Активність народного депутата України Олексія Порошенка у виборчому окрузі № 12 у травні 2015 року

Активність народного депутата України Олексія Порошенка у виборчому окрузі № 12 у травні 2015 року

Особиста активність народного депутата України у виборчому окрузі

У рамках особистого прийому громадян народний депутат України від 12-го виборчого округу Олексій Порошенко (Блок Петра Порошенка «Солідарність») зустрівся із вдовами загиблих бійців АТО. Також, у ході прийому громадян Олексій Порошенко провів зустріч із представниками подільського територіального об’єднання підприємців «Разом». За словами помічника народного депутата, у період з 25 по 29 травня Олексій Порошенко не проводив особистого прийому громадян у приймальні. Як повідомив помічник Олексія Порошенка, з 27 по 29 травня народний депутат О. Порошенко перебував у відпустці без збереження заробітної плати.

За повідомленням прес-служби БПП, Олексій Порошенко увійшов до наглядової ради проекту «Європейський розвиток Донецького національного університету», який підтримано Міжнародним фондом «Відродження». І 26 травня взяв участь у презентації проекту «Європейський розвиток Донецького національного університету», що відбулася в Українському антикризовому медіа-центрі. Хоча у місцевих ЗМІ було анонсовано, що Олексій Порошенко візьме участь у святкуванні 50-річчя Донецького університету у Вінниці, проте нардепа на святкуванні не було. 

8 травня у Вінниці відбувся футбольний турнір «Кубок Єдності». Захід відбувся за підтримки Вінницької обласної державної адміністрації, Комітету з фізичної культури та спорту Вінницької міської ради, СК «Нокаут» та народного депутата України Олексія Порошенка. 

Аналіз роботи приймальні депутата у виборчому окрузі

У народного депутата України Олексія Порошенка у виборчому окрузі № 12 (частина міста Вінниця) працює одна приймальня. Приймальня знаходиться у центрі міста за адресою вул. Гагаріна, 4. Приміщення технічно обладнане та зручне для роботи помічників народного депутата.

На момент візиту громадського консультанта ОПОРИ (18 травня 2015 року) у приміщенні знаходилося двоє помічників. За словами одного з помічників, приймальня працює щоденно з 9 до 18 години, прийомний день у п’ятницю. Під час прийому громадян розділяють на дві групи: ті, у кого питання юридичного характеру та ті, у кого питання стосовно матеріальної допомоги, земельні питання, фінансові та інші. Юридичними питаннями займається помічник нардепа Віталій Мазай, іншими – Ольга Молодзієвська.

Приймальня працює з листопада 2014 року. За словами помічника, щодня приходить 2-3 людини. У прийомний день (п’ятницю) буває 18-20 осіб. Звертаються насамперед за матеріальною допомогою, також з юридичних та земельних питань. Депутат буває в окрузі 2-3 рази на місяць. За період депутатства Олексій Порошенко не подав жодного депутатського запиту.

Ініціативи депутата, спрямовані на вирішення проблем виборчого округу

Народний депутат Олексій Порошенко за період моніторингу подав один депутатський запит до Міністерства фінансів України (адресований Наталії Яресько) щодо коштів на ремонт доріг, залучених під державні гарантії Державним агентством автомобільних доріг.

З часу набуття депутатських повноважень Олексій Порошенко подав 7 законодавчих ініціатив, які стосуються оборони, індивідуального захисту, підтримки громад і очищення влади та загалом відповідають передвиборчій програмі. Одна з ініціатив стосувалася внесення змін до Податкового кодексу України щодо звільнення від оподаткування продукції оборонного призначення, дві – внесення змін до Митного кодексу України щодо спеціальних засобів індивідуального захисту. Також одна з його ініціатив стосувалася звільнення від сплати митних платежів транспортних засобів, які надійшли у якості гуманітарної допомоги для забезпечення соціально-економічних потреб територіальних громад в Україні; інша – внесення змін до Закону України «Про вищу освіту» щодо недопущення до зайняття посад виконуючого обов'язки та обрання на посади керівників вищих навчальних закладів окремих категорій осіб.

За період моніторингу (1–27 травня) Олексієм Порошенком подано 1 спільну з іншими нардепами законодавчу ініціативу про внесення змін до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» (щодо забезпечення права на пільговий проїзд найменш захищеним верствам населення).

Звітування депутата, інформування виборців про діяльність

Інформування виборців про діяльність народного депутата Олексія Порошенка відбувається через місцеві ЗМІ (ВінницяОК, ПресПоінт, радіо «Місто над Бугом»). Також, про діяльність народного депутата Олексія Порошенка інформує сайт Вінницької територіальної організації БПП «Солідарність». Окремого публічного звіту про результати своєї роботи за попередній період депутатом представлено не було.

Активність депутата у мережі Інтернет

Народний депутат Олексій Порошенко не має власної Інтернет-сторінки і у соціальних мережах (Facebook, Twitter, Вконтакте) депутат теж не є активним. Порошенко має сторінку у Facebook, але не звітує щодо діяльності та не комунікує з дописувачами. Інформація на сторінці рідко оновлюється: на момент написання звіту на сторінці Олексія Порошенка останній пост за 28 березня. Про діяльність народного депутата Олексія Порошенка інформує сайт Вінницької територіальної організації БПП «Солідарність».

Висвітлення місцевими ЗМІ роботи депутата

Парламентська діяльність та робота в окрузі народного депутата Олексія Порошенка широко висвітлюється у місцевій пресі. Інформування виборців відбувається через основні місцеві ЗМІ (ВінницяОК, ПресПоінт, радіо «Місто над Бугом»). 

Таблиця:  Висвітлення місцевими ЗМІ роботинародного депутата України Порошенка Олексія Петровича у місцевих ЗМІ виборчого округу № 12 у період з 1 по 27 травня 2015 р.

Дата Назва ЗМІ Назва статті Вид матеріалу Тип повідомлення Короткий зміст Гіперпосилання
             
8 травня ВінницяОК

У Вінниці Донецький університет ініціював «Кубок Єдності» з міні-футболу

 

Стаття про діяльність депутата у окрузі Нейтральне Матеріал про футбольну турнір за підтримки Олексія Порошенка http://vinnitsaok.com.ua/2015/05/08/199588
7 травня Сайт радіо «Місто над Бугом»

У Вінниці відбудеться турнір з міні-футболу «Кубок Єдності»

Стаття про діяльність депутата у окрузі Нейтральне Матеріал про футбольну турнір за підтримки Олексія Порошенка http://goo.gl/Otk6yi
9 травня Європейська правда

«Кубок Єдності» поїхав до Львова

Стаття про діяльність депутата у окрузі Нейтральне Матеріал про футбольну турнір за підтримки Олексія Порошенка http://goo.gl/xbjinj
21 травня Власне Інфо

Розбиратися із загарбанням земель у Вороновиці буде Олексій Порошенко

Стаття про земельний конфлікт у смт Вороновиця, Вінницької області, який має вирішувати керівництво області та народний депутат Олексій Порошенко Критичне

У матеріалі йдеться про земельний конфлікт.

Автор матеріалу акцентує на тому, що «розбиратися» має Олексій Порошенко.

http://goo.gl/3vBrj3

Висновок

Народний депутат України від 12-го виборчого округу Олексій Порошенко (Блок Петра Порошенка «Солідарність») відвідує свій округ 1-2 рази на місяць і час від часу бере участь у різноманітних публічних заходах – святкуваннях, спортивних та культурно-освітніх подіях. За інформацією помічників, часто зустрічається із вдовами загиблих бійців АТО. Наприкінці червня Олексій Порошенко перебував у відпустці без збереження заробітної плати, тому не проводив особистого прийому у дні, відведені для цього Верховної Радою. Парламентська активність депутата теж не була надто продуктивною – в травні Олексій Порошенко подав лише 1 депутатський запит та виступив співавтором однієї законодавчої ініціативи. Депутат не активний у соціальних мережах та не практикує регулярних публічних звітів про результати своєї роботи.