Миколаївщина: Як часто нардепи виступають у парламенті та передають слово іншим депутатам

Не всі народні депутати, обрані до Верховної Ради від Миколаївщини, активно виступали у парламенті з початку каденції. Громадянська мережа ОПОРА дослідила, як часто депутати, обрані до Верховної Ради від Миколаївщини, виступають у парламенті та передають своє право на виступ іншим депутатам.

Згідно з регламентом, народні депутати можуть виступати у парламенті з доповіддю, співдоповіддю, виступом, заключним словом, заявою, резолюцією, поясненням, зауваженням, запитанням, повідомленням та довідкою, пропозицією, поправкою, оголошенням депутатського запиту, реплікою тощо.

Найбільшу кількість виступів за два з половиною роки каденції має народний депутат від «Народного Фронту» Тарас Кремінь - 35. Нардеп фракції «Блок Петра Порошенка» Андрій Вадатурський виступав у парламенті  15 разів. 8 виступів у Раді має депутат від групи «Відродження», на один менше – Борис Козир («БПП»), шість виступів – Олександр Жолобецький. По п’ять разів у парламенті виступали депутати Ігор Бриченко («Народний Фронт»), Вадим Підберезняк («Народний Фронт») та Давид Макар’ян («БПП»).  Аркадій Корнацький («БПП») має три виступи. Найменш красномовним є Олександр Лівік («БПП») – за час каденції він виступав лише один раз.

Регламент Верховної Ради передбачає, що народний депутат, записаний на виступ, у будь-який час може відмовитись від свого права на виступ та передати його іншому народному депутату.

Жодного разу не передавали своє право на виступ Андрій Вадатурський, Борис Козир та Аркадій Корнацький. Один раз передав слово іншому депутату Олександр Лівік. По два рази передавали слово колегам Олександр Жолобецький, Вадим Підберезняк та Давид Макар’ян. Три рази відмовлявся від виступу по суті Артем Ільюк. З п’яти виступів Ігоря Бриченка чотири – передача слова іншому нардепові. Найчастіше передавав слово іншим депутатам Тарас Кремінь – шість разів.

Моніторинг здійснюється ОПОРОЮ в рамках Програми USAID «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво», що виконується Фондом Східна Європа та партнерами.

 

За коментарями звертайтеся:

Дмитро Баштовий, громадський консультант Громадянської мережі ОПОРИ в Миколаївській області

тел.: +380634171339

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Моніторинг парламенту | Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#рада8; #rada8; #opora; #опора)

Довідково: У 2017 році в 13 областях України Громадянська мережа ОПОРА реалізує інформаційно-просвітницький та моніторинговий проект, який здійснюється у рамках Програми USAID «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво», що виконується Фондом Східна Європа та партнерами. Проект спрямований на залучення громадян до парламентського процесу, підвищення їх поінформованості про діяльність Верховної Ради України, парламентських партій та народних депутатів України. Відбір депутатів для моніторингу відбувався за критеріями пропорційного представництва всіх парламентських сил, гендерного аспекту, попередніх показників активності в окрузі.