Резюме. Луганська область. Вересень 2015 року

Резюме. Луганська область. Вересень 2015 року

Громадянська мережа ОПОРА продовжує інформувати Вас про результати спостереження за діяльністю депутатів-мажоритарників у своїх округах. Основну увагу громадські консультанти ОПОРИ зосереджують на діяльності  депутата на окрузі, роботі з виборцями у приймальнях та результатах вирішення проблем округу. Вашій увазі пропонуємо огляд активності трьох депутатів-мажоритарників Луганської області у вересні 2015 р.– Євгена Бакуліна (ОВО № 106), Віталія Курило (ОВО № 113) та Юрія Гарбуза (ОВО № 114).

На 106 ОВО діяльність народного депутата України Євгена Бакуліна була обмежена роботою приймальні в м. Сєверодонецьк, в якій його помічники реєстрували виборців зі зверненнями. Особистого прийому та публічних заходів у вересні народний депутат Євген Бакулін не проводив.  Інформації щодо роботи депутата в окрузі чи його позиції з певних питань в Северодонецьких ЗМІ не було розміщено.   Діяльність  депутата в окрузі у досліджуваний період була недостатньою для побудови ефективного зворотнього зв’язку та діалогу  з громадянами щодо їх проблем в окрузі. До того ж, у звітний період народний депутат Євген  Бакулін вів неактивну парламентську діяльність - не подав жодного законопроекту чи депутатського запиту.

За досліджуваний період народний депутат Віталій Курило (ОВО №113) не відвідував округ, у зв’язку з лікуванням, як повідомив спостерігачам ГМ ОПОРА помічник депутата. Також, у вересні Віталій Курило не подав жодного законопроекту, направленого на вирішення проблем округу. Публікацій в місцевих мас-медіа щодо діяльності народного депутата не було виявлено. У той же час приймальні Віталія Курило працювали достатньо активно, реагуючи на звернення виборців.

На 114 виборчому окрузі народний депутат Юрій Гарбуз у вересні провів одну зустріч з виборцями на території свого округу в м. Мілове Луганської області та прийняв участь у місцевому святкуванні Міжнародного дня людей похилого віку. Також, 26 вересня народний депутат прийняв участь у виїзному засіданні парламентського комітету по боротьбі з корупцією в м. Сєверодонецьк разом з іншими народними депутатами Блоку Петра Порошенко, партії «Самопоміч» та керівником УМВС України в Луганській області Анатолієм Науменко. Депутат відвідав захід не зважаючи на те, що місто Сєверодонецьк не належить до території округу депутата.  Щодо парламентської діяльності, Юрій Гарбуз подав 2 законопроекти: про фармацевтичне самоврядування та  законопроект, щодо захисту прав внутрішньо переміщених осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.