Законотворча діяльність депутатів-мажоритарників Сумщини

З початку каденції новообраної Верховної Ради України депутати, обрані в одномандатних округах у Сумській області, внесли на розгляд парламенту 151 законопроект. З них 18 були підтримані народними обранцями. В подану статистику входять законопроекти та проекти постанов Верховної Ради України.

Найактивнішим законотворцем серед депутатів Сумщини є представник депутатської фракції партії «Народний Фронт» Олег Медуниця. З дати набуття депутатських повноважень 27 листопада 2014 року, він став співавтором 44 законопроектів, з яких чинними стали три закони та дві постанови.

Зокрема, в перший день роботи до Верховної Ради на друге читання надійшов проект закону «Про відкритість використання публічних коштів», одним з авторів якого є Олег Медуниця. Цей Закон було прийнято 11 лютого 2015 року.

Другим прийнятим законом, співавтором якого є депутат, став Закон «Про внесення змін до деяких законів України (щодо волонтерської діяльності)» - дата прийняття 5 березня 2015 року.

Проект Закону про внесення змін до Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» (щодо декларантів, що перебувають на військовій службі)» був поданий до Верховної Ради 8 квітня 2015 року, а прийнято 15 липня цього ж року.

Також були прийняті дві постанови, співавтором яких виступає Олег Медуниця: «Про прийняття за основу проекту Закону України про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо цільового спрямування екологічного податку» та «Про проект Закону України про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо реалізації рекомендації, наданої в рамках виконання Плану дій щодо лібералізації ЄС візового режиму для України, стосовно забезпечення функціонування Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів».

Medutsya

На другому місці по законотворчій активності представник депутатської групи «Воля народу» Ігор Молоток. Він є співавтором 25 законопроектів, з яких колеги по парламенту підтримали чотири.

Серед підтриманих дві постанови: «Про відзначення 95-річчя з дня народження Івана Микитовича Кожедуба» та «Про заходи з підготовки та відзначення 80-річчя Інституту історії України Національної академії наук України», та два проекти законів: «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо цільового спрямування екологічного податку» та «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо реалізації рекомендації, наданої в рамках виконання Плану дій щодо лібералізації ЄС візового режиму для України, стосовно забезпечення функціонування Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів». При цьому статистика відхилених ініціатив депутата є досить високою: 7 із 25 законопроектів.

Molotok

По 24 законопроекти на розсуд парламенту представили член фракції політичної партії «Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина» Владислав Бухарєв та позафракційний Андрій Деркач. Цікаво, що статистика підтриманих ініціатив цих депутатів також однакова: по 2 законопроекти. У Владислава Бухарєва це законопроекти «Про Державне бюро розслідувань» та «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення гарантій соціального захисту колишніх працівників органів внутрішніх справ України та членів їхніх сімей», а у Андрія Деркача постанова «Про відзначення 95-річчя з дня народження Івана Микитовича Кожедуба» та проект закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення розрахунків в паливно-енергетичному комплексі щодо державного підприємства «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом».

Buharev

Derkach

Ще один депутат від Сумщини, член фракції партії «БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА» Олександр Сугоняко подав на розгляд парламнтарів 22 законопроекти, з яких поки що жоден не був підтриманий колегами.

Sugonyako

Найрідше серед мажоритарників Сумщини із законотворчою ініціативою виступав Микола Лаврик, який представляє депутатську фракцію партії «БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА». Він є співавтором 12 законопроектів, з яких три підтримано: постанови “Про проведення парламентських слухань на тему: "Сімейна політика України - цілі та завдання" та “Про відзначення 175-річчя з дня народження Михайла Драгоманова (у 2016 році)”, а також проект закону “Про внесення змін до додатків № 3 та № 7 Закону України "Про Державний бюджет України на 2016 рік" щодо фінансового забезпечення компенсації за пільговий проїзд окремих категорій громадян та інших передбачених законодавством пільг”.

Lavryk

Варто зазначити, що значна частина законодавчих ініціатив кожного із названих депутатів знаходиться на вивченні в комітетах або очікує рішення чи другого читання.

За коментарями звертайтеся:

Ірина Стегній, громадський консультант Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
 

(#рада8; #rada8; #opora; #опора)+380663055190

Довідково:

У 2016 році по всій Україні – у 24 областях та м. Києві Громадянська мережа ОПОРА реалізує інформаційно-просвітницький та моніторинговий проект, який здійснюється у рамках Програми USAID РАДА: Підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво, що виконується Фондом Східна Європа. Проект спрямований на залучення громадян до парламентського процесу, підвищення їх поінформованості про діяльність Верховної Ради України, парламентських партій на народних депутатів України. Відбір депутатів, щодо діяльності яких здійснюється моніторинг, відбувався за критеріями пропорційного представництва усіх парламентських сил, гендерного представництва, попередніх показників активності у окрузі.