Аналіз запитів народних депутатів-мажоритарників від Полтавщини за лютий

За період з 01.02.2016 по 29.02.2016 народні депутати-мажоритарники від Полтавщини <Юрій Бублик (позафракційний), Сергій Каплін (фракція  партії "Блок Петра Порошенка"), Костянтин Іщейкін (фракція  партії "Блок Петра Порошенка") та Костянтин Жеваго (позафракційний) подали 15 запитів до різних владних структур. Із них лише один запит Юрія Бублика був розглянутий, решта - на стадії розгляду.

Poltava news 1 03 analiz zapytiv

Народний депутат України Юрій Бублик (ВО 145) подав 6 запитів до різних владних структур. Із них п’ять стосувались Полтавщини.

19.02.2016 народний депутат Юрій Бублик подав запит до комітету Верховної Ради України з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України щодо систематичного порушення Головою Верховної Ради України Гройсманом В. Б. Регламенту Верховної Ради України в частині оголошення результатів голосування у розрізі депутатських фракцій і груп та невжиття відповідних заходів до порушників вимоги персонального голосування. Наразі даний запит перебуває на розгляді Голови зазначеного комітету Павла Пензеника.

Юрій Бублик подав два запити до Кабінету Міністрів України. Перший від 05.02.2016 про незаконне втручання в господарську діяльність державного підприємства «Степне» Полтавської області Товариства з обмеженою відповідальністю «Агрогрупа Деметра» та Національної академії аграрних наук України, вчинення тиску щодо укладення сумнівних угод для заволодіння його земельними площами, що перебувають у державній власності. Другий від 19.02.2016 щодо роздержавлення Державного підприємства «Дослідне господарство «Степне» Полтавської області з метою збереження його цілісного майнового комплексу і земельних площ та попередження наявних намірів окремих комерційних структур заволодіти його майном у власних цілях, наслідком чого стане руйнація цього прибуткового підприємства та безробіття його працівників. Зазначені запити перебувають на розгляді у Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка.

Юрій Бублик подав 3 запити Керівникам міністерств і відомств України. 05.02.2016 народний депутат подав запит міністру внутрішніх справ Арсену Авакову про незаконне втручання в господарську діяльність Державного підприємства «Степне» Полтавської області Товариства з обмеженою відповідальністю «Агрогрупа Деметра» та Національної академії аграрних наук України, вчинення щодо укладення сумнівних угод для заволодіння його земельними площами, що перебувають у державній власності. 19.02 Арсен Аваков надав відповідь народному депутату Юрію Бублику. Другий запит Юрій Бублик подав до міністра аграрної політики та продовольства України Олексія Павленка щодо роздержавлення Державного підприємства «Дослідне господарство «Степне» Полтавської області з метою збереження його цілісного майнового комплексу і земельних площ та попередження наявних намірів окремих комерційних структур заволодіти його майном у власних цілях, наслідком чого стане руйнація цього прибуткового підприємства та безробіття його працівників. Третій запит від 19.02.2016 народний депутат подав до президента Національної академії аграрних наук України Ярослава Гадзало щодо роздержавлення Державного підприємства «Дослідне господарство «Степне» Полтавської області з метою збереження його цілісного майнового комплексу і земельних площ та попередження наявних намірів окремих комерційних структур заволодіти його майном у власних цілях, наслідком чого стане руйнація цього прибуткового підприємства та безробіття його працівників. Ці два запити перебувають на розгляді.

Юрій Бублик за період з 01.02.2016 по 29.02.2016 не подавав запитів Генеральному прокурору України.

Юрій Бублик за період з 01.02.2016 по 29.02.2016 не подавав запитів місцевим органам влади і управління.

Народний депутат України Сергій Каплін (ВО 144) подав 9 запитів до різних владних структур, два з яких були спрямовані на вирішення проблем округу.

05.02.2016 Сергій Каплін подав запит до Кабінету Міністрів України щодо перевірки законності вивільнення працівників територіальних органів Держирибагенства. Наразі запит розглядається Прем'єр-міністром України Арсенієм Яценюком.

Сергій Каплін подав 5 запитів керівникам міністерств і відомств України. 05.02.2016 Сергій Каплін подав запит міністру внутрішніх справ Арсену Авакову щодо розслідування фактів бездіяльності Полтавського міського голови, яка призвела до трагічної загибелі двох людей. 19.02.2016 Сергій Каплін подав запит міністру оборони України Степану Полтораку щодо нагородження державною нагородою учасника бойових дій, інваліда війни 2-ї групи Деніса Соловея. 19.02.2016 Сергій Каплін подав запит голові Державного комітету телебачення і радіомовлення України Олегу Наливайку щодо відновлення національного радіомовлення на території Донецької та Луганської областей. 19.02.2016 нардеп подав запит міністру інформаційної політики України Юрію Стецю щодо відновлення національного радіомовлення на території Донецької та Луганської областей. 19.02.2016 Сергій Каплін подав запит голові Служби безпеки України Василю Грицаку щодо розслідування можливого злочину під час держзакупівлі Міністерством внутрішніх справ України рюкзаків. Усі запити наразі перебувають на розгляді.

Сергій Каплін зробив 3 запити Генеральному прокурору України Віктору Шокіну. 05.02.2016 Сергій Каплін подав запит щодо розслідування фактів бездіяльності Полтавського міського голови, яка призвела до трагічної загибелі двох людей. 19.02.2016 Сергій Каплін подав депутатський запит щодо розслідування можливого злочину під час держзакупівлі Міністерством внутрішніх справ України рюкзаків. 19.02.2016 Сергій Каплін також подав запит щодо розслідування можливого злочину під час держзакупівлі Міністерством внутрішніх справ України рюкзаків Анатолію Матіосу. Всі запити наразі перебувають на розгляді.

Народний депутат не подавав запитів місцевим органам влади і управління.

Запитів від Костянтина Іщейкіна (ВО 148) за зазначений період не надходило.

Запитів від Костянтина Жеваго (ВО 150)  за зазначений період не надходило.

За коментарями звертайтеся:

Дар’я Черкашина, громадський консультант Громадянської мережі ОПОРА у Полтавській області.
тел. +3 8099 674 45 65, email:Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Моніторинг парламенту | Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#рада8; #rada8; #opora; #опора)

Довідково:

У 2016 році по всій Україні – у 24 областях та м. Києві Громадянська мережа ОПОРА реалізує інформаційно-просвітницький та моніторинговий проект, який здійснюється у рамках Програми USAID РАДА: Підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво, що виконується Фондом Східна Європа. Проект спрямований на залучення громадян до парламентського процесу, підвищення їх поінформованості про діяльність Верховної Ради України, парламентських партій на народних депутатів України. Відбір депутатів, щодо діяльності яких здійснюється моніторинг, відбувався за критеріями пропорційного представництва усіх парламентських сил, гендерного представництва, попередніх показників активності у окрузі.