політична партія «УДАР») отримала 25,88 % (25 980 голосів). На позачергових виборах до Ради у 2014 році балотувався від «Блоку Петра Порошенка», вдруге отримав перемогу з результатом 57,29 % (48 011 голосів). Найближчий конкурент Артем Стельмашов, який отримав 11,06 % (9 271 голосів).

Бізнес-інтереси народного депутата України

Прізвище депутата Андрієвського пов’язують з промислово-інвестиційною групою «Інтеко», основними напрямками якої є будівництво, ремонтні та відновлювальні роботи, виробництво фасадних та покрівельних систем, тощо. Також, з групою «Інтеко» пов’язані такі підприємства як ТОВ «Інтеко констракшн», ТОВ «Інтеко інжиніринг», ТОВ «Маркинг сервіс», ТОВ «Інтеко конкріт» та ТОВ «Центр комунікаційного менеджменту «КОНТЕМПО».

Особливості професійної («неполітичної») кар’єри народного депутата України

З 2001 по 2004 роки займав посаду віце-президента, а з 2004 по 2007 роки – Президента ТОВ Концерн «Київпідземшляхбуд». З 2008 року обраний на посаду Голови ради директорів ТОВ «Інтеко-Холдінг».           

Особливості взаємодії народного депутата України із місцевою елітою

Під час парламентських виборів 2012 року у Дмитра Андрієвського був серйозний політичний конфлікт з кандидатом Максимом Луцьким.

Медіавпливи народного депутата України

Депутат Андрієвський не має впливу на регіональні чи всеукраїнські ЗМІ.

Попередній зріз активності народного депутата України

Створення та функціонування постійно діючої громадської приймальні народного депутата України у виборчому окрузі 

У депутата Андрієвського діє приймальня за адресою: м. Київ, вул. Металістів, 9, тел. (044) 383-03-41. Також, у депутата існує персональний сайт: andrievsky.kiev.ua, на якому подається інформація щодо депутатської роботи, звітність по роботі в Раді, інтерв’ю депутата та його присутність на телеканалах, висвітлюється інформація щодо його поточної роботи на окрузі (зустрічі, наради, звітування перед громадою) і анонси найближчих подій.

Особиста активність народного депутата України у виборчому окрузі 

Депутат активно працює на виборчому окрузі: проводить особистий прийом виборців, відвідує навчальні заклади (школи, дитячі садки), зустрічається з учасниками та ветеранами  АТО, проводить відкриті зустрічі з громадами де розповідає про свою депутатську роботу та плани на майбутню діяльність.

Подання депутатом законодавчих ініціатив та запитів, пов’язаних із місцевими проблемами та інтересами

Дмитро Андрієвський – Перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства, представник фракції «Блок Петра Порошенка». Депутатом було подано один депутатський запит до Кабінету Міністрів – щодо збереження Державного підприємства «Завод 410 Цивільної авіації» та 13 законопроектів – щодо внесення змін до чинного законодавства – Цивільного, Бюджетного та Податкових кодексів. Депутат Андрієвський має високу відвідуваність Верховної Ради – 94 % та відмінну Комітету з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства – 100 %.        

Звітування депутата за результатами 100  днів діяльності

Депутат Андрієвський на своїх зустрічах з виборцями та через сайт звітує про свою депутатську роботу, однак окремо за 100 днів звіт не представлений.

Присутність народного депутата України у ЗМІ     

Дмитро Андрієвський не часто з’являється у ЗМІ, на персональному сайті подають інформацію та записи всіх його ефірів та інтерв’ю. 

ТАБЛИЦІ-ДОДАТКИ ДО ПОЛІТИЧНИХ МАП ОКРУГІВ
м. КИЇВ

Таблиця 1: Партійність керівників місцевих органів влади

АТО (область, місто, район) Голова Держадміністрації (обласної,  районної, міської) Голова Ради (обласної, районної, міської, селищної) Примітки
ПІП голови Партійність голови ПІП голови Партійність голови
Місто Київ Кличко Віталій Володимирович «УДАР» (Український Демократичний Альянс за Реформи) Кличко Віталій Володимирович «УДАР» (Український Демократичний Альянс за Реформи) Місто Київ керується окремим Законом України          «Про столицю України - місто-герой Київ» - http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/401-14

Таблиця 2:  Партійний та фракційний склад місцевої ради м. Київ

Назва ради (обласна, міська, районна) Назва фракції/групи Чисельність фракції/групи    Примітки
1 Київська міська рада Депутатська фракція «Всеукраїнське об’єднання «Свобода» 6 http://kmr.gov.ua/faction.asp
Депутатська фракція «Об’єднання «Самопоміч» 5
Депутатська фракція «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» 2
Депутатська фракція «Громадянська позиція» 3
Депутатська фракція «Демократична партія України» 2
Депутатська фракція «Єдність» 2
Депутатська фракція «Демократичний Альянс» 2
Депутатська фракція «Політична Партія «НОВЕ ЖИТТЯ» 1
Депутатська фракція «УДАР-Солідарність» 78
  Позафракційні 12

Таблиця 3: Особиста активність народного депутата України Андрієвського Дмитра Йосиповича у виборчому окрузі № 222 (Шевченківський район м. Київ)

Дата Місце Назва Аудиторія Короткий зміст
1 07.05.2015 Територіальний центр соціального обслуговування населення Солом’янського району Зустріч з ветеранами 2-ї Світової, Афганістану та АТО 300 чоловік

Зустріч присвячена Дню перемоги та Дню пам'яті полеглим воїнам. Ветерани отримали благодійну допомогу від депутата Андрієвського та депутатів Київради.

(http://www.andrievsky.kiev.ua/news/dmitro-andr-vskii-razom-z-deputatami-ki-vradi-priv-tali-veteran-v-veliko-v-tchizniano-v-ini-veteran-v-afgan-stanu-ta-uchasnik-v-ato-z-dnem-peremogi )

2 06.05.2015 Особисті квартири ветеранів 2-ї Світової війни Особисте привітання ветеранів війни Близько 20 осіб Особиста зустріч з ветеранами та членами їх родин (http://www.andrievsky.kiev.ua/news/dmitro-andr-vskii-priv-tav-veteran-v-solom-iantc-v-z-70-ti-r-chchiam-peremogi )
3 20.04.2015 – 30.04.2015 Приймальня депутата Особистий прийом депутата Близько 200 чоловік Особистий прийом депутатом громадян та роздача їм разової грошової допомоги
4 17.04.2015 Територія округу Перевірка ремонтних робіт по округу (дитячий садочок, багатоповерхові будинки, дороги) Близько 50 чоловік

Депутат проінспектував роботи з реконструкції дитячого садка № 255 на вул. Білецького, впорядкування скверу на вул М. Донця, 1; виконання ремонтних робіт у житлових будинках, на вул. Шепелєва, 14 та бульварі І. Лепсе, 21, та вже відремонтовані за адресами на проспекті Відрадному, 8 та Відрадному, 12 та перевірив хід ремонтних робіт по вул. Новопольовій

(http://www.andrievsky.kiev.ua/news/dmitro-andr-vskii-razom-z-golovoiu-solom-iansko-rda-maksimom-shkuro-pro-nspektuvali-kh-d-bud-velnikh-rob-t-v-raion )

5 09.04.2015 Приймальня депутата Особистий прийом депутата Близько 10 чоловік Особистий прийом депутатом громадян та роздача частині з громадян разової допомоги
6 07.04.2015 Парки «Орлятко» та «Відрадний» Весняна толока Близько 200 чоловік Прибирання території, висадження кущів та дерев. (http://www.andrievsky.kiev.ua/news/komanda-dmitra-andr-vskogo-provela-vesnianu-toloku-v-solom-ianskomu-raion-stolitc )
7 27.03.2015 Дитячий садочок № 762 «Либідь» Зустріч з викладацьким та батьківським комітетом закладу Близько 50 чоловік Було придбано та передано дитячі шафи, стінки, лави для роздягальні, письмовий стіл, дитячий диван та крісла, та проведено зустріч з трудовим та батьківським колективами закладу (http://www.andrievsky.kiev.ua/news/dmitro-andr-vskii-ta-ruslan-kis-l-peredali-mebl-dnz-762-lib-d )
8 24.03.2015 Школа-дитячий садок «Сяйво» Зустріч з викладачами та батьками Близько 50 чоловік Представники закладу передали депутату зібрані на шкільному благодійному ярмарку кошти та дитячі малюнки  для бійців АТО. (http://www.andrievsky.kiev.ua/news/shkola-ditiachii-sadochok-siaivo-peredali-dmitru-andr-vskomu-dopomogu-dlia-b-itc-v-ato )
9 05.03.2015 Центр дитячої та юнацької творчості Солом'янського району Урочисті заходи до 8-го березня Близько 300 чоловік Урочистий концерт з роздачею подарунків (http://www.andrievsky.kiev.ua/news/dmitro-andr-vskii-priv-tav-zh-nok-z-sviatom-vesni )
10 26.02.2015 ЗОШ 229 та дитячий садок «Сяйво» Зустріч з трудовим колективом та батьками Близько 70 чоловік Зустрічі з трудовим колективом та батьками учнів (http://www.andrievsky.kiev.ua/news/dmitro-andr-vskii-zustr-vsia-z-vikladachami-ta-batk-vskim-kolektivom-szosh-229-m-ki-va )
11 21.02.2015 Аеропорт «Жуляни» Зустріч з пораненим бійцем 95 Бригади, що проходив лікування за кордоном Близько 20 чоловік Депутат зустрічав важкопораненого бійця 4-ї роти 95 Бригади ВДВ Юрія Весельського (http://www.andrievsky.kiev.ua/news/dmitro-andr-vskii-zustr-chav-u-zhulianakh-b-itcia-95-brigadi-iur-ia-veselskogo-iakii-povernuvsia-p-slia-reab-l-tatc-z-tal )
12 23.02.2015 Приймальня депутата Особистий прийом депутата До 100 чоловік Зустріч відбувалася з мешканцями вулиць Шепелева, Білецького, Донця, Героїв Севастополя, Василенка, Волинської, бульвару Лепсе, проспекту Відрадний та Чоколівського бульвару. Під час зустрічей проводилася роздача грошової допомоги (http://www.andrievsky.kiev.ua/news/dmitro-andr-vskii-prov-v-chergovii-deputatskii-priiom-ta-nadav-mater-alnu-dopomogu )
13 20.02.2015 Спеціалізована школа «Надія» та Територіальний центр соціального обслуговування населення Солом’янського району Зустріч з трудовими колективами та дітьми з особливими потребами До 100 чоловік

Зустріч приурочена до свята Масляної, під час заходів відбувалася роздача подарунків

(http://www.andrievsky.kiev.ua/news/d-ti-z-soblivimi-potrebami-povinn-v-dchuvati-nashu-turbotu-dmitro-andr-vskii )

14 19.02.2015 НТУУ «КПІ» Зустріч зі студентами щодо вручення найкращим з них стипендій від Фонду депутата До 100 чоловік

Зустріч зі студентами КПІ які в майбутньому будуть отримувати додаткову стипендію (1000 грн) до академічної.

(http://www.andrievsky.kiev.ua/news/krashch-studenti-ntuu-kp-prodovzhuiut-otrimuvati-personalnu-stipend-iu-dmitra-andr-vskogo )

15 09.02.2015 Приймальня депутата Особистий прийом депутата До 100 чоловік Зустріч з мешканцями округу, на якій 57 чоловік отримали фінансову допомогу від депутата (http://www.andrievsky.kiev.ua/news/57-meshkantc-v-solom-ianskogo-raionu-otrimali-mater-alnu-dopomogu-u-gromadsk-i-priimaln-dmitra-andr-vskogo )
16 29.01.2015 Приймальня депутата Особистий прийом депутата До 50 осіб Зустріч з мешканцями вулиць Танкістів, Лебедєва Кумача, Виборзької, Донецької, Ушинського, Василенка, проспекту Відрадного, 30 чоловік отримали грошову допомогу (http://www.andrievsky.kiev.ua/news/dmitro-andr-vskii-prov-v-osobistii-priiom-gromadian )
17 23.01.2015 Приймальня депутата Особистий прийом депутата До 50 осіб Зустріч з мешканцями району та учасниками АТО з роздачею фінансової допомоги (http://www.andrievsky.kiev.ua/news/b-itc-ato-otrimali-mater-alnu-dopomogu-v-d-dmitra-andr-vskogo )
18 19.01.2015 Приймальня депутата Особистий прийом депутата До 70 осіб Зустріч з мешканцями вулиць Героїв Севастополя, Антонова, Ніжинської, Чумака, Василенка, бульв. І. Лепсе та мікрорайону  Жуляни, 59осіб отримали разову фінансову допомогу. (http://www.andrievsky.kiev.ua/news/shche-59-meshkantc-v-solom-ianskogo-raionu-otrimali-mater-alnu-dopomogu-v-gromadsk-i-priimaln-dmitra-andr-vskogo )
19 12.01.2015 Приймальня депутата Особистий прийом депутата До 40 осіб Зустріч з мешканцями округу та роздача 28 особамгрошової допомоги (http://www.andrievsky.kiev.ua/news/novosti/page-51 )
20 11.01.2015 Театр ім. І. Франка Дитяча вистава «Бременські музиканти» До 2000 осіб Команда депутата організувала виставу для дітей Солом'янського району в театрі ім. Франка, захід відвідали 1600 дітей. (http://www.andrievsky.kiev.ua/news/dmitro-andr-vskii-podaruvav-d-tiam-solom-ianskogo-raionu-vistavu-bremensk-muzikanti )
21 17.12.2014 Парки «Відрадний», «Орлятко», ім. Островського» Святкові «ялинки» з нагоди Дня Святого Миколая До 3000 осіб Команда депутата спільно з місцевою владою організували урочисті заходи з роздачею подарунків для дітей (до 2000 дітей отримали подарунки) (http://www.andrievsky.kiev.ua/news/z-dnem-sviatogo-mikolaia )

Підготовлено в рамках Програми USAID “РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво”, що виконується Фондом Східна Європа.