Політична мапа  одномандатного виборчого округу № 31 (Дніпропетровська обл.)

Політична мапа одномандатного виборчого округу № 31 (Дніпропетровська обл.)

Опис одномандатного виборчого округу

Адміністративно-територіальні одиниці округу

31 ОВО включає в себе: Жовтневого район м. Кривий Ріг та частину Тернівського району (виборчі дільниці № 121694–121728, 121730–121733, 121780), селища Гірницьке, Коломійцеве, села Новоіванівка, Тернуватий Кут. Кількість населення станом на 1 березня 2015 року – 189 723. 31 ОВО складається з 97 виборчих дільниць, серед них 10 – малих, 3 – середніх, 84 – великі. Кількість виборців – 172 746.

Соціально-економічна структура округу

На території 31 виборчого округу працює 22 промислових підприємства різних форм власності. Найбільші з них, гірничодобувні: ПАТ «Центральний гірничо-збагачувальний комбінат» (ЦГЗК), керівником якого є Федотов О.Є.; ПАТ «Північний гірничо-збагачувальний комбінат», керівник Тимошенко П.Г.; ПАТ «Криворізький залізорудний комбінат», керівник: Караманець Ф.І.; рудник «Суха Балка», керівником якого є Давидов А.В. Всі перелічені вище керівники на виборах до Верховної Ради були довіреними особами Павлова Костянтина Юрійовича, в результаті чого його кандидатура в народні депутати була підкріплена адмінресурсом двох найбільших гірничих підприємств міста Кривий Ріг.

Середньомісячна заробітна плата у виборчому окрузі – 4196 грн (березень 2015). Рівень безробіття по м. Дніпропетровськ станом на кінець березня 2015 року становив 35,9 тис. осіб.

Основною проблематикою адміністративно-територіального округу є екологічна ситуація, оскільки мешканці районів проживають у безпосередній наближеності до пилоутворюючих поверхонь відвалів та хвостів кар’єрів шахт.

Суспільно-політична ситуація в окрузі

У Дніпропетровській ОДА  Головою є  Резніченко В.М., в Дніпропетровські обласній раді головує Удод Є.Г (Партія регіонів); депутатський корпус в облраді переважно представлений Партією регіонів – 85 мандатів. У м. Кривий Ріг міським Головою є Вілкул Ю.Г. (Партія регіонів); в міськраді переважають представники партії «Опозиційний блок», мають 42 мандати. У Жовтневій районній раді у м. Кривий Ріг Головою є Коритнік В.В. (Партія регіонів); «Опозиційний блок» – у більшості (21мандат); у Тернівській районній раді м. Кривий Ріг головує Терьохін В.П. (Партія регіонів); депутатський корпус у райраді переважно так само представлений партією «Опозиційний блок» – 22 мандати (повний партійний розподіл в облраді, міськраді та райрадах див. табл. 2).

Найбільш відомими активними громадськими організаціями у м. Кривий Ріг та Дніпропетровській області єПридніпровський регіональний фонд підтримки підприємництва, Дніпропетровська обласна громадська організація «Громадська ревізія», Дніпропетровська молодіжна обласна адміністрація,  Громадська організація «Дніпропетровська молодіжна рада», Спілка громадських об'єднань «Координаційно-експертний центр Дніпропетровської області»,  Криворізьке міське об'єднання підприємців і власників «Добра воля», Криворізька агенція регіонального розвитку, Криворізька ліга підприємців бізнесу та права, Об'єднання роботодавців Кривбасу; також представлені такі регіональні осередки як: Дніпропетровська міська організація роботодавців, Дніпропетровська обласна організація Всеукраїнської незалежної профспілки, Дніпропетровська обласна громадська організації «Народний контроль», Дніпропетровське відділення асоціації платників податків в Україні.

Всі керівники найбільших підприємств і організацій округу є представниками Партії регіонів. Найвідомішими представниками округу є Олександр Вілкул (Народний депутат України VIII скликання), Костянтин Павлов (Народний депутат України VIII скликання) та Владислав Штефан (депутат Жовтневої районної у місті Кривий Ріг ради).

Медійна ситуація у виборчому окрузі

В окрузі постійно діють ЗМІ різної форми власності. Найширшу аудиторію мають такі комунальні медіа як телерадіокомпанія «Рудана» та газета «Червоний Гірник», періодичність: 2 рази на тиждень, тираж 18 000, власник: Криворізька міська рада. Також популярною є газета Дніпропетровської області «Вісті Придніпров’я», періодичність: двічі на тиждень, тираж: 70,5+34,8 тис., власник: Дніпропетровська обласна рада; «Сільське Криворіжжя, періодичність: 1 раз на тиждень, тираж: 3 300, власник: Криворізька районна рада. З незалежних ЗМІ в окрузі присутні «Домашняя Газета», газета «Кривой Рог Вечерний». До видань, пов’язаних з політичними силами, можна віднести газету «Пульс»,  раніше носила назву «Пульс Региона» і була партійним виданням Партії регіонів, а зараз офіційно виступає  загально-інформаційним виданням. З переліку Інтернет-медіа найширшу аудиторію має незалежне видання «0564», інформаційні портали: «Кривой Рог LIFE», Krivoy Rog, «Кривой Рог ИНФО», «Кривой Рог.dp.ua». Окремо слід зазначити про сайт krnews.ua, котрий подає якісні матеріали, але особливо прихильно ставиться до місцевої влади та представників «Опозиційного блоку».

 Аналітичною діяльність займаються такі інформаційні агентства як: «Мост-Днепр» та «Придніпров’я». Телебачення представлено такими місцевими каналами: 11 Канал, 23 канал – СТБ Дніпро, державний регіональний телеканал «34 канал», 51 канал, 27 канал, ІРТ, Приват ТВ.

Дані про народного депутата України

Політична історія народного депутата України

Павлов Костянтин Юрійович народився 12 січня 1973 року в Кривому Розі Дніпропетровської області, освіта вища (Міжрегіональна академія управління персоналом, економіка). Згодом К. Павлов отримав ступінь менеджера організацій у Відкритому Міжнародному Університеті Великобританії ЛІНК. З 2002 року працював першим заступником директора і виконавчим директором Криворізького Сурікового заводу, що спеціалізувався на виробництві сухих пігментів і лакофарбової продукції; з 2006 – перший заступник міського голови Кривого Рогу Юрія Любоненка. В 2006 та 2010 був обраний депутатом Дніпропетровської обласної ради, з 2010 року став керівником Криворізької міської організації Партії регіонів. У 2012 році Костянтин Павлов був висунутий від Партії регіонів кандидатом у народні депутати України по 31 ВО; в 2014 році обраний у 31 ВО, шляхом самовисування, увійшов до фракції «Опозиційний блок».

Павлов Костянтин Юрійович переміг у 31 ВО з результатом 28 469 голосів (33,36 %). Основними конкурентами були: Олійник Віталій Миколайович, «Блок Петра Порошенка» – 22 474 голосів (26,33 %); Балабат Любов Миколаївна – 6 711 голосів (7,86 %); Карманіц Костянтин Федорович, самовисування – 9 445 голосів (11,06 %); Габріадзе Мерабі Рубенович, ВО «Батьківщина» – 4 947 (5,79 %).

Бізнес-інтереси народного депутата України

У корупційних скандалах помічений не був, інформації щодо власного бізнесу немає. Костянтин Павлов є наближеною особою Олександра Вілкула та виразником бізнес-інтересів Рината Ахметова.

Особливості взаємодії народного депутата України із місцевою елітою

На виборах до Верховної Ради в 2014 році Костянтин Павлов балотувався в 31 окрузі як самовисуванець, зазначивши в автобіографії, що не належить до жодної з партій, хоча й був керівником Криворізької міської організації Партії регіонів та перебував у фракції Партії регіонів у Верховній Раді. Громадська активістка Валентина Кривда оскаржила в суді факт навмисного приховування Павловим своєї партійності. Суд першої інстанції у справі за позовом Валентини Кривди виправдав К. Павлова, оскільки депутатом було виграно справу за його позовом до Криворізької міської організації Партії регіонів про бездіяльність. Виявилося, що Павлов вже давно подав заяву про вихід з Партії регіонів, але не був виключений. Суд зобов’язав Криворізьку міську організацію Партії регіонів виключити Павлова з її лав.

Медіавпливи народного депутата України

Костянтин Павлов досить часто публікується в Криворізьких комунальних ЗМІ, газеті «Червоний Гірник» та ТРК «Рудана», де описується його активність як народного депутата. Публікації про Павлова в «Червоному Гірнику» зумовлені широким розповсюдженням цієї газети серед працівників Центрального та Північного гірничо-збагачувальних комбінатів,  працівників інших комунальних і державних підприємств та підприємств бюджетної сфери. Відомостей про наявність власних медіаактивів відсутні.

Попередній зріз активності народного депутата України

Створення та функціонування постійно діючої громадської приймальні народного депутата України у виборчому окрузі

У 2013 році в комунальній Криворізькій газеті «Червоний гірник» (№ 22 від 21 березня 2013р.) було надруковано оголошення про роботу громадських приймалень у приміщеннях – виконкому Тернівської районної у місті ради (вул. Короленка, 1а) та виконкому Жовтневої районної у місті ради (вул. Шурупова, 2). До теперішнього часу будь-які відомості щодо діяльності громадської приймальні Костянтина Павлова відсутні.

Особиста активність народного депутата України у виборчому окрузі

За даними відкритих джерел засобів масової інформації, а також Інтернет-видань депутатська активність є незначною, часто у вигляді присутності на урочистих заходах. (детальніше про заходи за участю народного депутата див. табл. 3).

Подання депутатом законодавчих ініціатив та запитів, пов’язаних із місцевими проблемами та інтересами

Костянтин Павлов є Головою підкомітету з питань бюджетної підтримки регіонального розвитку Комітету Верховної Ради України з питань бюджету. Депутат подав 1 депутатській запит до Кабінету Міністрів України, щодо відключення електроенергії на Криворіжжі.

Народний депутат подав 10 законопроектів, майже всі вони стосувалися змін до чинного законодавства (ЗУ «Про Державний бюджет України на 2014, 2015 рік», ЗУ «Про ціни та ціноутворення», ЗУ « Про регулювання містобудівної діяльності»; законопроекти щодо захисту прав громадян в умовах різкого підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги та дотичні). Законопроекти направлені на задоволення загально-соціальних потреб населення, зокрема з питань підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги, надання державної допомоги сім'ям з дітьми, підвищення рівня соціального захисту пенсіонерів та ін.

У своїй передвиборчій програмі Павлов обіцяв сприяти євроінтеграційним процесам та збереженню позаблокового статусу; запровадити комплексну програму з вирішення екологічних проблем Кривбасу; забезпечити доступне медичне обслуговування на Криворіжжі; вирішити питання інфраструктури міста; сприяти створенню нових робочих місць; відновити сквери, парки, зони відпочину. Законопроекти та запити лише частково відповідають передвиборчій програмі.

Звітування депутата за результатами 100  днів діяльності

Звітування народного депутата Костянтина Павлова щодо його роботи за перші 100 днів діяльності відсутнє. 

Присутність народного депутата України у ЗМІ

Діяльність депутата активно висвітлюється газетою «Червоний гірник», до прикладу, повідомлялося про відкриття реконструйованого меморіального знаку у Тернівському районі (пам’яті «Червоногвардійцям»); про участь у затвердженні міського бюджету; покладання квітів біля пам’ятника Т.Г. Шевченка на честь його 201 річниці. К. Павлов також присутній і на екранах загальнонаціональних каналів. Так, у грудні 2014 р. у студії телеканалу «112» Костянтин Павлов прокоментував прийнятий Верховною Радою Закон України «Про державний бюджет на 2015 рік» та відзначив своє невдоволення щодо внесення змін до деяких законів України, які вплинуть на розмір та виплату пенсій, виплату фінансової допомоги матерям з дітьми та інших пільгових категорій населення.

ТАБЛИЦІ-ДОДАТКИ ДО ПОЛІТИЧНОЇ МАПИ ОКРУГУ

Таблиця 1: Партійність керівників місцевих органів влади ТВО № 31

АТО (область, місто, район)

Голова держадміністрації (обласної, районної, міської)

Голова ради (обласної, районної, міської, селищної)

Примітки

 

ПІП голови

Партійність голови

ПІП голови

Партійність голови

Дніпропетровська

область

Резніченко Валентин Михайлович

 

Удод Євген Григорович

Партія регіонів

 

Тернівський район міста Кривого Рогу

 

 

Терьохін Володимир Петрович

Партія регіонів

 

Жовтневий район міста Кривого Рогу

 

 

Коритнік Володимир Васильович

Партія регіонів

 

АТО (місто обласного підпорядкування)

Міський голова

Секретар ради

Примітки

ПІП голови

Партійність голови

ПІП секретаря

Партійність секретаря

 

Криворізька міська рада

Вілкул Юрій Григорович

Партія Регіонів

Маляренко Сергій Васильович

Партія регіонів

 

 Таблиця 2: Партійний та фракційний склад місцевих рад округу № 31

Назва ради (обласна, міська, районна, селищна) Назва фракції/групи Чисельність фракції/групи Примітки
1.

Криворізька міська рада

Склад ради – 89 депутатів

Депутатські групи – 3

Депутатські фракції – 1

Позафракційні – 26 депутатів

Фракція Комуністичної партії України

 

 

 

 

 

Депутатська група «Майдан»

Депутатська група «Опозиційний блок»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Депутатська група

«Металург»

9 депутатів:

Болтенко Ю.І., Іноземцев В.І., Коваль М.В., Кривенко І.В., Литвиненко П.Л., Пустовой-това О.М., Святодух Д.Ю., Тенетко Г.М., Тімофєєв В.В.

10 депутатів:

Семеренко В.М., Скрипчук С.А., Олійник В.М., Столітній С.В., Вернигор В.П., Шевчик О.О., Караманіц К.Ф., Дробін А.Г., Заболотній С.О.Габріадзе М.Р.

 

42 депутати:

Абрамова В.В., Баландін В.В., Бєліков А.А., Бобченко Ю.В., Васильченко Д.С., Гайдаш О.М., Гончаренко А.І., Дабіжа М.К., Данкова Ю.С., Дербас В.Г., Іванов Ю.О., Камаляєва Т.В., Короленко О.М., Логачов А.І., Лушпій А.В., Макаренко А.К., Малачевський О.В., Мармер М.І., Матвєєнко О.Є., Меньшов А.В., Мкртчян О.Г., Присяжнюк В.Ю., Пухальський О.В., Смєлий С.Є., Тимошенко П.Г., Царікова Л.О., Чеканов В.М., Чередніченко О.Є., Шабліян О.В., Штиленко А.Т., Арсеєв Ю.М., Бистрай А.А., Гаврилюк М.П., Задорожний В.В., Іванов В.О., Палій Є.А., Мірошниченко В.М., Свинарик Р.Г., Ткаченко Г.І., Шевчик Д.В., Яровий Ю.Б., Федін К.А.

5 депутатів:

Гресько В.В., Зозуля О.І., Каруца В.О., Смоляренко Л.І., Листопадов В.С.

 
2.

Тернівська района у місті Кривому Розі рада

Склад ради – 47 депутатів

Депутатські фракції -3

Депутатські групи – 4

Позафракційні – 20 депутатів

Депутатська фракція політич-ної партії «Фронт Змін»

 

Депутатська фракція ВО «Батьківщина»

Депутатська фракція Комуністичної партії України

 

 

Спільна депутатська група ВО «Батьківщина» і ПП «Фронт Змін»

 

 

Депутатська група «Опозиційний блок»

2 депутати:

Кочмала В.В., Шкляр Т.В.

 

 

4 депутати:

Собилінська О.А., Логвінов С.В., Чуплий Ю.М., Азламець О.О.

 

3 депутати:

Литвиненко Л.П., Щербак О.О., Бурдієнко В.В.

 

 

6 депутатів:

Кочмала В.В., Шкляр Т.В., Собилінська О.А., Логвінов С.В., Чуплий Ю.М., Азламець О.О.

 

 

21 депутат:

Артюх В.М., Артюх І.В., Бєлосвєтов М.М., Богатирьов А.В., Гореленко О.Д., Грешнікова А.М., Данильченко С.С., Калапуц І.Г., Клімін О.В., Коваленко О.В., Козаченко О.В., Кравченко О.Б., Кушнір С.І., Макаренко В.В., Мироненко В.П., Мороз О.М., Приходченко І.В., Самоткан М.П., Солод В.М., Угліцька О.О., Шамрицька Н.А.

 
3.

Жовтнева районна у місті Кривому Розі рада

Склад ради – 49 депутатів

Депутатські фракції -3

Депутатська група - 1

Позафракційні – 16 депутатів

Депутатська група «Опозиційний блок»

 

Депутатська фракція політичної партій «Фронт Змін»

 

Депутатська фракція ВО «Батьківщина»

 

 

Депутатська фракція Комуністичної партії України

22 депутати:

 

 

4 депутати:

Коршун О.Ф., Составов О.Є., Алексеєнко О.О., Стельмах О.В.

 

4 депутати: Юзова Т.Л., Коваленко Ю.В., Мірошниченко В.В., Мясоєдов Т.В.

 

3 депутати: Малиш І.У., Асваров С.М., Полонська Н.В.

 

 Таблиця 3: Особиста активність народного депутата України Павлова Костянтина Юрійовича у виборчому окрузі № 31

Дата

Місце

Назва

Аудиторія

Короткий зміст

1

24.12.14

Студія телеканалу «112»

Бесіда щодо прийнятого

Закону про державний бюджет

Телеглядачі

Костянтин Павлов прокоментував прийнятий Верховною радою Закон України «Про державний бюджет на 2015 рік» та відзначив своє невдоволення щодо внесення змін до деяких законів України, які вплинуть на розмір та виплату пенсій, виплату фінансової допомоги матерям з дітьми та інших пільгових категорій населення.

2

26.01.15

ВРУ

Подання на розгляд питання щодо включення до ЗУ «Про державний бюджет України на 2015 рік» щодо на дання фінансової підтримки Національної Асамблеї інвалідів України, підприємств і організацій невиробничої сфери Українського товариства сліпих та Українського товариства глухих (УТОС)

Організації інвалідів

Колектив Криворізького УТОС звернувся до народного депутата України Костянтина Павлова, щодо надання фінансової підтримки та постановки даного питання на розгляд відповідного комітету і Верховної Ради. Костянтин Павлов направив відповідні запити до Міністерства соціальної політики України, Міністерства фінансів та Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Верховної Ради України. Згадане питання було винесене на розгляд Верховною радою України та внесено відповідні зміни до ЗУ «Про державний бюджет України на 2015 рік» зокрема у додатку 3 до Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік» окремим рядком передбачені видатки на фінансову підтримку Національної Асамблеї інвалідів України, підприємств і організацій невиробничої сфери Українського товариства сліпих та Українського товариства глухих у сумі 43,3 млн. гривень. Податкові пільги для громадських організацій інвалідів також були збережені».

3

18.02.15

Кривий Ріг, сквер ім. Рзянкіна в Жовтневому районі міста Кривого Рогу

Участь мітингу-реквіємі на честь 26-ї річниці виведення радянських військ із Афганістану

Воїни-афганці

Костянтин Павлов взяв участь у мітингу на честь 26-ї річниці виведення радянських військ із Афганістану біля пам’ятника загиблим воїнам-афганцям у сквері ім. Рзянкіна в Жовтневому районі. Павлов поклав квіти до пам’ятника та висловив побажання воїнам-афганцям

4

19.02.15

Кривий Ріг, Тернівський район

Участь у відкритті реконструйованого меморіалу «Вдячність поко-лінь» загону Чер-воногвардійців членів підпільної групи опору

Мешканці Тернівського району

Костянтин Павлов був присутній під час відкриття реконструйованого меморіалу пам’яті загону Червоногвардійців  «Вдячність поколінь», який був зруйнований невідомими особами наприкінці 2014 року. Павлов поклав квіти до меморіалу

та висловився на честь даної події.

5

09.03.15

 Кривий Ріг, Центрально-Міський район (проспект Карла-Маркса, пам'ятник Т.Г. Шевченка)

Святкування 201 річниці від дня народження Т.Г. Шевченка

Вчителі-бюджетники

9 березня криворіжці відзначали 201 річницю від дня народження Тараса Шевченка . У церемонії покладання квітів до пам’ятника Великому Кобзарю взяв участь Костянтин Павлов.

 
Підготовлено в рамках Програми USAID “РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво”, що виконується Фондом Східна Європа.