Резюме. Київська область. Вересень 2015 року

Резюме. Київська область. Вересень 2015 року

Громадянська мережа ОПОРА продовжує інформувати Вас про результати спостереження за діяльністю депутатів-мажоритарників у своїх округах. Основну увагу спостерігачі ОПОРИ зосереджують на діяльності  депутата на окрузі, роботі з виборцями у приймальнях та результатах вирішення проблем округу. Вашій увазі пропонуємо огляд активності трьох депутатів-мажоритарників Київської області – Олександра Марченка (ОВО № 90), Олександра Онищенка (ОВО № 93) та Віктора Романюка (ОВО № 94).

На 90 ОВО Олександр Марченко у вересні провів особистий прийом у громадській приймальні за новою адресою, де прийняв 27 громадян. Також за звітний період депутат дав прес-конференцію, де здійснив звітування за 9 місяців. Олександр Марченко подав 2 законопроекти про статус коледжів та про попереднє ув'язнення; і 2 запити про онкологічні захворювання та патологоанатомічні бюро. У зв’язку з балотуванням депутата на посаду міського голови міста Біла Церква діяльність стала висвітлюватися більш широко у місцевих ЗМІ.

 На окрузі №93 за досліджуваний період Олександр Онищенко не проводив зустрічі з громадянами, однак приймальні працювали у звичному режимі та реєстрували звернення громадян. У вересні місяці до громадської приймальні надійшло близько 30 звернень від виборців переважно про матеріальну допомогу на різні потреби. Також, Олександр Онищенко подав законопроект пов'язаний з власними бізнес-інтересами щодо рентної плати за користування надрами для видобування нафти та природного газу. Депутат до Дня Знань провів ряд благодійних заходів у школах округу, що відобразили у своїх публікаціях місцеві ЗМІ.

На 94 виборчому окрузі у зв’язку з низькою завантаженість приймальні Віктора Романюка були зачинені. Через це народний депутат, за словами помічника, особисто їздив по округу та приймав звернення громадян. У вересні Віктор Романюк не подав жодного законопроекту, жодного депутатського запиту та не проводив звітування. У соціальних мережах повідомив виборців про свої поїздки до АТО, Придністров'я та Італії, аналіз змін до Конституціїта пожежу у Василькові.

 Читайте звіти з округів: 90, 93, 94.